- poradniki
- 2020-04-22
- 2005-01-01
- 1995-05-01
- Witold Biliński
Jak skutecznie grać rolę „kowala własnego losu”.
Brian Tracy udziela prostych, jasnych i – co najważniejsze – bardzo praktycznych wskazówek, jak czuć się szczęśliwym i wolnym, odnaleźć spokój duch, wyzbyć się niszczących negatywnych uczuć, zyskać pewność siebie i odnieść sukces. Jest wiarygodny, opowiada bowiem o własnej drodze życiowej. Osiągnął sukces w biznesie, mimo że pochodził z ubogiej rodziny i do wszystkiego musiał dochodzić samodzielnie.
"Maksimum osiągnięć" pokazuje, jak ruszyć w kierunku najlepszej wersji siebie, podnieść jakość swojego życia, cieszyć się życiem, jednocześnie efektywnie zarządzając ważnym przedsięwzięciem, jakim jest bycie sobą.
Kup Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze w ulubionej księgarni
Oceny książki Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze
1934 użytkowników ma tytuł Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze na półkach głównych- Chcę przeczytać 1 233
- Rozwój osobisty 25
- Poradniki 12
- Rozwój 8
Tagi i tematy do książki Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze
Cytaty z książki Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze
Dodaj cytat z książki Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Maksimum osiągnięć. Jak być sobą, cieszyć się życiem i osiągać to, co dla ciebie najlepsze
3/32 w 2026 roku
Bardzo bogata w wiedzę z rozwoju osobistego. To moje pierwsze zetknięcie się dłońmi w akcie powitania z książkami Briana. Wcześniej odbijało się mi jego imię i nazwisko od kogoś, z internetu, ale ja wciąż pochłaniałam bestsellery. Dużo wiedzy z zakresu praw, trzech rodzajów miłości. Zdobyłam nowe spojrzenie, bardziej doświadczone. Minus było to, że mało opowiedział o swoim życiu, być może w innej książce o tym dogłębniej opowiadał. Mogę go uznać za jeden z niepodważalnych autorytetów ludzi sukcesu, którzy osiągnęli wyższość mimo przeciwności w życiu.
Miłość jest celem, sensem życia.
Mierz wysoko, doceniaj siebie za to co już osiągnąłeś w życiu.
Unikaj destruktywnie krytyki, narzekania i kłamstwa, nie wnoszą nic dobrego do twojego życia.
Skupiaj się na tym, co chcesz osiągnąć małymi działaniami w ciągu każdego dnia, eliminuje rozproszenie i marnowanie czasu.
Miej własną doskonałość. Akceptuj siebie poprzez powtarzanie "lubię siebie"
Więcej daj od siebie, niż otrzymuj. To co dajesz, pomnaża się.
3/32 w 2026 roku
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo bogata w wiedzę z rozwoju osobistego. To moje pierwsze zetknięcie się dłońmi w akcie powitania z książkami Briana. Wcześniej odbijało się mi jego imię i nazwisko od kogoś, z internetu, ale ja wciąż pochłaniałam bestsellery. Dużo wiedzy z zakresu praw, trzech rodzajów miłości. Zdobyłam nowe spojrzenie, bardziej doświadczone. Minus było to, że mało...
Świetna treściwa książka, polecam szczególnie w kwestiach samorozwoju i podniesienia swojej pewności siebie. Niejednokrotnie wracałem i zapewne będę do zaznaczonych fragmentów. Warto!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOdkładałem lekturę tej książki na później. Wiedziałem, z czym mam "do czynienia". Brian Tracy to niesamowity motywator i to dzieło to potwierdza. Bardzo wartościowa treść, która pomogła mi poukładać w głowie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna książka Briana Tracyego, kolejny tytuł który obiecywał bardzo wiele. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zamiast na fragmenty dotyczące stawiania celów i zjadania żab zacząłem czytać o miłości, traumach, samoakceptacji i dążeniu do spokoju ducha. Książka pod wieloma względami trudna bo każde z nas podczas lektury przypomni sobie wiele nieprzyjemnych sytuacji z przeszłości, często traumatycznych. Ale warto, naprawdę świetna książka, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Ktoś złośliwy może napisać, że jest pełna truizmów. Pewne rzeczy muszą jednak wybrzmieć bardzo wyraźnie i jednoznacznie, a ta książka to najlepsza ku temu okazja.
Kolejna książka Briana Tracyego, kolejny tytuł który obiecywał bardzo wiele. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zamiast na fragmenty dotyczące stawiania celów i zjadania żab zacząłem czytać o miłości, traumach, samoakceptacji i dążeniu do spokoju ducha. Książka pod wieloma względami trudna bo każde z nas podczas lektury przypomni sobie wiele nieprzyjemnych sytuacji z...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przeczytana w odpowiednim momencie mojego życia stała się wyzwalaczem samoświadomości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaki samowyzwalacz, który dał motywacje do dalszego rozwoju, zdefiniowania własnego życia oraz utwierdzeniu się w dotychczasowych poczynaniach.
Z jednej strony nie kwestionuję prawd przedstawionych w książce. Na pewno dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy. Z drugiej strony momentami irytujące jest, że autor często twierdzi, że rekomendowane przez niego działania mogą niezawodnie i prawie natychmiast poprawić życie każdego, kto się do nich zastosuje. To z pewnością nie takie proste.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam nocno mieszane uczucia co do tej kaiazki. Zaczela sie super, nastrajala czytelnika do odpowiedniego podejscia do zycia, podkreslala znaczenie wiary i manifestacji ale przy tym autor nie zapomnial o wartosci pracy i wkladu wlasnego i tego ze wszystko jest w naszych rekach. (Dawalo troche odczucie podobne do potegi podswiadomosci momentami ale jednak to podkreslenie sprawczosci dalo nadzieje). Po polowie ksiazki autor coraz czesciej zaczal uzywac jakis historii czy anegdot ktore srednio do mnie przemawialy i sprawialy ze mnie odpychalo od czytania. Niewatpliwie jest to wartosciowa ksiazka ale no trzeba chyba sobie wybierac fragmenty ktore przemawiaja bardziej.
Mam nocno mieszane uczucia co do tej kaiazki. Zaczela sie super, nastrajala czytelnika do odpowiedniego podejscia do zycia, podkreslala znaczenie wiary i manifestacji ale przy tym autor nie zapomnial o wartosci pracy i wkladu wlasnego i tego ze wszystko jest w naszych rekach. (Dawalo troche odczucie podobne do potegi podswiadomosci momentami ale jednak to podkreslenie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKompendium wiedzy głownie z dziedziny psychologii i zarządzania życiem. Ciekawe i odkrywcze przy tym były wiadomości odnośnie planowania. Ważne były też informacje dotyczące związków i rodziny. Podobało mi się stwierdzenie, że miłość w życiu jest najważniejsza.
Ogólnie wartościowa książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie wartościowa książka.
Dobra, ale w porównaniu z innymi, świetnymi poradnikami Briana Tracy'ego, bez szału.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Maksimum osiągnięć" Briana Tracy'ego rozczarowuje płytkością i brakiem świeżości. Książka zawiera oklepane rady i ogólniki, które nie oferują realnej pomocy w dążeniu do sukcesu i szczęścia. Pompatyczny styl i brak autentyczności autora dodatkowo zniechęcają do lektury. Zamiast inspirującej podróży ku lepszemu życiu, "Maksimum osiągnięć" okazuje się być jedynie zbiorem banałów i pustych frazesów.
Zdecydowanie odradzam tę książkę wszystkim szukającym głębszych refleksji i praktycznych wskazówek na drodze do samorealizacji.
"Maksimum osiągnięć" Briana Tracy'ego rozczarowuje płytkością i brakiem świeżości. Książka zawiera oklepane rady i ogólniki, które nie oferują realnej pomocy w dążeniu do sukcesu i szczęścia. Pompatyczny styl i brak autentyczności autora dodatkowo zniechęcają do lektury. Zamiast inspirującej podróży ku lepszemu życiu, "Maksimum osiągnięć" okazuje się być jedynie zbiorem...