Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Najnowsze opinie czytelników
książek: 1043
bisou | 2017-02-20
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

"Gdzie jesteś, Leno?" to historia zaginięcia młodej dziewczyny i śledztwa prowadzonego celem jej odnalezienia. Akcja powieści toczy się w Poznaniu i przypomina na pierwszy rzut oka słynną sprawę zaginięcia dziewczyny również w Poznaniu. Czytając kolejne rozdziały pojawiają się nowe okoliczności, nowe osoby, które mogłyby być zamieszanie w sprawę a i tak na końcu nie mogłam wyjść ze zdumienia, że prawda była zupełnie inna. Książka naprawdę wciągająca. Autorka doskonale powiązała ze sobą różne fakty. Na pewno sięgnę po kolejne powieści pani Joanny.

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Nowicjuszka
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na ciąg dalszy- kolejny tom;)

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na ciąg dalszy- kolejny tom;)

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na kolejne opowiaanie :)

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Uczennica maga
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na ciąg dalszy- kolejny tom;)

książek: 860
Lenalee | 2017-02-20
O książce: Zła krew
Dodana: wczoraj

Poniżej skusiłam się na ogólną recenzję wszystkich trzech części tej trylogii, jednak bez obaw - nie ma w niej żadnych spoilerów.

Cieszę się, że mam szansę opowiedzieć wam trochę o trylogii „Zła krew” Sally Green, ponieważ są to moim zdaniem zdecydowanie zbyt niedoceniane książki. Dopiero kilka tygodni temu spotkałam się z pierwszą ich recenzją, nigdy wcześniej nie zauważyłam, żeby ktokolwiek o nich mówił, choć nie są to książki bardzo stare – pierwsza część pojawiła się na naszym rynku 3 lata temu, w 2014 roku. Często dziwię się książkom zyskującym rozgłos, ponieważ zdecydowana większość jest moim zdaniem stanowczo zbyt przereklamowana, dlatego też teraz przedstawię wam książki, które takiego rozgłosu nie otrzymały – a szkoda, bo powinny.

Trylogia „Zła krew” opowiada o współczesnym świecie, gdzie obok ludzi żyją także osoby o magicznych zdolnościach – dobrzy czarodzieje i czarodziejki określani są jako biali, natomiast źli jako czarni, będąc ich skrajnym przeciwieństwem. Jest...

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Wielki Mistrz
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na ciąg dalszy- kolejny tom;)

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Złodziejska magia
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki Trudi Canavan za zaskakujące pomysły,czyta się je cudownie, czekając z niecierpliwością na ciąg dalszy- kolejny tom;)

książek: 2342
gosia123 | 2017-02-20
Dodana: wczoraj

Uwielbiam książki w których przeszłość miesza się z teraźniejszością. Czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy jaki wpływ na nasze życie mają nasi przodkowie, to kim byli i jak żyli.
Z przeszłością musi zmierzyć się Anna,główna bohaterka powieści. To jedna z tych postaci,które kocha się od pierwszego zdania.To mądra,dojrzała i ciepła kobieta,która przez zupełny przypadek "odnajduje " zaginionego podczas wojennej zawieruchy przodka. Ma to dla niej przykre konsekwencje,ale pozwala też osiągnąć stan równowagi i dokonać właściwego wyboru.
Polecam wszystkim miłośnikom sag rodzinnych z tajemnicą w tle.

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Wąż Snu
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Ciekawa, wciagająca książka. A kupiłam ja za śmieszne 5 zł na wyprzedaży- jedne z najlepiej wydanych pięć złotych:)

książek: 1819
Antagonista Esklaważu | 2017-02-20
Dodana: wczoraj

Niebezpieczne dla zdrowia rady dietetyczne i dziwne podawanie się za katolika przy jednoczesnym opowiadaniu o posilaniu się praną.

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Druga szansa
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Zaskakująca jak zwykle, znakomicie prowadzona akcja

książek: 93
Beata | 2017-02-20
O książce: Drzwi do piekła
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Na pewno nie jest to zwykłe czytadło. Książka porusza temat więzienia dla kobiet oraz życia pisarki, która się tam znalazła. Trochę drażniły mnie przejścia akcji z więzienia do wcześniejszego życia bohaterki. Czasami musiałam się zastanowić o czym czytam. Ale uważam, że warto sięgnąć po lekturę.

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Ja, anielica
Dodana: wczoraj

CZytałam jednym tchem- zalewając się łzami ze śmiechu;P Znakomity pomysł, wspaniale poprowadzona akcja, spójność zdarzeń, zaskakiwanie na każdym kroku;) BRawo Berenika!

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Ja, diablica
Dodana: wczoraj

Dostałam od męża w formie audiobooka gdy leżałam w szpitalu. Słuchałam a potem jeszcze raz czytałam jednym tchem- zalewając się łzami ze śmiechu;P Znakomity pomysł, wspaniale poprowadzona akcja, spójność zdarzeń, zaskakiwanie na każdym kroku;) Brawo Berenika!

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Ja, potępiona
Dodana: wczoraj

CZytałam jednym tchem- zalewając się łzami ze śmiechu;P Znakomity pomysł, wspaniale poprowadzona akcja, spójność zdarzeń, zaskakiwanie na każdym kroku;) BRawo Berenika!

książek: 157
Ola Rzążewska | 2017-02-20
O książce: Wołanie kukułki
Na półkach: Przeczytane
Dodana: wczoraj

Książka wciągnęła mnie jak na dobry kryminał przystało. Wprost nie mogłam się oderwać i wciąż spekulowałam, kto mógłby zabić Lulę - moje przypuszczenia się jednak nie potwierdziły. Zakończenie, według mnie, nie było tak wstrząsające jak pewnie miało być - trochę naciągane.
Bardzo przemyślana i interesująca postać detektywa Cormorana zasługuje na wielki plus.

książek: 282
MadziulaPM | 2017-02-20
O książce: Szeptucha
Dodana: wczoraj

Uwielbiam Berenikę i jej cudowne pióro, zaskakujące pomysły, a zasięgnięcie do naszej słowiańskiej kultury sprawiło, iż zyskała we mnie zagorzałą fankę;)

książek: 152
Agusja | 2017-02-20
O książce: Dom służących
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: wczoraj

Nie najlepiej napisana i rozne denerwujace rzeczy po drodze, ale lubie sagi i nie moglam przestac czytac ;)

książek: 138
FCBTVpl | 2017-02-20
O książce: Być liderem
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: wczoraj

Być liderem jak Sir Alex Ferguson

Dzięki współpracy z wydawnictwem Sine Qua Non trafiła do mnie książka Sir Alexa Fergusona. Jest to kolejna (po "Futbol Cholera Jasna") książka legendy Manchesteru United wydana przez to wydawnictwo.

Książka "Być liderem" powstała we współpracy z inwestorem, dziennikarzem, założycielem i prezesem firmy inwestycyjnej Sequoia Capital - Sir Mochaelem Moritzem, również przyjacielem Fergusona. Składają się na nią liczne rozmowy obu panów.

Nie da się ie zauważyć jakiej rewolucji w klubie dokonał Ferguson. Można to przyrównać nawet do Monarchi Absolutnej. Rządził bowiem wszystkim. Nie tylko sprawami boiskowymi, taktyką, treningami, transferami, ale także odpowiadał za listę płac, wydatki, tournee, negocjacje ze sponsorami czy reklamę. Przyszedł kiedy wartość klubu wynosiła około 20 milionów funtów. Gdy odchodził cena ta miała wysokość już prawie dwóch miliardów funtów.

Książka ta jest inna niż wszystkie dotychczasowo wydane, w tym autobiografia. Szkot...


Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd