Książki z tagiem „zywnosc”
  • Kto nam podkłada świnię?
    Kto nam podkłada świnię?
    Autorzy: Udo Pollmer, Andrea Fock, Jutta Muth, Monika Niehaus
    Pierwsza antydietetyczna książka w Polsce! Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka? Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze s...
    czytelników: 224 | opinie: 27 | ocena: 6,19 (69 głosów)
  • 2xME - minimum zaangażowania, maksimum efektów.
    2xME - minimum zaangażowania, maksimum efektów.
    Autorzy: Tobiasz Wilk, Agnieszka Wilk
    MARZYSZ O WYRZEŹBIONEJ SYLWETCE, ALE... nie masz czasu jeść sześć razy dziennie, brakuje Ci wytrwałości i silnej woli, lubisz dobrze zjeść, nie masz zbyt wiele czasu na aktywność fizyczną, uwielbiasz...
    czytelników: 168 | opinie: 15 | ocena: 7,42 (78 głosów)
  • NIE JEDZ TEGO! Szkodliwe składniki "zdrowego jedzenia"
    NIE JEDZ TEGO! Szkodliwe składniki "zdrowego jedzenia"
    Autor: Hans-Ulrich Grimm
    A co, jeśli wszystko, co wiesz o zdrowym jedzeniu to... kłamstwo? Takie pytanie zadał sobie światowej sławy specjalista od odżywiania. Szokujące efekty jego skrupulatnych i w pełni niezależnych od kon...
    czytelników: 155 | opinie: 5 | ocena: 5,83 (36 głosów)
  • Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
    Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
    Autor: David Wolfe
    Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości! Dawid Wolf, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które w...
    czytelników: 129 | opinie: 6 | ocena: 7,57 (21 głosów)
  • Czy wiesz, co jesz?
    Czy wiesz, co jesz?
    Autor: Irena Gumowska
    Spis rzeczy: 1. Dziesięć warunków zdrowego odżywiania 2. Czy umiesz kupować 3. Bez białka nie ma życia 4. Tłuszcz też jest konieczny 5. Słodko i mącznie 6. Skarby w ziarnie 7. Jarzynki dla zdrowia i u...
    czytelników: 119 | opinie: 3 | ocena: 6,37 (60 głosów) | inne wydania: 1
  • Endoekologia zdrowia
    Endoekologia zdrowia
    Autor: Nieumywakin Ivan
    Książka Nieumywakinów zawiera w sobie wszystko to, co człowiek powinien wiedzieć o swoim organizmie, fizjologii, patologiach i sposobach ich leczenia. Szczególna jej wartość polega na tym, że podano w...
    czytelników: 91 | opinie: 5 | ocena: 7,25 (20 głosów)
  • Nasiona kłamstwa. Czyli o łgarstwach przemysłu i rządów na temat żywności modyfikowanej genetycznie
    Nasiona kłamstwa. Czyli o łgarstwach przemysłu i rządów na temat żywności modyfikowanej genetycznie
    Autor: Jeffrey M. Smith
    Książka ujawnia, jak dokonywane przez przemysł manipulacje oraz zmowa rządów pozwalają na sprzedaż niebezpiecznej żywności zmodyfikowanej genetycznie (GMO). Autor obnaża fałszowanie badań, według któr...
    czytelników: 90 | opinie: 3 | ocena: 6,93 (14 głosów)
  • Superfood z ogrodów, łąk i lasów
    Superfood z ogrodów, łąk i lasów
    Autor: Karin Greiner
    Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne...
    czytelników: 86 | opinie: 4 | ocena: 7 (11 głosów)
  • Zdrowe koktajle
    Zdrowe koktajle
    Autor: Ewa Chodakowska
    100 przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny! Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski ( idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty, a także dla panów. Nasze codzie...
    czytelników: 79 | opinie: 11 | ocena: 7,13 (39 głosów)
  • Kiszonki i fermentacje
    Kiszonki i fermentacje
    Autor: Aleksander Baron
    Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w...
    czytelników: 75 | opinie: 6 | ocena: 5,7 (23 głosy)
  • Na marne
    Na marne
    Autor: Marta Sapała
    Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: st...
    czytelników: 75 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Historia żywności. Jak żywność zmieniła świat
    Historia żywności. Jak żywność zmieniła świat
    Autor: B.W. Higman
    Jeść to zaznawać przyjemności lub cierpienia. Żadna inna sfera ludzkich doznań fizycznych nie jest tak dotkliwie dwoista. Niewłaściwe odżywianie się czy wprost głód to najwięksi ludobójcy w dziejach c...
    czytelników: 73 | opinie: 3 | ocena: 6,6 (5 głosów)
  • Superfoods, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej
    Superfoods, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej
    Autorzy: Beata Cieślowska, Patrycja Cieślowska
    W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wie...
    czytelników: 62 | opinie: 1 | ocena: 6,36 (14 głosów)
  • Dzika strona jedzenia
    Dzika strona jedzenia
    Autor: Jo Robinson
    Czy wiesz, że niektóre z dzikich odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej odżywczych składników i antyoksydantów niż te odmiany, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje...
    czytelników: 58 | opinie: 2 | ocena: 7,17 (12 głosów)
  • Jedzenie czy trucizna? Nieświadomość ZABIJA
    Jedzenie czy trucizna? Nieświadomość ZABIJA
    Autor: Hans-Ulrich Grimm
    Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dz...
    czytelników: 47 | opinie: 1 | ocena: 6,38 (8 głosów)

zgłoś błąd zgłoś błąd