Kobiety Fotonu

- Farbiarnia
- 2018-11-26
- 2018-11-26
- fotografia foton bydgoszcz
Katarzyna Gębarowska, która we współpracy ze znakomitą polską pisarką Małgorzatą Czyńską zebrały w jednym miejscu wspomnienia z wielu dekad legendarnego zakładu.
Dla mnie książka całkiem ciekawa, ponieważ mieszkam w Bydgoszczy a moja babcia pracowała w Fotonie. Jednak wiele wątków przydałoby się rozwinąć.
Pokaż mimo toBardzo się cieszę, że ta książka powstała. Fotografia nie ogranicza się wyłącznie do zdjęć, nigdy tak nie było. Kiedyś godziny spędzało się na wywoływaniu, a jeszcze wcześniej na stworzeniu materiałów światłoczułych. Ciekawe przedstawienie historii, gdzie główną rolę gra bydgoski „FOTON”, z pracującymi tam kobietami. Opowieść wypełniona po brzegi wspomnieniami, zdecydowanie wartymi uwagi. Całość czyta się szalenie szybko, a jeszcze dłużej myśli o treści.
Bardzo się cieszę, że ta książka powstała. Fotografia nie ogranicza się wyłącznie do zdjęć, nigdy tak nie było. Kiedyś godziny spędzało się na wywoływaniu, a jeszcze wcześniej na stworzeniu materiałów światłoczułych. Ciekawe przedstawienie historii, gdzie główną rolę gra bydgoski „FOTON”, z pracującymi tam kobietami. Opowieść wypełniona po brzegi wspomnieniami, zdecydowanie...
więcej Pokaż mimo to