Wrocław ze smakiem

Okładka książki Wrocław ze smakiem Leszek Pułka
Okładka książki Wrocław ze smakiem
Leszek Pułka Wydawnictwo: Wydawnictwo Turystyczne publicystyka literacka, eseje
300 str. 5 godz. 0 min.
Kategoria:
publicystyka literacka, eseje
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Turystyczne
Data wydania:
2002-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2002-01-01
Liczba stron:
300
Czas czytania
5 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
838889126X
Tagi:
Wrocław restauracje historia spacery gawędy felietony smaki
Średnia ocen

4,5 4,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Jak zostać pisarzem. Podręcznik dla przyszłych autorów Urszula Glensk, Marcin Hamkało, Karol Maliszewski, Leszek Pułka, Paweł Urbaniak, Andrzej Zawada
Ocena 6,5
Jak zostać pis... Urszula Glensk, Mar...
Okładka książki Jak zostać pisarzem. Pierwszy polski podręcznik dla autorów Urszula Glensk, Marcin Hamkało, Karol Maliszewski, Leszek Pułka, Paweł Urbaniak, Andrzej Zawada
Ocena 0,0
Jak zostać pis... Urszula Glensk, Mar...
Okładka książki Książki i ekrany. Eseje o kulturze popularnej Małgorzata Kosińska-Pułka, Leszek Pułka, Agnieszka Ziółek
Ocena 6,0
Książki i ekra... Małgorzata Kosińska...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
4,5 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
775
725

Na półkach: ,

Gdyby tylko była aktualna, to właśnie miałaby taką ocenę. Cóż zrobić, kiedy czas biegnie, lokale się zmieniają, właściciele też, a czasami nawet wystarczy zmiana kucharza i od razu opinia o restauracji się zmienia! To nie wina autora, że połowa z opisywanych tam knajpeczek i restauracji już nie funkcjonuje. Za to na pewno jego zasługą jest, że opowiada o nich barwnie i ze swadą smakosza, bo opisać tyle potraw i nie powtarzać się ze słownictwem czy frazami, to naprawdę mistrzostwo. W dodatku autor przeplata te recenzje wspominkami z własnego życia spędzonego we Wrocławiu, a że jest dziennikarzem i działał w kulturze, to wiele osób znał bezpośrednio. Przeszkadza jedynie krótka forma tych wspominek, bo jest ich tak dużo i przeplatane recenzjami restauracji, że niewiele zostaje w pamięci. Ale Wrocławian zachęcam do przeczytania - na pewno znajdą ciekawostkę, o której nie mieli pojęcia.

Gdyby tylko była aktualna, to właśnie miałaby taką ocenę. Cóż zrobić, kiedy czas biegnie, lokale się zmieniają, właściciele też, a czasami nawet wystarczy zmiana kucharza i od razu opinia o restauracji się zmienia! To nie wina autora, że połowa z opisywanych tam knajpeczek i restauracji już nie funkcjonuje. Za to na pewno jego zasługą jest, że opowiada o nich barwnie i ze...

więcej Pokaż mimo to

avatar
256
122

Na półkach: ,

Czytałem dawno temu, teraz sobie powtórzyłem kilka rozdziałów.
Opisane lokale gastronomiczne już w większości nie istnieją albo zmieniły profil kuchni albo zeszły na psy, jak Żaczek. Opisanie, że w barze Duet (i podanie błędnego adresu - Piastowska- pomimo wzmianki w zdaniu wyżej o dobrym adresie - Poniatowskiego) są ekstra flaki nie wnosi nic w zapoznanie się ze smakiem.
No bo to czy to są flaki wołowe, wieprzowe, cielęce, z przyprawami czy tylko w rosole? Albo pierogi - czy mają dobry farsz, dobre ciasto, dobrane przyprawy? Nic. Taki z autora bajarz, gada o wszystkim co około tematu a sedna nie porusza.

Czytałem dawno temu, teraz sobie powtórzyłem kilka rozdziałów.
Opisane lokale gastronomiczne już w większości nie istnieją albo zmieniły profil kuchni albo zeszły na psy, jak Żaczek. Opisanie, że w barze Duet (i podanie błędnego adresu - Piastowska- pomimo wzmianki w zdaniu wyżej o dobrym adresie - Poniatowskiego) są ekstra flaki nie wnosi nic w zapoznanie się ze...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    5
  • Przeczytane
    3
  • ➤ ➤ Wyd.: ... inne/pozostałe
    1
  • _______ Stos 02/2016 lutowy
    1
  • ( __ )
    1
  • Dom
    1
  • Autograf
    1
  • Paczka baz. 8
    1
  • ❤ Posiadam
    1
  • _Przeczytane 2018
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Wrocław ze smakiem


Podobne książki

Przeczytaj także