Doktor Dolittle i jego zwierzęta

- The Story of Doctor Dolittle
- Patrycja Zarawska
- Wilga
- The Story of Doctor Dolittle
- Doktor Dolittle (tom 1)
- literatura dziecięca
- Patrycja Zarawska
- Klasyka Literatury [Wydawnictwo Wilga]
Jan Dolittle to niezwykły doktor. Porzucił leczenie ludzi na rzecz leczenia zwierząt. Nauczył się z nimi porozumiewać, dzięki czemu zyskał ich zaufanie i dozgonną miłość. W zwierzęcym świecie stał się tak sławny, że o pomoc poprosiły go nawet małpy z dalekiej Afryki. Dobry doktor nie mógł zostawić stworzeń w kłopocie, dlatego wyruszył w podróż, podczas której spotkało go wiele – niekiedy niezbyt miłych – przygód…
Nowe, ilustrowane wydanie klasyki lektur szkolnych przeniesienie czytelników w świat nieprawdopodobnych przygód i wspaniałej rozrywki.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
- 6 692
- Pieniądze - mówił - to straszny ciężar, ale przyjemnie jest, jeśli człowiek nie musi się o nie troszczyć.
Piękny jest ten, kto pięknie postępuje.
- Pieniądze to okropne utrapienie - powiedział. - Jednak dobrze, jeśli nie trzeba się o nie martwić.
Opinie [213]
Jako dziecko byłam zachwycona.
Pokaż mimo toWreszcie przeczytałem jedną z legend literatury dziecięcej. Książka przyjemna w odbiorze, opowiada oczywiście o przygodach lekkoducha dr Dolittle, który nauczył się rozmawiać ze zwierzętami i został sławnym na cały świat weterynarzem. Był jednak tak niefrasobliwy, że pomimo tego popadł w kłopoty finansowe i musiał ruszyć na quest do Afryki. Książka zawiera wątki...
więcejGenialna opowieść dla młodego czytelnika a i ja bawiłam się świetnie. O przygodach bezinteresownego doktora, którego priorytetem jest niesienie pomocy swoim zwierzęcym przyjaciołom okraszonych ich cudownym humorem czyta się bardzo przyjemnie i jest to zdecydowanie lektura godna polecenia.
Pokaż mimo toKsiążka mojego dzieciństwa.
więcejPrzygody wyjątkowego doktora Dolittle, który kocha zwierzęta, bardziej od ludzi. Pieniądze są dla niego nieistotne, nie przejmuje się biedą, a najważniejsze dla niego w życiu jest szczęście. Dzięki swojej papudze nauczył się ich języka i stał się najsławniejszym weterynarzem na całym świecie. Rozumie zwierzęta jak nikt inny i najzabawniejsze jest...
Doktor Dolittle ze swoimi zwierzętami wyrusza do Afryki. Mają tam bardzo dużo przygód.
Pokaż mimo toKsiążka jest bardzo fajna i szybko się ją czyta. Można się czegoś nauczyć z niej. Polecam
Oceniam w kategorii literatury dziecięcej z punktu widzenia nauczyciela. Książka w bardzo łatwy sposób przekazuje wartości, o których coraz częściej zapominamy. Z racji wieku książki, pojawia się tam kilka niewygodnych rzeczy, jak np. zaprezentowanie rdzennych mieszkańców Afryki. Jest to jednak również dobry początek na rozmowę o tym, jak poglądy ludzi zmieniają się na...
więcejZadziwiający koncept autora, który wprowadza nas w ciekawy świat szanowanego doktora - weterynarza. Dobry wybór, żeby zachęcić najmłodszych do czytania.
Pokaż mimo toSzybciutko i przyjemnie się czyta, świetna dla dzieci. Stanowi dobry kontrast i odskocznię od tych bardziej 'ambitnych książek'. Ponad to stanowi wartość samą w sobie! Choćby temu, że daje dobry przykład na to jak pisane są książki dla dzieci.
Pokaż mimo toPrzepiękna książka, którą każdy powienien przeczytać niezależnie od wieku.
Pokaż mimo toAbsolutna klasyka