Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji

Okładka książki Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji
Joanna Furgalińska Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN kulinaria, przepisy kulinarne
144 str. 2 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania:
2016-10-20
Data 1. wyd. pol.:
2016-10-20
Liczba stron:
144
Czas czytania
2 godz. 24 min.
Język:
polski
ISBN:
9788301187682
Tagi:
kuchnia polska tradycyjna kuchnia polska
Średnia ocen

                8,8 8,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Baba Jaga i Duch Puszczy Zbigniew Dmitroca, Joanna Furgalińska
Ocena 6,8
Baba Jaga i Du... Zbigniew Dmitroca, ...
Okładka książki Baba Jaga na deskorolce Zbigniew Dmitroca, Joanna Furgalińska
Ocena 7,3
Baba Jaga na d... Zbigniew Dmitroca, ...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,8 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1562
1544

Na półkach:

Siła tradycji!
Ilość programów kulinarnych, konkursów związanych z gotowaniem i pieczeniem, reality show, w których głównym bohaterem jest … żywność dowodzi, jak ważnym dla nas tematem jest jedzenie. Nawet jeśli nie gustujemy w oddawaniu się radosnej twórczości we własnej kuchni, to z pewnością doceniamy dobry obiad czy smaczne ciasto, często również z ciekawością podpatrujemy osoby, które potrafią stworzyć prawdziwe cuda z powszechnie dostępnych produktów spożywczych. Niezależnie od tego, czy spożywamy wszystko, co jest dostępne na rynku, czy też z pewnych względów musimy wyłączyć określone grupy produktów, to zapewne niemal każdy z nas ma potrawę, którą potrafi samodzielnie przygotować i którą może pochwalić się wśród znajomych czy rodziny. Niekiedy opiera się ona na przepisie z kuchni włoskiej czy hiszpańskiej, smaku przywiezionym z podróży dalekich lub bliskich, często jednak ta popisowa potrawa jest wynikiem kulinarnej edukacji odebranej od mamy czy babci.
O tym, jak bogata w smaki jest polska kuchnia wiemy doskonale nawet wówczas, kiedy zachwycamy się zupełnie innymi kulinarnymi klimatami. Miłośnicy poszczególnych regionów rodzimego kraju doskonale znają smak śląskiej rolady, rogali świętomarcińskich czy zakopiańskich serów, ale na tym tradycja się nie kończy. O tym, jak wspaniała jest nasza rodzima oferta, przekonać możemy się dzięki lekturze niezwykle oryginalnej książki, opracowanej przez Joannę Furgalińską. Pozycja „Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji. Zobacz. Zrób. Zjedz”, opublikowana nakładem wydawnictwa PWN, jest wspaniałą propozycją nie tylko dla tych, którzy gotują od lat, ale przede wszystkich dla tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki. Wspaniałe przepisy na dobrze wszystkim znane i lubiane dania zostały tak dobrane, że każdy jest w stanie przygotować niezwykłe potrawy, które zachwycą rodzinę, a także naszych gości.
Na stronach tego wyjątkowego poradnika kulinarnego (tak bowiem można te książkę kucharską śmiało nazwać), znajdziemy zarówno przepisy na zupy, potrawy z mąki i ziemniaków, potrawy mięsne, dnia z ryb, jak i propozycje wykorzystania warzyw, nieco słodkości oraz przepisy na pyszne napoje i dodatki. Ponadto autorka odsłania przed nami tajemnicę miar i wag, ułatwiając pracę oraz oszczędzając czasochłonnego odmierzania składników za pomocą kuchennej wagi.


(...)
Pełna treść recenzji dostępna na stronie: http://qulturaslowa.blogspot.com/2016/11/joanna-furgalinska-polska-kuchnia.html

Siła tradycji!
Ilość programów kulinarnych, konkursów związanych z gotowaniem i pieczeniem, reality show, w których głównym bohaterem jest … żywność dowodzi, jak ważnym dla nas tematem jest jedzenie. Nawet jeśli nie gustujemy w oddawaniu się radosnej twórczości we własnej kuchni, to z pewnością doceniamy dobry obiad czy smaczne ciasto, często również z ciekawością...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    6
  • Chcę przeczytać
    6
  • Ulubione
    1
  • Kucharskie
    1
  • Poradniki - kulinarne, modowe, inne
    1
  • Teraz czytam
    1
  • Na prezent
    1
  • Posiadam
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji


Podobne książki

Przeczytaj także