Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

Wydawnictwo: Druga Strona
7 (11 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
4
7
0
6
1
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788364190087
liczba stron
224
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
Tamaryszek

Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna! Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny. Zielenina na talerzu to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery – podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska...

Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna! Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.
Zielenina na talerzu to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery – podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie.
To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.

 

źródło opisu: http://tetraerica.pl/

źródło okładki: http://tetraerica.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 622
AMisz | 2015-10-16
Przeczytana: 13 września 2015

Książka jest pięknie wydana, duży format, który ułatwia rozłożenie jej na stole na odpowiednim przepisie, twarda oprawa, piękne zdjęcia, miła dla oka zielona szata graficzna ze szkicami roślin, co przywodzi na myśl stare książki kucharskie. No i to, co w książce kucharskiej najważniejsze – przepisy! Ponad 100 przepisów! Wszystkie podzielone w bardzo przystępny i, muszę powiedzieć logiczny, sposób – na pory roku, w których występują dane warzywa i owoce oraz na konkretne posiłki: śniadania, obiady i kolacje.

Pełna recenzja tutaj:
http://lubimyczytac.pl/oficjalne-recenzje-ksiazek/6047/zielona-kuchnia-polska

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Kwiat lilii we krwi

Halina Popławska bardzo obrazowo opisała Rewolucję Francuską i jej tragiczne pokłosie, dlatego szczerze polecam tę powieść miłośnikom historii....

zgłoś błąd zgłoś błąd