Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Zupy. Buliony. Polewki

Wydawnictwo: AA
6 (2 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
ISBN
9788361060499
liczba stron
223
słowa kluczowe
gotowanie
język
polski
dodał
justi

Znane już były 5000 lat temu w Mezopotamii, stamtąd sztuka ich przyrządzania dotarła do Egiptu, a następnie do Grecji i Rzymu. W średniowieczu zupa była podstawowym pożywieniem ludzi ubogich. Przyrządzano ją zazwyczaj z gotowanego na wodzie chleba z niewielką ilością warzyw i dodatkiem ziół. Takie też są przepisy na zupy zawarte w tej książce – proste a zarazem zdrowe. Pełne witamin, pożywne,...

Znane już były 5000 lat temu w Mezopotamii, stamtąd sztuka ich przyrządzania dotarła do Egiptu, a następnie do Grecji i Rzymu. W średniowieczu zupa była podstawowym pożywieniem ludzi ubogich. Przyrządzano ją zazwyczaj z gotowanego na wodzie chleba z niewielką ilością warzyw i dodatkiem ziół. Takie też są przepisy na zupy zawarte w tej książce – proste a zarazem zdrowe. Pełne witamin, pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu.

 

źródło opisu: Wydawnictwo AA

źródło okładki: Zdjęcie autorskie

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (5)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 287
Ka_Ha | 2014-02-23
Na półkach: Kuchnia, Przeczytane, Posiadam

Ponad 350 przepisów na liczne zupy i dania jednogarnkowe. Kolejna pozycja o zupkach, która niestety nie wyróżnia się niczym szczególnym na tle pozostałych, ale też niczym im nie ustępuje. Pozycja tylko i wyłącznie dla tych, którzy mają już jakieś pojęcie o gotowaniu - przepisy są raczej intuicyjne, a proporcje nie zawsze poprawne. Brak zdjęć także może zniechęcać początkujących. Niemniej jednak propozycji jest tak wiele, że z pewnością każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Dla mnie całość adekwatnie opisuje przypis na okładce: "Niezbędny suplement każdej książki kucharskiej". Jako dodatek i urozmaicenie - polecam. Jeśli jednak szukacie encyklopedii i poradnika, to na rynku jest kilka ciekawszych propozycji.

książek: 2549
justi | 2011-07-26
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Wszystko, co można sobie wymarzyć na głębokim talerzu.

książek: 42
Death | 2016-04-23
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1489
niqqa | 2016-02-14
książek: 174
koimass | 2011-10-01
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd