4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00

Okładka książki 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 autora Timothy Ferriss, 9788361040262
Timothy Ferriss Wydawnictwo: MT Biznes poradniki
poradniki
The Four Hour Work Week
2008-01-01
2008-01-01
Anita Doroba

Kup 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 w ulubionej księgarnii

Oceny książki 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00

OPINIE i DYSKUSJE o książce 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00

Książka opisująca problemy, które w sumie sami sobie stworzyliśmy i wpadliśmy w ich pułapki. Opisuje, różne triki, które mogą dać nam kilka wolnego w ciągu dnia. Jednakże, może przez moja obecna prace( prace zdalnie jako tester aplikacji) nie potrafiłem się odnieść do niektórych rzeczy bo mnie one kompletnie nie dotyczą. Czytając tę książkę miałem wrażenie ze jest ona trochę przestarzała. Świat tak poszedł do przodu, że już nikt tak nie pracuje jak jest opisywane w książce. Tam jest przedstawiony typowo corpo-styl jak w amerykańskich boxo-firmach. Czy bym ją polecił w dzisiejszych czasach- raczej niekoniecznie.

Książka pełna praktycznych przykładów pokazująca jak znaleźć sposób na życie na swój sposób. Dużo szczegółów technicznych się już przeterminowało, ale same mechanizmy delegowania i ograniczania nużącej pracy mogą dać do myślenia. Sam autor wydaje się trochę antypatyczny i nie lubiący ludzi, ale może to dotyczy tylko ludzi w pracy:) Świetne dobrane cytaty rozpoczynające rozdziały.

Interesujące spojrzenie na możliwości, które widzi wielu, ale niewielu potrafi je wdrożyć, potrafiąc w kółko tylko narzekać na swoją sytuację. Przyjemnie się czytało, treściwie napisane, z przykładami i podanymi narzędziami (wszystko na tacy - wiadomo, trzeba przesunąć się trochę do obecnych czasów)

4875 użytkowników ma tytuł 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 na półkach głównych
627 użytkowników ma tytuł 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 na półkach dodatkowych

Timothy Ferriss
Timothy Ferriss
Amerykański pisarz i osobowość medialna. Absolwent Princeton University (studia nt. Bliskiego Wschodu). W wieku 23 lat założył swoją pierwszą firmę, BrainQUICKEN. Zajmowała się ona sprzedażą w Internecie odżywek dietetycznych. Mistrz USA w sanshou (chińskim kickboxingu). Autor poradników z serii "The 4-Hour", wydanych również w Polsce. Zapalony blogger. W 2008 roku czasopismo "Wired Magazine" przyznało mu tytuł "Najlepszego Autopromotora Wszech Czasów". W tym samym roku Ferriss został główną gwiazdą show pt. "Trial by Fire", nadawanym na kanale History Channel. Nie należy go mylić z Timothym Ferrisem (pisanym przez jedno "s" na końcu),amerykańskim autorem science-fiction.

Cytaty z książki 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00

Timothy Ferriss 4-godzinny tydzień pracy. Nie bądź płatnym niewolnikiem od 9.00 do 17.00 Zobacz więcej