Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Gault&Millau Polska. Żółty przewodnik 2017

Wydawnictwo:
8,33 (3 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
1
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788394037123
liczba stron
735
język
polski

Francuski prestiż, polski smak. Jedyny międzynarodowy, obiektywny przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce. Ponad 600 adresów dla miłośników dobrego smaku. "Żółty przewodnik Gault&Millau" powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje...

Francuski prestiż, polski smak. Jedyny międzynarodowy, obiektywny przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce. Ponad 600 adresów dla miłośników dobrego smaku.

"Żółty przewodnik Gault&Millau" powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Ich liczba wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.

Przewodnikowi przyświeca hasło: "Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena!"

 

źródło opisu: http://www.empik.com/gault-millau-polska-zolty-prz...(?)

źródło okładki: http://www.empik.com/gault-millau-polska-zolty-prz...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (7)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 123
panikarola | 2017-02-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 02 lutego 2017

Część poświęcona hotelom wydaje mi się naprawdę krótka, chyba że rzeczywiście jest tak mało ciekawych miejsc? Zdecydowanie na plus należy policzyć to, że na liście znalazły się zarówno luksusowe spa, jak i dobre gospodarstwa agroturystyczne z noclegami poniżej 100 zł.

W części dotyczącej restauracji jest podobnie, ale wybór znacznie większy. Na liście są zarówno restauracje drogie i luksusowe, jak i proste miejsca z klimatem. Widać, że premiowane są miejsca, które zwracają uwagę na dostawców i cudowne jest to, że czasem ci dostawcy są nawet wymieniani z nazwiska! Przecież dobry surowiec zasługuje na uwagę tak samo, jak jego obróbka. Zwraca uwagę, że zawsze jest informacja na temat szefa kuchni - gdzie się uczył i zdobywał doświadczenie, jak długo gotuje w danym miejscu i jaki styl kuchni lubi.

Na uwagę zasługuje też fakt, że w osobnym dziale polecane są też np. fabryki serów czy winnice, jeśli znajdują się akurat w danym rejonie.

Ogólnie: skorzystałam z poleceń różnych...

książek: 129
Silesius1948 | 2017-04-02
Na półkach: Przeczytane, Kuchnia

Absolutny 'must have' dla każdego fana dobrych restauracji. Pozwala wybrać coś nietuzinkowego w dużych miastach, zaś na prowincji ratuje życie (i żołądek), pozwalając uniknąć kulinarnych pułapek.

książek: 323
Mateusz Morawiec | 2016-12-22
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 22 grudnia 2016
książek: 1
Michał Mazur | 2017-08-19
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 10652
mariola | 2017-07-23
książek: 142
sabina | 2017-03-12
Na półkach: Chcę przeczytać, Posiadam
książek: 104
Jagg | 2017-01-13
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd