rozwińzwiń

Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących

Okładka książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących Aleksandra Halarewicz
Okładka książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Aleksandra Halarewicz Wydawnictwo: Wydawnictwo SBM poradniki
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Wydawnictwo SBM
Data wydania:
2015-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-01-01
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788378458609
Tagi:
zioła atlas ziół
Średnia ocen

8,4 8,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,4 / 10
13 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
144
85

Na półkach: ,

Atlas pomocny przy rozpoznawaniu roslin. Dodatkowo zawiera ciekawe informacje na temat ziól i jak można je wykorzystać w kuchni.

Atlas pomocny przy rozpoznawaniu roslin. Dodatkowo zawiera ciekawe informacje na temat ziól i jak można je wykorzystać w kuchni.

Pokaż mimo to

avatar
110
102

Na półkach:

Przydatny zbiór tego co nas otacza i co można wykorzystać. Wydanie z dobrymi grafikami i opisami.

Przydatny zbiór tego co nas otacza i co można wykorzystać. Wydanie z dobrymi grafikami i opisami.

Pokaż mimo to

avatar
36
19

Na półkach:

Brakuje kilku faktów, ale sama książka bardzo przydatna.

Brakuje kilku faktów, ale sama książka bardzo przydatna.

Pokaż mimo to

avatar
214
33

Na półkach: , ,

Tyle zdrowia w chwastach! Dużo zdjęć i opisów poszczególnych roślin.

Tyle zdrowia w chwastach! Dużo zdjęć i opisów poszczególnych roślin.

Pokaż mimo to

avatar
955
955

Na półkach:

No kto by uwierzył!
W książce autorka ukazuje, ile zielska marnuje się na naszych łąkach i w krzakach.
Kto by pomyślał, że chwasty nadają się do jedzenia i do tego są ZDROWE??
Już przymierzam się do zbierania takich chwastów, jak pokrzywy, mlecze, bratki polne, koniczyna, babka pospolita i lancetowata, krwawnik, szczaw, barszcz zwyczajny (nie mylić z tym podłym chwastem czyli barszczem Sosnowskiego),czosnek niedźwiedzi, fiołek (o tak, kwiatki się też pożera!),łopian (tak, to uporczywe zielsko też da się zjeść, ponoć zdrowe) macierzanka, nagietki, nasturcje i mnóstwo innych kwiatków i chwastów, których póki co nie bardzo umiem rozpoznać (choć niby obrazki są i to nawet niezłe). Kto by pomyślał, że ta rzeżucha, którą się wysiewa na Wielkanoc na watkach podlewając wodą, rośnie w naturze jako uporczywy chwast na wysokość pół metra i my tego nie zjadamy. Wyszedłem więc sobie właśnie na zewnątrz, patrzę, a tam rosną małe, żółte kwiatki, pierwsze wiosenne wokół domu, więc patrzę do niniejszego atlasu i.... podbiał. I co? Oczywiście jadalne! No to trach to do sałatki wraz z pierwszymi listkami koniczyny i krwawnika i nie powiem, pychota!
Tak więc polecam wszystkim do przeczytania i rekomenduję: jedzcie chwasty. Pychotka!

No kto by uwierzył!
W książce autorka ukazuje, ile zielska marnuje się na naszych łąkach i w krzakach.
Kto by pomyślał, że chwasty nadają się do jedzenia i do tego są ZDROWE??
Już przymierzam się do zbierania takich chwastów, jak pokrzywy, mlecze, bratki polne, koniczyna, babka pospolita i lancetowata, krwawnik, szczaw, barszcz zwyczajny (nie mylić z tym podłym chwastem...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    55
  • Przeczytane
    20
  • Posiadam
    18
  • Teraz czytam
    2
  • Zioła
    2
  • Kuchnia, zioła etc.
    1
  • Herbs & Vegetarian & Cooking & Gardening
    1
  • Posiadam- przeczytałam
    1
  • Zdrowie/medycyna
    1
  • Zdrowie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących


Podobne książki

Przeczytaj także