rozwińzwiń

O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie

Okładka książki O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie Eliza Mórawska-Kmita
Okładka książki O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
Eliza Mórawska-Kmita Wydawnictwo: Full Meal kulinaria, przepisy kulinarne
160 str. 2 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
Wydawnictwo:
Full Meal
Data wydania:
2015-06-13
Data 1. wyd. pol.:
2015-06-13
Liczba stron:
160
Czas czytania
2 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788393978229
Tagi:
chleb kulinaria white plate
Średnia ocen

7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
41 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
238
236

Na półkach:

Książkę kupiłam głównie z powodu pięknych zdjęć i historii związanych z chlebem. Okazało się, że upieczenie własnego chleba wcale nie jest takie trudne, jak mi się wydawało. Trzeba tylko dać czas swoim chlebom na wyrastanie, a sobie na naukę. Przepisy nie są idealne, ale dość różnorodne. Wypróbowałam większość. Zrobiłabym normalny spis treści na początku lub końcu książki, bo umieszczanie go w środku jest niezbyt wygodne. Acha, naprawdę nie trzeba poświęcać kolejnych ściereczek na wyrastanie chleba. Nic mu się nie stanie, jeśli wyrośnie od razu w foremce. Poza tym od razu można sobie darować kładzenie kostek lodu poziom niżej niż chleb. Spokojnie można włożyć miskę metalową lub żaroodporną na początku nagrzewania piekarnika. Bardzo przydałaby się jakaś instrukcja jak dobrze wyrobić chleb, który ma być pieczony bez formy. Bez niej bułka wrocławska wyszła mi płaska i twarda. Chyba za długo wyrabiałam ciasto. W keksówce większość chlebów wychodzi super, a za każdym razem wypróbowuję inny przepis z tej książki.

Książkę kupiłam głównie z powodu pięknych zdjęć i historii związanych z chlebem. Okazało się, że upieczenie własnego chleba wcale nie jest takie trudne, jak mi się wydawało. Trzeba tylko dać czas swoim chlebom na wyrastanie, a sobie na naukę. Przepisy nie są idealne, ale dość różnorodne. Wypróbowałam większość. Zrobiłabym normalny spis treści na początku lub końcu książki,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
555
136

Na półkach:

Jeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go nie zabić, żeby był aktywny itp. Książka zachęca do pieczenia samodzielnego, ale to nie jest taka prosta sprawa nawet jeśli autorka uważa inaczej. Przepisy fajne, próbuję po kolei z różnym skutkiem.

Jeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go...

więcej Pokaż mimo to

avatar
315
41

Na półkach: ,

Piękna i klimatyczna książka pozwala na upieczenie domowego pieczywa nawet przez osoby początkujące. Pozycja zawiera przepisy zarówno na chleby jak i drobne pieczywo, na drożdżach lub zakwasie. Książka też zawiera wiele cennych informacji na temat składników i akcesorii jak i podpowiada dlaczego dany wypiek mógł się nam nie udać. Jednak ponownie jak w przypadku innych pozycji tej autorki, jeżeli ktoś jest bardziej zaawansowany w temacie albo oczekuje bardzo wyszukanych i egzotycznych połączeń to może się zawieźć.

Piękna i klimatyczna książka pozwala na upieczenie domowego pieczywa nawet przez osoby początkujące. Pozycja zawiera przepisy zarówno na chleby jak i drobne pieczywo, na drożdżach lub zakwasie. Książka też zawiera wiele cennych informacji na temat składników i akcesorii jak i podpowiada dlaczego dany wypiek mógł się nam nie udać. Jednak ponownie jak w przypadku innych...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    70
  • Przeczytane
    50
  • Posiadam
    15
  • Chcę w prezencie
    5
  • Teraz czytam
    3
  • Kuchnia
    2
  • Kulinarne
    2
  • Kuchnia
    2
  • Kulinarne
    2
  • Chcę mieć
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie


Podobne książki

Przeczytaj także