Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Okładka książki Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Marta Dymek Wydawnictwo: Marginesy kulinaria, przepisy kulinarne
288 str. 4 godz. 48 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Marginesy
Data wydania:
2017-05-24
Data 1. wyd. pol.:
2017-05-24
Liczba stron:
288
Czas czytania
4 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
9788365586971
Tagi:
vegan kuchnia wegańska kuchnia roślinna przepisy Wegetarianizm Weganizm
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Okładka książki Pismo. Magazyn opinii, nr 6 (30) / czerwiec 2020 Marek Bieńczyk, Sylwia Chutnik, Marta Dymek, Dexter Filkins, Mikołaj Janik, Zuzanna Kowalczyk, Małgorzata Lebda, Karolina Lewestam, Bolesław Leśmian, Andrea Lundgren, Kadia Mołodowska, Magdalena Nowicka-Franczak, Adam Robiński, Marta Rybicka, Tomasz Różycki, Bartek Sabela, Dionisios Sturis, Piotr Tarczyński, Marcin Wicha
Ocena 7,4
Pismo. Magazyn... Marek Bieńczyk, Syl...
Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski
Ocena 6,9
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Podobne książki

Więcej
więcej Więcej
Reklama

Oceny

Średnia ocen
8,2 / 10
281 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
581
123

Na półkach:

Moja ulubiona Jadłonomia ❤

Okładka zachwyca mnie niezmiennie, ilekroć zerkam w stronę półki z książkami kucharskimi.

Gdyby ktoś kiedyś kazał mi pozbyć się książek Marty Dymek i "miłościwie" pozwolił zostawić tylko jedną, bez wahania wybralabym tę. W 100% moje smaki. Co prawda, do tej pory nie mogę przeżyć, że w tej książce zabrakło przepisu na najlepszy rosół świata...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1408
543

Na półkach: ,

Naprawdę autorka odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, żeby napisać tę książkę? Trudno uwierzyć, widząc ten efekt.
Marta Dymek, już nawet nie królowa, a cesarzowa sosu sojowego i jego odmian (bo przeważa on w jej przepisach), rozśmieszyla mnie już we wstępie, gdzie zapewnia, że kuchnia wegańska bez tego sosu nie może się obejść, bo nadaje on potrawom tzw. piąty smak umami,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
472
172

Na półkach:

Kontynuacja "Jadłonomii" jeszcze dobitniej pokazuje, że kuchnia wegańska nie jest wytworem ostatniej mody forsowanej przez celebrytów. Zjechawszy kawał świata autorka dotarła do samych korzeni - i nie mam tu na myśli warzyw korzeniowych ;) - miejscowych, regionalnych kucharzy kultywujących wieloletnią tradycję kulinarną pod każdą szerokością geograficzną. Nie jest...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
avatar
1269
441

Na półkach: , ,

Świetna propozycja dla fanów kuchni roślinnej oraz egzotycznych smaków z całego świata. Znajdziemy tu przepisy, które przeniosą nas w różne zakątki globu - niektóre tak apetyczne, że ślinka cieknie na sam widok potrawy na zdjęciu. W mojej kuchni ta pozycja zagościła na dobre.

Pokaż mimo to

avatar
1289
650

Na półkach:

🧡Jedna z najlepszych książek kulinarnych🧡
Nowa jadłonomia 📖 Marta Dymek
Roślinne przepisy z całego świata
Książka nie tylko dla vegan, myślę, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Przeglądam ją j przeglądam 💚💚💚

Pokaż mimo to

avatar
216
18

Na półkach: ,

Wole 1 , ale ogólnie uwielbiam :)

Pokaż mimo to

avatar
44
33

Na półkach: ,

Bardzo zachęciła mnie do eksperymentowania w kuchni i poszerzyła moje horyzonty.

Pokaż mimo to

avatar
140
21

Na półkach:

Klasyk, polecam z całego serca

Pokaż mimo to

avatar
294
149

Na półkach:

Pięknie wydane pyszności. Idę gotować!

Pokaż mimo to

avatar
556
320

Na półkach:

Dziś zamówiona i dziś przeczytana. Książka, która może zainspirować nie tylko wegan do poszerzenia horyzontów kulinarnych. Wydana pięknie. Sama skorzystam/ wypróbuję część przepisów. Wszechstronna, gdyż znajdziemy w niej przepisy nie tylko na śniadania, obiady czy desery, ale i napoje oraz pasty. Na pochwałę zasługują też rady autorki na dole stron co do zamienników czy...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    367
  • Chcę przeczytać
    343
  • Posiadam
    189
  • Kulinarne
    19
  • Chcę w prezencie
    17
  • Ulubione
    15
  • Teraz czytam
    14
  • Kuchnia
    13
  • 2018
    12
  • Kulinaria
    10

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata


Reklama

Mogą Cię zainteresować

Przeczytaj także

zgłoś błąd