Bagno

Okładka książki Bagno Przemysław Piotrowski Patronat Logo
Patronat Logo
Okładka książki Bagno
Przemysław Piotrowski Wydawnictwo: Czarna Owca Cykl: Igor Brudny (tom 5) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
thriller tajemnica sledztwo tortury

Patronaty LC

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Igor Brudny powraca po raz piąty

1692 380 176

Ostatnia część przygód Igora Brudnego była w porządku. Mylące tropy, napięcie i dylematy bohaterów, czy aby na pewno czynią dobrze, to to co cenię w kryminałach. Książka niestety dobrze ukazuje, oczywiście w przerysowany sposób, realia polityki w naszym kraju. Razem z głównym bohaterem zostajemy nią przytłoczeni. Nie miałam problemu z dostrzeżeniem, jak to autor określił, „przypadkowego podobieństwa” do różnych osób. Jednak trochę tej polityki było za dużo, jednocześnie rozumiem, że na tym opierała się fabuła. Sami zdecydujcie, czy chcecie zanurzać się w „Bagno”😊

Fantastyczna seria

Fantastyczna seria

Przeczytałem ,,bagno" dla Mnie zajebiście napisane, ogólnie cała seria to sztos🙂 pozdrawiam

Tym razem autor pojrchal po bandzie. Nie bez znaczenia jest fakt, że czytałam ten tom tuż po 15 października 2023.
Czekam na kolejne śledztwo komisarza Igora Brudnego.

Czekam na kolejne śledztwo komisarza Igora Brudnego.

Dla mnie rewelacja.
Mroczna i krwawa intryga.
Zero dłużyzn i dogłebna analiza polskiego społeczeństwa.
Tego sprzed wyborów
Na szczęście idzie nowe i mam nadzieję ze takich Brudnych znajdzie się wiece
Polecam

Dla mnie rewelacja.
Mroczna i krwawa intryga.
Zero dłużyzn i dogłebna analiza polskiego społeczeństwa.
Tego sprzed wyborów
Na szczęście idzie nowe i mam nadzieję ze takich Brudnych znajdzie się wiece
Polecam

Przychodzę do was dzisiaj po lekturze piątej części historii Igora Brudnego. Tym razem komisarz zostaje wplątany w aferę polityczną. Samozwańczy sędzia na transmisji video dokonuje wyroków. Bardzo krwawych i stosownych do przewinień. Na cel obrał ważne osobistości. Na pierwszy ogień idzie najbardziej znany kapłan gwałciciel, kolejno sędzina, która przeprowadzała ustawione eksmisję. Później politycy. W między czasie naród wychodzi na ulicę i rozpoczynają się zamieszki.

Autor pisząc tę książkę skupił się na sytuacji w kraju. Wyciągnął wszystko co nas dotyczy. Księży pedofilów, którzy zamiast gnić w więzieniu zmieniają parafie, śmierć młodych matek podczas porodu, którym nikt nie pomógł ze względu na przepisy. Państwowe pieniądze, które rozeszły się bez konsekwencji.

Przed lekturą miałam obawy, że będzie tutaj tego za dużo, a polityka to nie moja bajka. Niepotrzebnie. Wydarzenia są bardzo sprawnie wplecione w fabułę, a główną osią jest mordercza zemsta. Bohaterowie kierują się logika, a postawione im dylematy moralne mogą spotkać kazdego. Czytało mi się dobrze. Dałam się pochłonąć i nie żałuję. Jeśli macie podobne do moich obawy to nie wahajcie się 🔥

Na półkach: , , , , ,

Fanfiction Polski.

Fanfiction Polski.

Bardzo dobra książka, mocna, krwawa i odnosząca się do aktualnej sytuacj politycznej. Tak jak piszą poprzednicy w swoich opiniach manifest polityczny, który mi osobiście bardzo się spodobał, w końcu bez owijania w bawełnę nazwano rzeczy po imieniu. Cała seria jest świetna ale nawet Igor Brudny musi odpocząć. Mam nadzieję że może kiedyś jeszcze wróci.

Brutalny ale bardzo fajny cykl z Brudnym.

Brutalny ale bardzo fajny cykl z Brudnym.

Książka jak najbardziej na czasie. Ile tu prawdy autor przedstawia, ile analogii do naszej polskiej smutnej rzeczywistości.. ile postaci ma swoje odpowiedniki, jak trafnie opisane, jak bezwstydnie obnażone. Może i ta pozycja ma mniej z kryminału, a więcej z polityki, ale mnie to zupełnie nie przeszkadzało. I nawet jeśli końcowka nieco przesadzona i troche zbyt odrealniona, to mimo wszystko wielkie brawa panie Przemyslawie!

• Przeczytane
    3 314