Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Okładka książki Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Anthelme Brillat-Savarin Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy kulinaria, przepisy kulinarne
264 str. 4 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Physiologie du gout ou méditations de gastronomie transcendante
Wydawnictwo:
Państwowy Instytut Wydawniczy
Data wydania:
1977-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1977-01-01
Liczba stron:
264
Czas czytania
4 godz. 24 min.
Język:
polski
Tłumacz:
Joanna Guze
Średnia ocen

                8,4 8,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,4 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1583
1578

Na półkach: , , ,

Zaprawdę, tylko żyjący za czasów ancien regime’u Francuz mógł napisać książkę o smaku, potrawach, wymaganiach co do przygotowania i podania oraz poprzeć to takimi anegdotkami. Zresztą, czego się spodziewać po książce, której rozdziały mają takie tytuły jak: „Teoria smażenia”, „O pragnieniu”, „Filozoficzna historia kuchni” czy „Posłanie do gastronomów Starego i Nowego Świata”. Bajka!

Zaprawdę, tylko żyjący za czasów ancien regime’u Francuz mógł napisać książkę o smaku, potrawach, wymaganiach co do przygotowania i podania oraz poprzeć to takimi anegdotkami. Zresztą, czego się spodziewać po książce, której rozdziały mają takie tytuły jak: „Teoria smażenia”, „O pragnieniu”, „Filozoficzna historia kuchni” czy „Posłanie do gastronomów Starego i Nowego...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    254
  • Przeczytane
    86
  • Posiadam
    39
  • Kulinaria
    6
  • Ulubione
    4
  • Chcę w prezencie
    4
  • Teraz czytam
    4
  • O Kucharzeniu, Gotowaniu i Jedzeniu
    2
  • Pasza
    2
  • Kuchnia
    2

Cytaty

Więcej
Anthelme Brillat-Savarin Fizjologia smaku Zobacz więcej
Anthelme Brillat-Savarin Fizjologia smaku Zobacz więcej
Anthelme Brillat-Savarin Fizjologia smaku Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także