Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy

Tłumaczenie: Aleksandra Kamińska
Wydawnictwo: Znak Literanova
6,05 (78 ocen i 37 opinii) Zobacz oceny
10
3
9
3
8
7
7
12
6
25
5
17
4
7
3
4
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324027507
liczba stron
240
słowa kluczowe
jedzenie, dieta
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej? Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości? Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć...

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a
kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?





Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może
sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?





Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę – i
odwrotnie?





Leanne Cooper wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu dietetyki i
psychologii, by wyjaśnić wiele zjawisk, które powodują, że jemy to, co
jemy.





Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które
sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie
musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też
wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i
nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 24
Karola231 | 2016-02-07
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 31 stycznia 2016

To nie jest typowa książka o dietach, ale poradnik psychologiczny, którego głównym motto jest „zmień nawyki żywieniowe, aby cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem”. Autorka porusza problem naszego odżywiania pod wieloma aspektami przy pomocy przedstawionych statystyk, treningów zdrowego odżywiania w formie krótkich testów, powołuje się na badania. Porusza nawet kwestię wpływu marketingu oraz restauratorów na wybór określonych produktów oraz metody jak obronić się przed ich wpływem. Autorka twierdzi, że zmiana nawyków żywieniowych oraz świadoma konsumpcja pozwolą na uniknięcie stosowania kolejnej diety, żmudnego liczenia kalorii, a w konsekwencji zaprzestanie jej stosowania. Proces odchudzania nie jest prostą sprawą, ale świadomość tego co jemy, jak łączyć dane składniki ze sobą to już ponad połowa sukcesu. Moim zdaniem warto przeczytać tą książkę, ponieważ zawiera wiele cennych i praktycznych uwag dla osób, które zamierzają podjąć wyzwanie jakim jest odchudzanie. Uważam, że może to być pierwszy krok w drodze do sukcesu przy odpowiedniej motywacji i przede wszystkim wytrwałości.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Niebo na własność

"... to już nie był nasz dom. Tamte pokoje przestały istnieć, jakoby dorośli ze swoimi sekretami zakazali do nich wstępu. Siedziałem więc na dole...

zgłoś błąd zgłoś błąd