Burgerdream
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Self Publishing
- Data wydania:
- 2017-12-07
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-12-07
- Liczba stron:
- 228
- Czas czytania
- 3 godz. 48 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788394956806
Hamburger nie tylko na stałe wszedł do kulinarnej historii, ale także został ikoną popkultury. Pojawiał się w wielu filmach, wystarczy wspomnieć choćby kultowy już dzisiaj Pulp Fiction (reż. Quentin Tarantino) z 1994 roku i słynny dialog pomiędzy Vincentem Vegą (John Travolta) a Julesem Winnfieldem (Samuel L. Jackson) o ćwierćfunciaku z serem. Śpiewano też o nim piosenki, m.in. Cheeseburger in Paradise z 1978 roku Jimmy’ego Buffetta czy Burger Man ZZ Top. Czy jednak zdajemy sobie sprawę z tego, jak hamburger powstał, dlaczego nosi taką, a nie inną nazwę i czy naprawdę jego kolebka to Ameryka, gdzie stał się wręcz ikoną stylu życia? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć w tej książce.
„BurgerDream” to książka przygotowana przez „Streat Slow Food” (Darek Miszczyk i Grzegorz Kubarek) czyli pierwszy w Krakowie food truck nawiązujący do amerykańskiej tradycji mobilnych kuchni, serwujących hamburgery najwyższej jakości oraz blog kulinarny „Gotowanie z Pasją” (Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz),którzy na swoim koncie ma już książki „KipiKasza”, „RetroWarzywa” i „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”.
Jako autorzy bloga kulinarnego „Gotowanie z pasją” oraz mistrzowie burgerów ze Streat Slow Food z szacunku do dobrych produktów połączyliśmy siły i stworzyliśmy książkę o burgerach, jakiej jeszcze nie było na polskim rynku wydawniczym. Przygotowując materiał do tej publikacji, zgłębialiśmy wiedzę i poszerzaliśmy nasze doświadczenia, m.in. byliśmy jurorami w ogólnopolskim konkursie na uliczne burgery przy okazji II Ogólnopolskiego Zlotu Food Trucków („Gotowanie z pasją”) czy też rozbudowaliśmy naszą sieć food trucków (Streat Slow Food). Pomysł połączenia sił zrodził się z naszej wspólnej pasji do gotowania. Dzielimy się tutaj wszystkimi sekretami, które zdobywaliśmy przez lata, a efektów pracy oraz inspiracji do powstania tej książki możecie na co dzień skosztować w krakowskiej sieci food trucków lub w KIOSK-u pod szyldem Streat Slow Food.
Przygotowaliśmy książkę, której nam samym brakowało. Książkę z przepisami, przy których tworzeniu używaliśmy własnoręcznie sadzonych warzyw, samodzielnie przygotowanych bułek czy też sosów własnej produkcji – po to, aby udowodnić Ci, drogi Czytelniku, że o tym, czy potrawa jest zdrowa, decydujesz tak naprawdę Ty sam. Jeśli zastosujesz produkty najwyższej jakości, przygotujesz danie smaczne i zdrowe. A gdy dodasz do tego pasję, osiągniesz kulinarny sukces.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 5
- 3
- 2
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Burgery w naszym kraju kojarzone są z Fast Foodem, i nie koniecznie zdrowym przysmakiem. Tak książka zupełnie odmienia oblicze tego, jak była postrzegana bułka z mielonym! 71 oryginalnych pomysłów na burgery, 15 przepisów na bułki oraz 56 instrukcji na sosy, pikle i inne dodatki! Jest co robić oraz smacznie komponować. Pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika kulinarnych ciekawostek.
Burgery w naszym kraju kojarzone są z Fast Foodem, i nie koniecznie zdrowym przysmakiem. Tak książka zupełnie odmienia oblicze tego, jak była postrzegana bułka z mielonym! 71 oryginalnych pomysłów na burgery, 15 przepisów na bułki oraz 56 instrukcji na sosy, pikle i inne dodatki! Jest co robić oraz smacznie komponować. Pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika kulinarnych...
więcej Pokaż mimo to