O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie

Wydawnictwo: Full Meal
7,43 (40 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
7
8
20
7
3
6
3
5
0
4
0
3
5
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
data wydania
ISBN
9788393978229
liczba stron
160
słowa kluczowe
chleb, kulinaria, white plate
język
polski
dodała
Kasiszon

Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane...

Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane historiami z życia autorki.

 

źródło opisu: http://sklep.ustamagazyn.pl/

źródło okładki: http://sklep.ustamagazyn.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 416
Patrycja k | 2017-04-26
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 26 kwietnia 2017

Jeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go nie zabić, żeby był aktywny itp. Książka zachęca do pieczenia samodzielnego, ale to nie jest taka prosta sprawa nawet jeśli autorka uważa inaczej. Przepisy fajne, próbuję po kolei z różnym skutkiem.

książek: 311
PannaMigotka | 2015-12-27
Na półkach: Przeczytane, Kuchnia
Przeczytana: 2016 rok

Piękna i klimatyczna książka pozwala na upieczenie domowego pieczywa nawet przez osoby początkujące. Pozycja zawiera przepisy zarówno na chleby jak i drobne pieczywo, na drożdżach lub zakwasie. Książka też zawiera wiele cennych informacji na temat składników i akcesorii jak i podpowiada dlaczego dany wypiek mógł się nam nie udać. Jednak ponownie jak w przypadku innych pozycji tej autorki, jeżeli ktoś jest bardziej zaawansowany w temacie albo oczekuje bardzo wyszukanych i egzotycznych połączeń to może się zawieźć.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd