POPR-ańcy. Polowanie na wandali

- e-book
- POPR-ańcy (tom 5)
- 2024-04-25
- 2024-04-25
Kiedy cichnie halny, mieszkańcy Chaty pod Wierchami wybierają się na spacer. Zapowiada się wspaniała przechadzka aż do Doliny Chochołowskiej, a szczeniaki po raz pierwszy mogą pokonać tak długą trasę (legalnie, rzecz jasna). Ale cóż to? Kto i dlaczego zostawił na drzewie jakiś napis? I kto pomalował ten piękny głaz?
Szczeniaki i ich opiekunowie trafiają na ślad wandali, którzy niczego sobie nie robią z otaczającego ich piękna. POPR-ańcy postanawiają więc wziąć sprawy w swoje ręce i wytropić złoczyńców. Jak szybko się okazuje, zadanie nie będzie łatwe, a spotkanie z wandalami stanie się prawdziwym zagrożeniem.
Piąta część uwielbianej serii POPR-ańcy to prawdziwy rollercoaster emocji – zmartwicie się, przestraszycie, a na końcu wzruszycie, bo przecież każda przygoda musi mieć swój kres.
Wersja audio w pełnym udźwiękowieniu dostępna jest tylko w Legimi.
Kup POPR-ańcy. Polowanie na wandali w ulubionej księgarni
Oceny książki POPR-ańcy. Polowanie na wandali
103 użytkowników ma tytuł POPR-ańcy. Polowanie na wandali na półkach głównych- Przeczytane 80
- 2024 11
- Legimi 5
- 2025 4
- Audiobooki 4
- Dla dzieci 3
- Przeczytane - 2024 2
Tagi i tematy do książki POPR-ańcy. Polowanie na wandali
Cytaty z książki POPR-ańcy. Polowanie na wandali
Obyś nie wypowiedział tego w złą godzinę. Przygoda zawsze oznacza kłopoty, a ja muszę dbać o swoją reputację.

OPINIE i DYSKUSJE o książce POPR-ańcy. Polowanie na wandali
3.5⭐
3.5⭐
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziś piąta i ostatnia część POPR-ańców, którą posiadamy. Smutno, że musimy pożegnać się z tymi zwierzakami. To naprawdę bardzo fajna zgrana paczka, która co rusz ma ciekawe przygody. Przygody, które ukazują również wiele wartości. W tej części nasi książkowy przyjaciele ukażą problem niszczenia przyrody. Wezmą udział również w prawdziwej akcji. Moc wrażeń gwarantowana.
,,POPR-ańcy. Polowanie na wandali" to niesamowita przygoda, w której szczeniaki i ich opiekunowie tropią wandali przyrody. Zarówno bohaterów, jak i czytelnika ogarną przeróżne emocje od strachu po radość i łzy.
Zwrócę uwagę też na to, że książki czyta się naprawdę szybko. Do tego twarde oprawy dodają uroku. W formie audiobooków te książki to złoto.
Polecamy, bo warto.
Dziś piąta i ostatnia część POPR-ańców, którą posiadamy. Smutno, że musimy pożegnać się z tymi zwierzakami. To naprawdę bardzo fajna zgrana paczka, która co rusz ma ciekawe przygody. Przygody, które ukazują również wiele wartości. W tej części nasi książkowy przyjaciele ukażą problem niszczenia przyrody. Wezmą udział również w prawdziwej akcji. Moc wrażeń gwarantowana....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to105/2024 (A),
słuchowisko dla dzieci
105/2024 (A),
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tosłuchowisko dla dzieci
Piata część przygód mieszkańców Chaty. Do Chaty przyjeżdżają znajomi właścicieli i zabierają wszystkie pieski na spacer do Doliny Chochołowskiej. Scul, rzecz jasna, załapuje się na gapę. Mnóstwo przygód, polowanie na wandali, zaprzyjaźnienie się z niedźwiedziem (a nawet dwoma). Nie martwcie się, szczeniaki sobie poradzą i wykażą się nadzwyczajna odwagą. Zakończenie będzie i dobre i mniej dobre. W Chacie zrobi się nieco luźniej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tokocham pieski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A tam jest pełno piesków! Najlepsza książka ever z tej serii. Gambit "umarł", a kiedy okazało się, że jednak żyje, Scul zemdlał :-).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodtatrzańskie zabawne hece zwierząt.
Podtatrzańskie zabawne hece zwierząt.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzeba walczyć z wandalizmem, tym przejawianym w górach szczególnie! Pieski dały z siebie wiele, co dało nieoczekiwany obrót spraw. Czekam na kolejną cześć!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam to słuchowisko, krótkie pełne przygód i w przyjemnej formie dzieciom przekazywane są ważne treści. Tym razem o niszczeniu i szkodzeniu przyrodzie, a dodatkowo szczeniaki wykazują się w prawdziwej akcji, z prawdziwymi służbami. I każdy odnajduje swoje miejsce, więc gdzieś pod koniec łezka się zakręci.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka „POPR-ańcy. Polowanie na wandali” Anny Sakowicz zabiera nas juz do piątego cyklu tomu w zwierzętach, które przeżywają przygody, uczą i bawią nie tylko dzieci.
Jeżeli nie znacie tych fantastycznych bohaterów to czas najwyższy rozpocząć przygodę od pierwszego tomu, aby więc względne pojęcie jak to wszystko się zazębia i łączy w całość.
Gorąco polecam.
Jeżeli kiedyś zostanie wydana w wersji papierowej to zagości w mojej prywatnej biblioteczce.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzechadza do Doliny Chochołowskiej nie zapowiadała aż tak wielu przygód, a przede wszystkim wandali, których tropem podążają nasi dzielni bohaterowie Chaty pod Wierchami.
Jeżeli nie znacie tych...
Czy to koniec historii?
Ale zacznijmy od początku, jakie przygody ze szczeniakami, Gambitem i Scurem czekają na nas tym razem. Jedno jest pewne nie ma nudy zaczynamy wielkim strajkiem,by później wyruszyć na wycieczkę, która kończy się ucieczką, pościgiem. Mnie to kupuje. Jak jeszcze do tego mamy powrót ulubionych bohaterów (bo ja jestem totalnie team Agrest). Trzeba pamiętać, że każdy tom stanowi połączenie z poprzednim, więc najpierw trzeba poznać wcześniejsze, by zrozumieć o co chodzi w tej całej historii. Jednak uwierzcie mi jak zaczniecie pierwszy, to kolejne od razu będziecie chcieli odsłuchać.
Jest to genialna propozycja dla dzieci, ale również dla dorosłych. Myślę, że może umilić podróż samochodem albo wieczór tuż przed spaniem.
Trzeba pamiętać, że książka ma w sobie walory edukacyjne jak na przykład zachowanie i bezpieczeństwo w górach. Gambit, jak zawsze na koniec przypomina najważniejsze rzeczy, o których trzeba pamiętać przed wyprawą.
Mnie POPR-ańcy skradli serce już przy premierze pierwszego tomu, więc wiedziałam, że będę chciała poznać każdą część i muszę powiedzieć, że łezka w oku się zakręciła, kiedy upływały ostatnie sekundy słuchowiska. Ja jestem zachwycona treścią i realizacją, bo to po prostu chce się słuchać. Jak jeszcze nie znacie tej szalonej bandy, na którą oko miał zawsze pies górski ratownik po latach służby i bezzębny szczur to myślę, że czas to nadrobić. Nie zawiedzie cię się.
Czy to koniec historii?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPOPR-ańcy to moja ukochana seria słuchowisk autorstwa Anny Sakowicz. A dziś premierę ma piąty tom o tytule „Polowanie na wandali” jest to ostatni (?) tom serii. Bo każda historia kiedyś musi się skończyć prawda (?).