Gotuj jak Top Chef. 100 mistrzowskich przepisów
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Otwarte
- Data wydania:
- 2014-09-10
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-01-01
- Liczba stron:
- 264
- Czas czytania
- 4 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788375153156
Zostań TopChefem w swojej kuchni!
Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne?
A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć?
Oto książka dla Ciebie!
Doświadczeni kucharze – jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef” Telewizji POLSAT – proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny.
Znajdziesz tu:
- 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser,
- 15 przepisów na „ szybkie dania” – idealne, gdy zjawią się niezapowiedziani goście,
- Akademię Top Chefa, gdzie eksperci dzielą się swoim doświadczeniem.
Chcesz gotować jak Top Chef?
Ucz się od najlepszych!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 33
- 17
- 12
- 8
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
W książce znajdziemy Akademię Top Chefa, w której jurorzy programu dzielą się swoim doświadczeniem. Maciej Nowak wprowadza nas w świat gotowania i opowiada o swojej przygodzie związanej z rolą jurora programu Top Chef. Ewa Wachowicz mówi, jak ważna jest dobra organizacja i wyposażenie kuchni, jak również o gotowaniu oraz o tradycyjnych domowych wędlinach. Grzegorz Łapanowski mówi o mało znanych warzywach (takich jak topinambur, wężymord czy brukiew), a także o technikach pieczenia oraz naczyniach, na których będziemy podawać smakołyki. Joseph Seeletso opowiada o przyprawach oraz o duszeniu mięs i warzyw.
W środku znajdziemy przepisy uczestników programu Top Chef (którzy dodatkowo zostali krótko scharakteryzowani): Moniki Bielik, Przemysława Błaszczyka, Agnieszki Buch, Adriana Feliksa, Pawła Kibarta, Inessy Kim, Adama Kowalewskiego, Bartłomieja Kuzianika, Piotra Lisowskiego, Sebastiana Olmy (zwycięzcy II edycji Top Chefa), Magdaleny Perszke, Szymona Sieranta, Patrycji Stefanów-Kot, Patrycji Wąsiakowskiej i Roberta Wojnarowskiego.
Każdy przepis został opisany w prosty i przejrzysty sposób, gdzie potrawy przedstawiono w postaci kolejnych kroków i zaznaczono ilość porcji. Jeśli przepis tego wymaga, dodatkowo umieszczono rady chefa.
Dodatkowym plusem są zdjęcia jurorów i uczestników (na starcie jak i każdego z osobna).
Bardzo ładne wydanie książki w twardej oprawie. Zdjęcia potraw aż się proszą o ugotowanie i skosztowanie! Książka w sam raz dla wszystkich pasjonatów gotowania i miłośników programu Top Chef.
W książce znajdziemy Akademię Top Chefa, w której jurorzy programu dzielą się swoim doświadczeniem. Maciej Nowak wprowadza nas w świat gotowania i opowiada o swojej przygodzie związanej z rolą jurora programu Top Chef. Ewa Wachowicz mówi, jak ważna jest dobra organizacja i wyposażenie kuchni, jak również o gotowaniu oraz o tradycyjnych domowych wędlinach. Grzegorz...
więcej Pokaż mimo to