Domowy wypiek chleba
Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
143 str. 2 godz. 23 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Muza
- Data wydania:
- 2006-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2006-01-01
- Liczba stron:
- 143
- Czas czytania
- 2 godz. 23 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8373198318
Kolejna książka z serii ,Swojskie jadło , umożliwia przygotowanie w łatwy, przyjemny sposób, w warunkach domowych, pachnącego chleba, smakowitych bułek i chrupiących bułeczek, a także pieczywa z różnych rejonów świata. znalazły się w niej: historia chleba, podział mąki i pieczywa, zasady przechowywania chleba, dawne i współczesne przepisy na pieczywo i potrawy z niego, ciekawostki o chleb
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 3
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Rzadko czytam książki kucharskie od deski do deski, ale tym razem zrobiłam wyjątek, gdyż od kilku miesięcy doskonalę sztukę domowego wypieku pieczywa.
Książka nie tylko okazała się kopalnią łatwych i sprawdzonych przepisów, ale i podbudowała mnie, bo kilka pierwszych chlebów według receptur od znajomych nie dało się jeść (jedynie wróble i wrony szalały z radości, gdy wypełniłam im karmnik):).
Autor sprawił, że się nie zniechęciłam, bo już na pierwszych stronach przeczytałam, iż pieczenie chleba i bułek wymaga na początku cierpliwości, nauki i samozaparcia. Dodatkowym argumentem okazało się zdanie, w którym autor wyznał, że zanim nauczył się robić dobre pieczywo, zmarnował pół worka mąki. Nie wiem, jak duży był ten worek, a uśmiechnęłam się z tryumfem, bo ja zmarnowałam tylko kilka kilogramów:)
Wypróbowałam już większość przepisów i wszystkie wypieki się udały. Doszłam już nawet do takiej wprawy, że zaczynam sama modyfikować receptury, a w moim domu zawsze jest pyszne, świeże, pachnące pieczywo. I zdrowe, bo bez różnych ulepszaczy, spulchniaczy i innej chemii:).
Rzadko czytam książki kucharskie od deski do deski, ale tym razem zrobiłam wyjątek, gdyż od kilku miesięcy doskonalę sztukę domowego wypieku pieczywa.
więcej Pokaż mimo toKsiążka nie tylko okazała się kopalnią łatwych i sprawdzonych przepisów, ale i podbudowała mnie, bo kilka pierwszych chlebów według receptur od znajomych nie dało się jeść (jedynie wróble i wrony szalały z radości, gdy...