
400 str.
- Tytuł oryginału:
- The Flavour Thesaurus
- Data wydania:
- 2017-10-11
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-10-11
- Liczba stron:
- 400
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328046955
- Tłumacz:
- Piotr Art, praca zbiorowa
- Wydawnictwo:
- Buchmann, Grupa Wydawnicza Foksal
- Tytuł oryginału:
- The Flavour Thesaurus
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Data wydania:
- 2017-10-11
- Liczba stron:
- 400
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328046955
- Tłumacz:
- Piotr Art, praca zbiorowa
Biblia każdego smakosza!
Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji.
"Bez wątpienia małe arcydzieło."
Sunday Times
"Znakomity przewodnik łączenia smaków."
Observer
"Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza."
Nigel Slater, Observer Books of the Year
"Oryginalne i inspirujące źródło wiedzy o gotowaniu."
Heston Blumenthal
Dodaj książkę do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Sortuj:
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Reklama
Reklama
Wypożycz z biblioteki
Reklama
Cytaty
Mogą Cię również zainteresować
Reklama
Opinie [6]
Tytuł nie jest przesadzony - to prawdziwy leksykon smaków, a co więcej , leksykon złotych połączeń smakowych. Każde zdanie jest mega inspirujące; nie mam pojęcia kiedy ją przeczytam, bo ilość pomysłów po przeczytaniu jednej strony starcza na co najmniej tydzień wielkich eksperymentów kuchennych ^^
Pokaż mimo toKsiążka nietypowa- nie jest pozycja kulinarną, chociaż o jedzeniu traktuje. Są w niej zestawienia smakowe różnych produktów spożywczych. Wyjaśnia czemu niektóre smaki podkreślają konkretne składniki, albo dlaczego czekolada z chilli smakuje nam tak dobrze, a z innym składnikiem już niekoniecznie. Książka dla kulinarnych odkrywców!
Pokaż mimo toDziś coś dla smakoszy 👨🍳
więcejKochani kto lubi gotować, łapka w górę.
Ta pozycja jest dla śmiałków, którzy tak jak ja lubią eksperymentować.
Ale jak połączyć ze sobą smaki ?
Co najlepiej z czym łączyć ?
Na to i na wiele innych pytań, odpowie ta świetna książka.
Wszystko jest świetnie opisane np. historia kawy, skąd są sery twarde, jaka jest historia kminu rzymskiego.
To...
Łączenie smaków w kuchni bywa naprawdę problematyczne. Już nie raz spowodowałam małą smakową katastrofę łącząc produkty, które kompletnie do siebie nie pasowały.
więcejNa polskie wydanie Leksykonu smaków czekałam naprawdę długo i w końcu się doczekałam. W książce mamy aż 99 produktów, które dzięki podziałowi na tożsamości smaku sprawiają, że z łatwością możemy odnaleźć dany...
Powiem wam, że nie dość, że możecie dowiedzieć się, że mięta i czosnek we Francji są odwiecznymi wrogami, chyba że danie ugotuje taka a nie inna osoba, choć w Turcji jest to powszechne połączenie w sosie. I wiele, wiele innych. Zorientujesz się w jakiej restauracji można spokojnie jadać wołowinę z pietruszką albo zasłyniesz z toskańskiego ciasta z kasztanów i...
więcejTo zdecydowanie perła w mojej kolekcji książek kucharskich. Choć nie jest to typowa książka kucharska. Korzystanie z niej nie polega na wyszukiwaniu przepisów z różnych kategorii, czy według zawartych w nim składników. Dzięki tej książce dowiesz się co z czym się lubi. Szukasz więc inspiracji wychodząc od smaków, szukając odpowiednich i ekscytujących połączeń. Do dyspozycji...
więcej