9 (2 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
1
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788394956806
liczba stron
228
język
polski
dodała
Noane

Hamburger nie tylko na stałe wszedł do kulinarnej historii, ale także został ikoną popkultury. Pojawiał się w wielu filmach, wystarczy wspomnieć choćby kultowy już dzisiaj Pulp Fiction (reż. Quentin Tarantino) z 1994 roku i słynny dialog pomiędzy Vincentem Vegą (John Travolta) a Julesem Winnfieldem (Samuel L. Jackson) o ćwierćfunciaku z serem. Śpiewano też o nim piosenki, m.in. Cheeseburger in...

Hamburger nie tylko na stałe wszedł do kulinarnej historii, ale także został ikoną popkultury. Pojawiał się w wielu filmach, wystarczy wspomnieć choćby kultowy już dzisiaj Pulp Fiction (reż. Quentin Tarantino) z 1994 roku i słynny dialog pomiędzy Vincentem Vegą (John Travolta) a Julesem Winnfieldem (Samuel L. Jackson) o ćwierćfunciaku z serem. Śpiewano też o nim piosenki, m.in. Cheeseburger in Paradise z 1978 roku Jimmy’ego Buffetta czy Burger Man ZZ Top. Czy jednak zdajemy sobie sprawę z tego, jak hamburger powstał, dlaczego nosi taką, a nie inną nazwę i czy naprawdę jego kolebka to Ameryka, gdzie stał się wręcz ikoną stylu życia? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć w tej książce.

„BurgerDream” to książka przygotowana przez „Streat Slow Food” (Darek Miszczyk i Grzegorz Kubarek) czyli pierwszy w Krakowie food truck nawiązujący do amerykańskiej tradycji mobilnych kuchni, serwujących hamburgery najwyższej jakości oraz blog kulinarny „Gotowanie z Pasją” (Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz), którzy na swoim koncie ma już książki „KipiKasza”, „RetroWarzywa” i „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek”.

Jako autorzy bloga kulinarnego „Gotowanie z pasją” oraz mistrzowie burgerów ze Streat Slow Food z szacunku do dobrych produktów połączyliśmy siły i stworzyliśmy książkę o burgerach, jakiej jeszcze nie było na polskim rynku wydawniczym. Przygotowując materiał do tej publikacji, zgłębialiśmy wiedzę i poszerzaliśmy nasze doświadczenia, m.in. byliśmy jurorami w ogólnopolskim konkursie na uliczne burgery przy okazji II Ogólnopolskiego Zlotu Food Trucków („Gotowanie z pasją”) czy też rozbudowaliśmy naszą sieć food trucków (Streat Slow Food). Pomysł połączenia sił zrodził się z naszej wspólnej pasji do gotowania. Dzielimy się tutaj wszystkimi sekretami, które zdobywaliśmy przez lata, a efektów pracy oraz inspiracji do powstania tej książki możecie na co dzień skosztować w krakowskiej sieci food trucków lub w KIOSK-u pod szyldem Streat Slow Food.

Przygotowaliśmy książkę, której nam samym brakowało. Książkę z przepisami, przy których tworzeniu używaliśmy własnoręcznie sadzonych warzyw, samodzielnie przygotowanych bułek czy też sosów własnej produkcji – po to, aby udowodnić Ci, drogi Czytelniku, że o tym, czy potrawa jest zdrowa, decydujesz tak naprawdę Ty sam. Jeśli zastosujesz produkty najwyższej jakości, przygotujesz danie smaczne i zdrowe. A gdy dodasz do tego pasję, osiągniesz kulinarny sukces.

 

źródło opisu: http://gotowaniezpasja.pl/publikacje/485-burgerdre...(?)

źródło okładki: https://sklep.burgerdream.pl/book/8-burgerdream.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 85
Paweł J | 2018-03-19
Na półkach: Przeczytane

Burgery w naszym kraju kojarzone są z Fast Foodem, i nie koniecznie zdrowym przysmakiem. Tak książka zupełnie odmienia oblicze tego, jak była postrzegana bułka z mielonym! 71 oryginalnych pomysłów na burgery, 15 przepisów na bułki oraz 56 instrukcji na sosy, pikle i inne dodatki! Jest co robić oraz smacznie komponować. Pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika kulinarnych ciekawostek.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd