-
ArtykułyCzytasz książki? To na pewno…, czyli najgorsze stereotypy o czytelnikach i czytaniuEwa Cieślik242
-
ArtykułyPodróże, sekrety i refleksje – książki idealne na relaks, czyli majówka z literaturąMarcin Waincetel11
-
ArtykułyPisarze patronami nazw ulic. Polscy pisarze i poeci na początekRemigiusz Koziński41
-
ArtykułyOgromny dom pełen książek wystawiony na sprzedaż w Anglii. Trzeba za niego zapłacić fortunęAnna Sierant17
Biblioteczka
2018-04
2018-04
2018-05-03
2018-04
2018-04
2018-04
Mogłoby się wydawać, że to poradnik o odchudzaniu, ale nic bardziej mylnego. To ciekawa książka o radości jedzenia, o celebrowaniu posiłków o tym jak ważna jest sezonowość produktów, jak zrobić coś z niczego i jak ważne w życiu są małe, słodkie przyjemności :)
Jedyną wadą książki jest nieco nachalny "product placement" trunku, którego autorka jest ambasadorką- gdyby nie to, byłoby więcej gwiazdek.
Mogłoby się wydawać, że to poradnik o odchudzaniu, ale nic bardziej mylnego. To ciekawa książka o radości jedzenia, o celebrowaniu posiłków o tym jak ważna jest sezonowość produktów, jak zrobić coś z niczego i jak ważne w życiu są małe, słodkie przyjemności :)
Jedyną wadą książki jest nieco nachalny "product placement" trunku, którego autorka jest ambasadorką- gdyby nie...
Bardzo ciekawie napisana książka. Przypomina trochę bajkę o kopciuszku- prawdziwa historia osoby, która przeszła drogę od sierotki z przytułku do eleganckiej damy śpiącej na fortunie. Wspaniałe jest też tło książki- autor doskonale pokazuje jak wyglądały wielkie światowe wydarzenia (jak chociażby II WŚ) z perspektywy zwykłych ludzi. Wielką zaletą książki jest też podglądanie świata mody, polityki i sztuki "zza kulis". W biografii Chanel pojawiają się też takie postacie jak Picasso czy Churchill. Bardzo ciekawa pozycja nie tylko dla fanów biografii.
Bardzo ciekawie napisana książka. Przypomina trochę bajkę o kopciuszku- prawdziwa historia osoby, która przeszła drogę od sierotki z przytułku do eleganckiej damy śpiącej na fortunie. Wspaniałe jest też tło książki- autor doskonale pokazuje jak wyglądały wielkie światowe wydarzenia (jak chociażby II WŚ) z perspektywy zwykłych ludzi. Wielką zaletą książki jest też...
więcej mniej Pokaż mimo toFantastyczna książka. Połączenie najlepszych cech literatury historycznej, podróżniczej i nawet nieco s-f. z El Dorado można dowiedzieć się mnóstwa ciekawych rzeczy, poznać niezwykłą historię Ameryki Południowej i wciągnąć się w legendę o tajemniczym, złotym mieście. Wielbiciele medycyny naturalnej albo zjawisk niewyjaśnionych też znajdą tu różne ciekawe anegdoty. Właściwie to nie da się streścić tej książki, trzeba ją po prostu przeczytać. Koniecznie!
Fantastyczna książka. Połączenie najlepszych cech literatury historycznej, podróżniczej i nawet nieco s-f. z El Dorado można dowiedzieć się mnóstwa ciekawych rzeczy, poznać niezwykłą historię Ameryki Południowej i wciągnąć się w legendę o tajemniczym, złotym mieście. Wielbiciele medycyny naturalnej albo zjawisk niewyjaśnionych też znajdą tu różne ciekawe anegdoty. Właściwie...
więcej mniej Pokaż mimo toNie ukrywajmy- to nie jest ambitna literatura, ale bardzo lubię tę książkę. Czytałam ją już ze cztery razy, bo wspaniale się przy niej odpoczywa- jest bardzo zabawna i nie wymaga myślenia :)
Nie ukrywajmy- to nie jest ambitna literatura, ale bardzo lubię tę książkę. Czytałam ją już ze cztery razy, bo wspaniale się przy niej odpoczywa- jest bardzo zabawna i nie wymaga myślenia :)
Pokaż mimo toNie lubię baśniowych, oderwanych od rzeczywistości powieści, ale ta jest bardzo ciekawa. Fabuła pełna zagadek wciąga, postacie są bardzo ciekawie naszkicowane i podoba mi się hiszpański klimat. Bardzo dobrze odpoczywa się przy tej książce.
Nie lubię baśniowych, oderwanych od rzeczywistości powieści, ale ta jest bardzo ciekawa. Fabuła pełna zagadek wciąga, postacie są bardzo ciekawie naszkicowane i podoba mi się hiszpański klimat. Bardzo dobrze odpoczywa się przy tej książce.
Pokaż mimo to
Jako książka kucharska bardzo taka sobie. Zgadzam się z innymi recenzjami: dziwne nazewnictwo potraw utrudnia znalezienie w niej czegokolwiek. Dodatkowo autorka poszła w ilość zamiast w jakość: w przypadku wielu podobnych dań często różnią się wyłącznie jednym składnikiem. Dobrą stroną książki jest to, że jest w niej absolutnie wszystko. Poważną wadę: pójście na łatwiznę. Wszędzie vegeta, kostki rosołowe i inne dziwne rzeczy- nie idźcie tą drogą :)
Jako książka kucharska bardzo taka sobie. Zgadzam się z innymi recenzjami: dziwne nazewnictwo potraw utrudnia znalezienie w niej czegokolwiek. Dodatkowo autorka poszła w ilość zamiast w jakość: w przypadku wielu podobnych dań często różnią się wyłącznie jednym składnikiem. Dobrą stroną książki jest to, że jest w niej absolutnie wszystko. Poważną wadę: pójście na łatwiznę....
więcej Pokaż mimo to