Ayla und der Stein des Feuers

Okładka książki Ayla und der Stein des Feuers autora Jean M. Auel, 9783453869455
Okładka książki Ayla und der Stein des Feuers
Jean M. Auel Wydawnictwo: Heyne Verlag Cykl: Dzieci Ziemi (tom 5) literatura piękna
Dzieci Ziemi (tom 5)

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Ayla und der Stein des Feuers w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ayla und der Stein des Feuers

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ayla und der Stein des Feuers

Ta część mnie zmęczyła. Przeczytałem ledwo połowę i poczułem się zmęczony. Nasza para bohaterów dociera do rodzinnego klanu Jondalara i w zasadzie przestaje się cokolwiek dziać. Akcja jest drętwa, autorka wchodzi w taką perspektywę kobiecą w literaturze, pokazuje nam różne relacje i interakcje ludzkie. Nie ma żadnej przygody, niepewności. Literacko też jakby słabsze, bez polotu, sceny "przegadane", ludzie opisani nieco schematycznie.

Oj! Znacząco słabsza od wcześniejszych tomów!

Oj! Znacząco słabsza od wcześniejszych tomów!

Czytając tę część odczuwałam znużenie cyklem. Autorka zaczęła powielać wcześniejsze pomysły i historia była przewidywalna.
Pod koniec już się męczyłam. W związku z tym ostatniej części nie będę czytać.

Pod koniec już się męczyłam. W związku z tym ostatniej części nie będę czytać.

520 użytkowników ma tytuł Ayla und der Stein des Feuers na półkach głównych
156 użytkowników ma tytuł Ayla und der Stein des Feuers na półkach dodatkowych