Leksykon smaków

Okładka książki Leksykon smaków
Niki Segnit Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
400 str. 6 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
The Flavour Thesaurus
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2017-10-11
Data 1. wyd. pol.:
2010-06-21
Liczba stron:
400
Czas czytania
6 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328046955
Tłumacz:
praca zbiorowa
Średnia ocen

                8,1 8,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,1 / 10
39 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
446
434

Na półkach: ,

Dziś coś dla smakoszy 👨‍🍳

Kochani kto lubi gotować, łapka w górę.
Ta pozycja jest dla śmiałków, którzy tak jak ja lubią eksperymentować.
Ale jak połączyć ze sobą smaki ?
Co najlepiej z czym łączyć ?
Na to i na wiele innych pytań, odpowie ta świetna książka.
Wszystko jest świetnie opisane np. historia kawy, skąd są sery twarde, jaka jest historia kminu rzymskiego.
To co mnie zaskoczyło w tej książce to połączenie grzyby i borowiki. Powiem szczerze że bałam się jak to wyjdzie, ale było pyszne 👩‍🍳.
Książka podzielona jest na grupy :
- pieczony
- mięsny
- ziemisty (grzyby)
- morski
- leśny

Kombinacje są zaskakujące, czasami się człowiek nawet krzywi i myśli " to nie może się udać", a wychodzi coś smacznego.

Polecam

Dziś coś dla smakoszy 👨‍🍳

Kochani kto lubi gotować, łapka w górę.
Ta pozycja jest dla śmiałków, którzy tak jak ja lubią eksperymentować.
Ale jak połączyć ze sobą smaki ?
Co najlepiej z czym łączyć ?
Na to i na wiele innych pytań, odpowie ta świetna książka.
Wszystko jest świetnie opisane np. historia kawy, skąd są sery twarde, jaka jest historia kminu rzymskiego.
To...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    262
  • Przeczytane
    53
  • Posiadam
    40
  • Teraz czytam
    12
  • Kulinarne
    8
  • Chcę w prezencie
    5
  • Ulubione
    5
  • Kulinaria
    4
  • Kucharskie
    3
  • Kuchnia
    3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Leksykon smaków


Podobne książki

Przeczytaj także