Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących

Okładka książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących Aleksandra Halarewicz
Okładka książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Aleksandra Halarewicz Wydawnictwo: Wydawnictwo SBM poradniki
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Wydawnictwo SBM
Data wydania:
2015-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-01-01
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788378458609
Tagi:
zioła atlas ziół
Średnia ocen

8,4 8,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,4 / 10
13 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
144
85

Na półkach: ,

Atlas pomocny przy rozpoznawaniu roslin. Dodatkowo zawiera ciekawe informacje na temat ziól i jak można je wykorzystać w kuchni.

Atlas pomocny przy rozpoznawaniu roslin. Dodatkowo zawiera ciekawe informacje na temat ziól i jak można je wykorzystać w kuchni.

Pokaż mimo to

avatar
110
102

Na półkach:

Przydatny zbiór tego co nas otacza i co można wykorzystać. Wydanie z dobrymi grafikami i opisami.

Przydatny zbiór tego co nas otacza i co można wykorzystać. Wydanie z dobrymi grafikami i opisami.

Pokaż mimo to

avatar
36
19

Na półkach:

Brakuje kilku faktów, ale sama książka bardzo przydatna.

Brakuje kilku faktów, ale sama książka bardzo przydatna.

Pokaż mimo to

avatar
214
33

Na półkach: , ,

Tyle zdrowia w chwastach! Dużo zdjęć i opisów poszczególnych roślin.

Tyle zdrowia w chwastach! Dużo zdjęć i opisów poszczególnych roślin.

Pokaż mimo to

avatar
958
958

Na półkach:

No kto by uwierzył!
W książce autorka ukazuje, ile zielska marnuje się na naszych łąkach i w krzakach.
Kto by pomyślał, że chwasty nadają się do jedzenia i do tego są ZDROWE??
Już przymierzam się do zbierania takich chwastów, jak pokrzywy, mlecze, bratki polne, koniczyna, babka pospolita i lancetowata, krwawnik, szczaw, barszcz zwyczajny (nie mylić z tym podłym chwastem czyli barszczem Sosnowskiego),czosnek niedźwiedzi, fiołek (o tak, kwiatki się też pożera!),łopian (tak, to uporczywe zielsko też da się zjeść, ponoć zdrowe) macierzanka, nagietki, nasturcje i mnóstwo innych kwiatków i chwastów, których póki co nie bardzo umiem rozpoznać (choć niby obrazki są i to nawet niezłe). Kto by pomyślał, że ta rzeżucha, którą się wysiewa na Wielkanoc na watkach podlewając wodą, rośnie w naturze jako uporczywy chwast na wysokość pół metra i my tego nie zjadamy. Wyszedłem więc sobie właśnie na zewnątrz, patrzę, a tam rosną małe, żółte kwiatki, pierwsze wiosenne wokół domu, więc patrzę do niniejszego atlasu i.... podbiał. I co? Oczywiście jadalne! No to trach to do sałatki wraz z pierwszymi listkami koniczyny i krwawnika i nie powiem, pychota!
Tak więc polecam wszystkim do przeczytania i rekomenduję: jedzcie chwasty. Pychotka!

No kto by uwierzył!
W książce autorka ukazuje, ile zielska marnuje się na naszych łąkach i w krzakach.
Kto by pomyślał, że chwasty nadają się do jedzenia i do tego są ZDROWE??
Już przymierzam się do zbierania takich chwastów, jak pokrzywy, mlecze, bratki polne, koniczyna, babka pospolita i lancetowata, krwawnik, szczaw, barszcz zwyczajny (nie mylić z tym podłym chwastem...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    55
  • Przeczytane
    20
  • Posiadam
    18
  • Teraz czytam
    2
  • Zioła
    2
  • Kuchnia, zioła etc.
    1
  • Herbs & Vegetarian & Cooking & Gardening
    1
  • Posiadam- przeczytałam
    1
  • Zdrowie/medycyna
    1
  • Zdrowie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących


Podobne książki

Przeczytaj także