Gault&Millau Polska. Żółty przewodnik 2017

Okładka książki Gault&Millau Polska. Żółty przewodnik 2017 praca zbiorowa
Okładka książki Gault&Millau Polska. Żółty przewodnik 2017
praca zbiorowa Wydawnictwo: kulinaria, przepisy kulinarne
735 str. 12 godz. 15 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Data wydania:
2016-11-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-11-01
Liczba stron:
735
Czas czytania
12 godz. 15 min.
Język:
polski
ISBN:
9788394037123
Średnia ocen

7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
121
108

Na półkach:

W kwestii hoteli - bezsprzecznie wynajdują dobre miejsca. Co do restauracji - bywa z tym różnie. Czasami człowiek ma wrażenie, że recenzent po prostu się schlał w trzy... polecając dane miejsce. Na szczęście podobna sytuacja to rzadkość.

W kwestii hoteli - bezsprzecznie wynajdują dobre miejsca. Co do restauracji - bywa z tym różnie. Czasami człowiek ma wrażenie, że recenzent po prostu się schlał w trzy... polecając dane miejsce. Na szczęście podobna sytuacja to rzadkość.

Pokaż mimo to

avatar
303
152

Na półkach: ,

Część poświęcona hotelom wydaje mi się naprawdę krótka, chyba że rzeczywiście jest tak mało ciekawych miejsc? Zdecydowanie na plus należy policzyć to, że na liście znalazły się zarówno luksusowe spa, jak i dobre gospodarstwa agroturystyczne z noclegami poniżej 100 zł.

W części dotyczącej restauracji jest podobnie, ale wybór znacznie większy. Na liście są zarówno restauracje drogie i luksusowe, jak i proste miejsca z klimatem. Widać, że premiowane są miejsca, które zwracają uwagę na dostawców i cudowne jest to, że czasem ci dostawcy są nawet wymieniani z nazwiska! Przecież dobry surowiec zasługuje na uwagę tak samo, jak jego obróbka. Zwraca uwagę, że zawsze jest informacja na temat szefa kuchni - gdzie się uczył i zdobywał doświadczenie, jak długo gotuje w danym miejscu i jaki styl kuchni lubi.

Na uwagę zasługuje też fakt, że w osobnym dziale polecane są też np. fabryki serów czy winnice, jeśli znajdują się akurat w danym rejonie.

Ogólnie: skorzystałam z poleceń różnych restauracji pięć razy, dwa razy byłam zachwycona, pozostałe razy bardzo zadowolona - czyli jest dobrze. Bez podpowiedzi bilans byłby pewnie duży gorszy. Noclegów w interesującym mnie regionie przewodnik niestety nie wymieniał.

Część poświęcona hotelom wydaje mi się naprawdę krótka, chyba że rzeczywiście jest tak mało ciekawych miejsc? Zdecydowanie na plus należy policzyć to, że na liście znalazły się zarówno luksusowe spa, jak i dobre gospodarstwa agroturystyczne z noclegami poniżej 100 zł.

W części dotyczącej restauracji jest podobnie, ale wybór znacznie większy. Na liście są zarówno...

więcej Pokaż mimo to

avatar
121
17

Na półkach: ,

Absolutny 'must have' dla każdego fana dobrych restauracji. Pozwala wybrać coś nietuzinkowego w dużych miastach, zaś na prowincji ratuje życie (i żołądek),pozwalając uniknąć kulinarnych pułapek.

Absolutny 'must have' dla każdego fana dobrych restauracji. Pozwala wybrać coś nietuzinkowego w dużych miastach, zaś na prowincji ratuje życie (i żołądek),pozwalając uniknąć kulinarnych pułapek.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    10
  • Przeczytane
    4
  • Posiadam
    2
  • Kuchnia
    1
  • Z polecenia do kupienia
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Gault&Millau Polska. Żółty przewodnik 2017


Podobne książki

Przeczytaj także