O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
Wydawnictwo: Full Meal kulinaria, przepisy kulinarne
160 str. 2 godz. 40 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
- Wydawnictwo:
- Full Meal
- Data wydania:
- 2015-06-13
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-06-13
- Liczba stron:
- 160
- Czas czytania
- 2 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788393978229
- Tagi:
- chleb kulinaria white plate
Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane historiami z życia autorki.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 70
- 50
- 15
- 5
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Książkę kupiłam głównie z powodu pięknych zdjęć i historii związanych z chlebem. Okazało się, że upieczenie własnego chleba wcale nie jest takie trudne, jak mi się wydawało. Trzeba tylko dać czas swoim chlebom na wyrastanie, a sobie na naukę. Przepisy nie są idealne, ale dość różnorodne. Wypróbowałam większość. Zrobiłabym normalny spis treści na początku lub końcu książki, bo umieszczanie go w środku jest niezbyt wygodne. Acha, naprawdę nie trzeba poświęcać kolejnych ściereczek na wyrastanie chleba. Nic mu się nie stanie, jeśli wyrośnie od razu w foremce. Poza tym od razu można sobie darować kładzenie kostek lodu poziom niżej niż chleb. Spokojnie można włożyć miskę metalową lub żaroodporną na początku nagrzewania piekarnika. Bardzo przydałaby się jakaś instrukcja jak dobrze wyrobić chleb, który ma być pieczony bez formy. Bez niej bułka wrocławska wyszła mi płaska i twarda. Chyba za długo wyrabiałam ciasto. W keksówce większość chlebów wychodzi super, a za każdym razem wypróbowuję inny przepis z tej książki.
Książkę kupiłam głównie z powodu pięknych zdjęć i historii związanych z chlebem. Okazało się, że upieczenie własnego chleba wcale nie jest takie trudne, jak mi się wydawało. Trzeba tylko dać czas swoim chlebom na wyrastanie, a sobie na naukę. Przepisy nie są idealne, ale dość różnorodne. Wypróbowałam większość. Zrobiłabym normalny spis treści na początku lub końcu książki,...
więcej Pokaż mimo toJeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go nie zabić, żeby był aktywny itp. Książka zachęca do pieczenia samodzielnego, ale to nie jest taka prosta sprawa nawet jeśli autorka uważa inaczej. Przepisy fajne, próbuję po kolei z różnym skutkiem.
Jeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go...
więcej Pokaż mimo toPiękna i klimatyczna książka pozwala na upieczenie domowego pieczywa nawet przez osoby początkujące. Pozycja zawiera przepisy zarówno na chleby jak i drobne pieczywo, na drożdżach lub zakwasie. Książka też zawiera wiele cennych informacji na temat składników i akcesorii jak i podpowiada dlaczego dany wypiek mógł się nam nie udać. Jednak ponownie jak w przypadku innych pozycji tej autorki, jeżeli ktoś jest bardziej zaawansowany w temacie albo oczekuje bardzo wyszukanych i egzotycznych połączeń to może się zawieźć.
Piękna i klimatyczna książka pozwala na upieczenie domowego pieczywa nawet przez osoby początkujące. Pozycja zawiera przepisy zarówno na chleby jak i drobne pieczywo, na drożdżach lub zakwasie. Książka też zawiera wiele cennych informacji na temat składników i akcesorii jak i podpowiada dlaczego dany wypiek mógł się nam nie udać. Jednak ponownie jak w przypadku innych...
więcej Pokaż mimo to