Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Lubimyczytać.pl to:
społeczność 445 tys. zakochanych w książkach
ponad 829 tys. recenzji
ponad 238 tys. książek
własna biblioteczka
system rekomendacji
Najnowsze opinie czytelników
książek: 52
Pat | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

13 - letnia Natka jest jak każda dziewczyna w jej wieku. Przeżywa różne - może nie jakieś szczególnie fantastyczne - przygodny, rozterki miłosne oraz wzloty i upadki. Jak prawie każdy ma przyjaciół i rodzinę. Ma także rodzeństwo starszą siostrę oraz starszego brata. Książka o nastolatkach - dla nastolatków. Są w niej poruszane problemy jak w każdej książce tego typu. Książkę można przeczytać po męczącym dniu, a to dlatego, że nie trzeba przy niej dużo myśleć. Czytając książkę uczucia są różne: od wesołości do irytacji, a mimo to kończąc ją z uśmiechem na twarzy. Ów książka ma dużo opisów więc z łatwością można wyobrazić sobie bohaterów. Język z pewnością jest zrozumiały do czytelników w nastoletnim wieku. Mimo wielu wad akcja książki jest nawet, nawet ciekawa, można się przy niej pośmiać. Polecam przeczytanie książki młodym czytelnikom.

książek: 35
julka2900 | 2014-11-25
Na półkach: Okey, Przeczytane
Dodana: wczoraj

W książce spotykamy podstawowe ,,zasady'' które kojarzą nam się z historyjkami z dreszczykiem. Mimo tego wszystkiego dochodzą uczucia Noe i innych bohaterów, dzięki temu książka się broni. Po książkę powinni sięgnąć ludzie którym historie z duchami i dreszczykiem się podobają i przez długi czas się nie znudzą nimi powinni po nie sięgnąć.

książek: 2937
wiolagg66 | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Niesamowity romans,a zakończenie jakiego jeszcze nie spotkałam!!!

Marta,matka dwójki dzieci rozwodzi się,a niedługo potem poznaje na forum internetowym Szymona,który ją wspiera i rozumie.

Ale czy z tej znajomości coś wyniknie?...

Przekonajcie się sami.Zakończenie na pewno was zaskoczy!!! POLECAM.

książek: 132
Myszka | 2014-11-25
O książce: Krew Aniołów
Dodana: wczoraj

Czy będąc archaniołem, który wzbudza jedynie strach i grozę można zakochać się w śmiertelniczce?

Elena jest uważana za najlepszego Łowcę w gildii i to właśnie z tego powodu zostaje wybrana na szaleńczo niebezpieczną misję, o której jednak nikt nie może za dużo jej powiedzieć. Praca u boku Rafaela wzbudza u Eleny nieznane uczucia, z którymi stara się nieustannie walczyć.

Czy przeżyje najbardziej niebezpieczne polowanie w jej życiu?

Pomimo dosyć utartego schematu ( nieśmiertelny, wyglądający jak młody bóg facet zakochuje się w młodej, niezauważalnej śmiertelniczce) zaciekawił mnie świat przedstawiony przez Nalini Singh oraz niektóre kreacje bohaterów, tu dzwoneczek ;)

książek: 128
PorqueNo | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Kiepska. Tak naprawdę pierwszy lepszy portal internetowy dla rodziców zawiera więcej konkretnych i lepiej skatalogowanych informacji dotyczących pierwszych miesięcy rodzicielstwa.

książek: 650
Jane | 2014-11-25
O książce: Księga Portali
Dodana: wczoraj

Tabit jest najlepszym studentem Akademii Portali. Szkoli się na mistrza, a oni jako jedyni potrafią malować niezwykłe portale, które służą do szybkiego podróżowania z jednego miejsca na drugie. To właśnie one są skarbem ogromnej Daruzji i asem, którego nie posiadają inne państwa. Ten młody student jest na ostatnim roku i dostaje zlecenie na namalowanie portalu dla pewnego biednego wieśniaka. Tabit nie wie, że od tego momentu zostanie uwikłany w intrygi i odkryje tajemnice, które mogą zniszczyć Akademię.

Jeśli po przeczytaniu opisu pomyśleliście, że pewnie macie przed sobą kolejną nudną historyjkę o „potężnym” zagrożeniu dla wielkiej organizacji, jesteście w błędzie. Jeśli pomyśleliście również, że jest to schematyczna powieść fantasy o walce dobra ze złem, w której nie znajdziecie nic ciekawego, znów jesteście w błędzie. A jeśli pragniecie przeżyć niezapomnianą przygodę, odkryć zupełnie nowy świat, spotkać się z niesamowitymi, barwnymi bohaterami i poznać pióro Laury Gallego Garcii,...

książek: 52
Pat | 2014-11-25
O książce: Miasto szkła
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Książka moim zdaniem jest świetna, w wielu momentach byłam nieźle zaskoczona. Postać Sebastiana, którą na początku nawet odrobinę polubiłam okropnie mnie zawiodła oraz zaskoczyła. Nie spodziewałam się tego, serio.
Jak już piałam książka świetna.

książek: 81
Martyna | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Czy można się zakochać w dziwce?
Márquez jak zwykle mnie nie zawiódł.

książek: 73
Joanna | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Jedna z lepszych, jaką czytałam jeżeli chodzi o tę tematyke! Polecam.

książek: 482
dasio72 | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: wczoraj

Ciekawa kryminalna intryga- jest, spora dawka dobrego humoru- jest, znani i lubiani bohaterowie- obecni. Nie pozostaje więc nic innego, jak sprawdzenie czy Olkiewicz, Brodziak i Marcinkowski poradzą sobie z szajką zuchwałych złodziei.
Należy uważać czytając w środkach komunikacji miejskiej, bowiem czasami lektura powoduje wybuchy niekontrolowanego śmiechu.
Fanom milicjantów z Poznania nie muszę polecać, wszystkich innych czytelników spragnionych dobrej literackiej rozrywki zachęcam do przeczytania nowej powieści pana Ćwirleja.
Autor po raz kolejny udowadnia, że był wnikliwym i skrupulatnym obserwatorem PRL-owskiej codzienności lat 80-tych. Dla młodszego pokolenia jest to także możliwość zapoznania się z absurdami tych smutnych czasów.
Książkę jak najbardziej polecam.

książek: 81
Martyna | 2014-11-25
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Niesamowita historia mężczyzny, który kochał pewną (nieosiągalną dla niego) kobietę całe swoje życie. I choć nie powstrzymało go to przed r*** wszystkiego, co się rusza, to ja i tak tę historię w stu procentach kupuję. Właściwie... kupuję wszystko, co Márquez mi zaoferuje.

książek: 9897
betina360 | 2014-11-25
O książce: Nosiciel
Na półkach: Przeczytane, 2014
Dodana: wczoraj

Jack mlody geniusz z Harwardu opracowal skuteczny lek na raka aby uratowac swoja ukochana dziewczyne ktora ma raka jajnikow.Profesor ktory go uczyl nie moze pogodzic sie ze uczen przerosl go w swych zdolnosciach i chce zrobic wszystko aby to sobie przypisac ten wynalazek. Ksiazka wciaga od poczatku i trzyma do konca. Mile zaskoczenie bo nie mialam jej w planach a tu prosze.

książek: 55
Iwona | 2014-11-25
O książce: Arabska córka
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Ta część historii nie porwała mnie tak jak część pierwsza, choć posiadała również ciekawą treść.
Książka z początku bardziej opisuje życie Maliki, a dopiero potem jest o Marysi.
W każdym razie...
Marysia dorasta, spotyka ją wielka tragedia. Podobnie jak matka zostaje zgwałcona i jako nastolatka na skutek tego gwałtu zachodzi w ciążę. Za pomocą znajomości ciotki Maliki, niechciana ciąża zostaje usunięta.
Malika się zakochuje, przygotowywane jest przyjęcie zaręczynowe, podczas którego ginie. Wtedy to Marysię spotyka pierwsza rodzinna tragedia (nie licząc gwałtu).
Uciekając przed ojcem, Marysia ze swoją babką szukają nowego schronienia, zmieniają miejsce zamieszkania. Poznaje Hamida Bin Ladena. Tak... z tych Bin Ladenów... Zakochują się w sobie, po jakimś czasie pobierają. Potem dziewczyna na skutek powiązań jej męża z Al-Kaidą traci swoją kochaną arabską babcię. Traci również kuzynkę. Nie jest już taka sama uśmiechnięta jak była. Jest również bardziej oschła w stosunku do swojego męża....

książek: 671
biomycha85 | 2014-11-25
O książce: Kolekcjoner oczu
Dodana: wczoraj

"Zdarzają się historie, które są jak spirale śmierci i wbijają się zardzewiałym końcem coraz głębiej i głębiej w świadomość tego, tego musi ich wysłuchać. Nazywam je perpetuum morbile. Historie, które nigdy się nie zaczęły i nigdy się nie kończą, ponieważ traktują o wiecznym umieraniu". Tym oto cytatem cała opowieść się zaczyna... Książka, która sprawiła, że jestem zawiedziona i rozczarowana, bo zdecydowanie za szybko się skończyła, niejednokrotnie powodowała reakcję układu współczulnego, zarwałam przez nią noc, a teraz patrzę sobie na jej ostatnią kartkę i mam nadzieję, że może jak tak dłużej popatrzę, to jeszcze coś wyczytam, że to jeszcze nie koniec historii. Polecam najmocniej.

książek: 6
Kluseczka | 2014-11-25
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Ptzeczytałam prawie na jednym oddechu.Rewelacja po prostu rewlacja.Jest tu wszystko co lubię w książce: wartka akcja,świetnie nakreśleni główni bohaterowie,ciekawe wątki poboczne.Bardzo dziękuję autorce za dostarczenie mi niezapomnianych czytelniczych wrażeń.Fantastyczny debiut.Wszystkim polecam,bo jest to doskonała literatura.Z przyjemnością dodałam tę książkę do moich ulubionych.

książek: 1380
Agnieszek | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane, E-book, 2014
Dodana: wczoraj

Powojenny galimatias ku czci, który nasuwa na myśl przysłowie o świeczce i ogarku.
Częściowo to socrealistyczny produkcyjniak mający za zadanie przybliżyć dzieje Mazur jako ziemi wiecznie gnębionego przez bogaczy chłopstwa, któremu ludowa ojczyzna wzorem przywódców zza wschodniej miedzy wreszcie daje szanse na rozwój. Służą temu przydługawe i nudne rozdziały naśladujące gazetowe artykuły. Częściowo to pochwała socjalistycznego modelu wychowania przez rozmaite organizacje zrzeszające towarzyszki i towarzyszy społecznie i partyjnie uświadomionych, służących Polsce Ludowej, dziełu odbudowy, rozwoju i prześcignięciu wrogich ideologicznie państw. Więc świetlice ludowe, oddziały ZMP, sierocińce, etos pracy,
Nudne, wtórne, niepoukładane. Męczące.

Jednak przeczytałam "Archipelag..." do końca. Właściwie dlaczego?

Przecież ani narrator, ani główny bohater nie budzą specjalnego entuzjazmu. Powojenne losy Polaków zostały opisane przez tłum pisarzy na wiele sposobów, postawy ocenione...

książek: 67
aagataa | 2014-11-25
O książce: Jedenaście minut
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Uważam, że najlepsza książka P.C. Historia opisana w taki sposób, że zmusza, przynajmniej mnie, do głębszych refleksji.

książek: 540
Joanna1969 | 2014-11-25
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Bardzo dobra książka,która głęboko zapada w pamięci.
Gorąco polecam, naprawdę warto przeczytać.

książek: 32
alcapon | 2014-11-25
O książce: Zabawa w boga
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Troszkę mdła tak pozycja - mało wartkiej akcji :P
Na końcu nie byłem już pewnie czy na 100 % wszystkich zabójstw dokonał Kingsley

książek: 11
Natalia | 2014-11-25
O książce: Cień wiatru
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Dodana: wczoraj

kocham tą książke♥ jest tam cała masa tajemnic i sekretów. Znajduje się też tam wątek miłosny, który nie bardzo mi się spodobał. Książka ogólnie jest cudowna i polecam ją wszystkim. Musze się przyznac że była to pierwsza książka która zrobiła na mnie tak ogromnie wrażenie


Załóż konto za darmo!
Utwórz konto
Rejestrując się w serwisie akceptujesz regulamin i zgadzasz się z polityką prywatności.

Pobierz aplikację mobilną

Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd