6 (2 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788378235187
liczba stron
256
język
polski
dodała
Sonia Papiernik

Jestem uzależniony. Takie wyznanie w ustach autora kulinarnego nie dziwi. Przecież jedząc, musi on pić. Żal biedaka! Nie martwcie się jednak o mnie. Jestem uzależniony, ale od zapachu sera. Uwielbiam silną woń wydzielaną przez płynny już camambert, do ekstazy doprowadza mój organizm odorek limburskiego, a wprost doznaję prawdziwej rozkoszy, gdy czuję w pobliżu dojrzewający stilton, gorgonzolę...

Jestem uzależniony. Takie wyznanie w ustach autora kulinarnego nie dziwi. Przecież jedząc, musi on pić. Żal biedaka! Nie martwcie się jednak o mnie. Jestem uzależniony, ale od zapachu sera. Uwielbiam silną woń wydzielaną przez płynny już camambert, do ekstazy doprowadza mój organizm odorek limburskiego, a wprost doznaję prawdziwej rozkoszy, gdy czuję w pobliżu dojrzewający stilton, gorgonzolę lub ich najszlachetniejszego krewniaka z Roquefort. Oczywiście nie ograniczam się tylko do wąchania. (...)

 

źródło opisu: Wydawnictwo Bernardinum, 2015

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (4)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2708
Bacha85 | 2017-04-12
Przeczytana: luty 2017

Żółty i biały; kozi, krowi lub owczy taką podstawową znajomością serów pochwalić się może prawie każdy z nas. Amatorzy tych mlecznych przetworów idą dalej dodając do listy sery pleśniowe, fetę, mascarpone, sery topione i wędzone, wśród żółtych zaś bez problemu rozróżnią te typu holenderskiego od typowych serów szwajcarskich. Zagłębiając się w temat możemy poznać przeróżne gatunki i odmiany o charakterystycznym smaku i zapachu. W książce Piotra Adamczewskiego zatytułowanej „Jest ser!” znajdziemy informacje o serach o jakich nawet nam się nie śniło. I choć nie wszystkie wydają się być apetyczne, to jednak każdy z nich budzi ciekawość.

Piotr Adamczewski poza tym, że jest krytykiem kulinarnym tygodnika „Polityka” i autorem wielu książek kucharskich oraz podróżniczo-kucharskich jest też, jak sam się określa, nałogowym zjadaczem serów. Są one dla niego nieodzownym zwieńczeniem każdego posiłku i wspaniałą okazją by doznać rozkoszy podniebienia. W książce przybliża czytelnikom zarówno...

książek: 415
Alcatraz | 2016-01-30
Na półkach: Przeczytane, W pracy
książek: 137
Halina | 2017-01-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 653
Sonia Papiernik | 2015-10-11
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2017
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd