Okładka książki Zjedz tę żabę. 21 metod podnoszenia wydajności w pracy i zwalczania skłonności do zwlekania Brian Tracy
Brian Tracy Wydawnictwo: MT Biznes poradniki
poradniki
Eat that frog! 21 Great Ways to Stop Procrastinating and Get More Done in Less Time
Wydawnictwo:
Tagi:
wydajność praca

Patronaty LC

Książki autora

Niby człowiek to wszystko wie, ale książka przekonuje o tym, żeby skupić się na konkretach. Jestem planistką, więc połowę książki miałam ok, tak właśnie robię, ale zaczęłam więcej zastanawiać się nad tym, co i jak mogę zrobić. Jak wykorzystać swój potencjał w pracy, ale i w domu, aby mieć więcej czasu. Przyjrzałam się też moim "żabom". Pozycja cienka, konkretna, szybka do przyswojenia. Taki podręczny zeszyt taktyczny, warto mieć i co jakiś czas przeglądać.

więcej Pokaż mimo to

Przeczytałam drugie wydanie tej książki. jedna z lepszych jakie czytałam. Tracy jak zawsze dostarcza nam praktycznej i ciekawej wiedzy odnośnie samorozwoju. Rozdziały zawierają po ok 3-5 stron co sprawia ,że szybko się ją czyta. Polecam zjeść tę żabę :)

„Zjedz tę żabę! Wszystko, cokolwiek wiąże się z planem, ustaleniem priorytetu i organizacją pracy, sprowadza się do tych trzech słów”. – Brian Tracy.
Jest to książka, po którą raczej sama z siebie bym nie sięgnęła, ale podczas szukania idealnej książki na prezent da osoby, która lubi takie publikacje, trafiłam na nią. To książka typowo dla osób, które lubią tematy podnoszenia wydajności w pracy i osiągania z niej zadowolenia, osiągania sukcesu z biznesu.
Ja się jakoś super na tym nie bawiła, ale metafora, „ogromnej żaby” czekająca na zjedzenie, mnie do siebie przekonała i rozumiem zamysł.
Dwadzieścia jeden opisanych tu metod osiągania sukcesu ma za cel poprawę ogólnej wydajności i wzmocnienie pozycji w pracy i w sumie jako laik w tej dziedzinie wydaje mi się, że ma to nawet sens i może działać. Na pewno dużą zaletą jest to, że
jest krótką książka przystępnie napisaną.

⭐️⭐️⭐️/5
instagram - emcia.czyta

więcej Pokaż mimo to

Suma porad z tej książki to : zostań robotem. Nie dla mnie, ale może dlatego, że chęć robienia kariery jakiejkolwiek mam już dawno za sobą. A i wyznaczanie celu i skupianie się nad jego wykonaniem nie należy do moich codziennych przyjemności, które ot tak sobie chciałabym realizować. Książka chyba dla młodych i bardzo młodych , bo oni z reguły mają najwięcej energii i zdrowia do tego typu przedsięwzięć. Aczkolwiek do końca nie jestem przekonana. Bo być robotem bez odrobiny luzu i szaleństwa to raczej fajne nie jest. Jest też szansa , że lubię być leniwa, dlatego nie podobała mi się zbytnio ta książka.

Opinia w graficznej formie: https://tiny.pl/wnrps

Opinia w graficznej formie: https://tiny.pl/wnrps

Polecam, super ksiazka.

Polecam, super ksiazka.

Uwielbiam Briana Tracy! Trafiłam na jego wykład na żywo „przypadkiem”. I od tego momentu mój rozwój osobisty ruszył do przodu. To on zmotywował mnie do poszerzania wiedzy dzięki książkom w tematyce rozwoju osobistego i planowania. Teraz spotkanie go ponownie byłoby marzeniem! A wtedy los dał mi tę możliwość, nie wiedząc ile na tym zyskam.

Było to kilka lat temu i nic nie dzieje się bez przyczyny, dlatego z ogromną przyjemnością wróciłam do podstaw. Książka idealna dla osób, które mają problem z organizacją swojego czasu i planowaniem. Pigułka wiedzy, która naprawdę odmienia życie. Od Briana wszystko się zaczęło…

I świąteczny kubek, bo ja już czuję klimat. Mam wrażenie, że ostatnio chcę żyć szybciej i intensywniej. Oby to nie była zła wróżba.

Było to kilka lat temu i nic nie...

więcej Pokaż mimo to

Mój osobisty hit. Przeczytana dawno temu za poleceniem wykładowcy, ale często do niej powracam i sama rekomenduję. Zmieniła moje nastawienie do pracy. Dzięki niej zrozumiałam, dlaczego byłam tak sfrustrowana po dniu pracy, mimo, że wykonywałam dziesiątki zadań. Jeśli żadne z tych licznych zadań nie jest "żabą", czyli zadaniem kluczowym dla pełnionej roli lub własnego rozwoju, to nigdy nie będziemy w pełni zadowoleni ze swojej pracy i poświęconego czasu.

więcej Pokaż mimo to

Merytoryczna i treściwa. Warto przeczytać aby uświadomić sobie pewne kwestie i mechanizmy. Serdecznie polecam.

Jak prawie każda książka o psychologii przedstawia rzeczy faktycznie istotne i ważne, ale w rzeczywistości każdy z nas o tych rzeczach wie i zdaje sobie sprawę z ich istnienia, gdzieś w podświadomości. Książka przedstawia jak zjeść te żabę - czyli co robić żeby mieć więcej czasu poza pracą albo jak radzić sobie z największymi i najtrudniejszymi zadaniami.

• Przeczytane
  • Ulubione
  • 2019
  • Chcę w prezencie
  • Audiobook

Brian Tracy Zjedz tę żabę! 21 metod podnoszenia wydajności w pracy i zwalczania skłonności do zwlekania Zobacz więcej
Brian Tracy Zjedz tę żabę. 21 metod podnoszenia wydajności w pracy i zwalczania skłonności do zwlekania Zobacz więcej