Save you

Okładka książki Save you autora Mona Kasten, 9788376867670
Okładka książki Save you
Mona Kasten Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Maxton Hall (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Maxton Hall (tom 2)
Save You
2019-04-24
2019-04-24
Ewa Spirydowicz

Kup Save you w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Save youi

Szkolna drama dla elit

1599 187 105

Oceny książki Save you

OPINIE i DYSKUSJE o książce Save you

Kontynuacja historii, Save utrzymuje poziom znany z pierwszego tomu, oferując czytelnikowi równie przyjemne i angażujące doświadczenie literackie. Powieść rozwija wątki emocjonalne oraz relacje między bohaterami, nie tracąc przy tym lekkości i płynności narracji, które stanowią jeden z największych atutów tej serii.
Choć historia nadal opiera się na dobrze znanych schematach gatunku, autorka potrafi nadać jej odpowiednią dynamikę, dzięki czemu fabuła nie nuży, a wręcz zachęca do dalszego śledzenia losów postaci. Relacje międzyludzkie pozostają centralnym punktem opowieści, a ich rozwój jest przedstawiony w sposób spójny i emocjonalnie przekonujący.
Save you to udana kontynuacja – niewymuszona, lekka i satysfakcjonująca, stanowiąca naturalne rozwinięcie historii rozpoczętej w pierwszej części.

Choć historia nadal opiera się na dobrze znanych...

Powiedzmy że żeby sięgnąć po drugi tom to to że pierwszy czytałam rok temu a po drugi tom sięgnełam bo nie mogłam skończyć drugiego sezonu serialu i dlatego zabrałam się za drugi tom w papierze i podobał mi się tak samo jak pierwszy.

Książka podobała mi się mniej niż część 1, momentami mnie nudziła lecz ostatnie 100 stron pochłonełam. Mimo wszystko pozycja warta przeczytania.

6759 użytkowników ma tytuł Save you na półkach głównych
1275 użytkowników ma tytuł Save you na półkach dodatkowych

Mona Kasten
Mona Kasten
Urodziła się w Hamburgu w 1992 roku. Studiowała bibliotekoznawstwo i zarządzanie informacją, potem jednak całkowicie poświęciła się pisaniu. Wraz z mężem, kotami i z niezliczonymi książkami mieszka w Dolnej Saksonii, kocha kofeinę w każdej postaci, uwielbia długie leśne spacery i te dni, w które może tylko pisać. Cieszy się, ilekroć czytelniczki i czytelnicy kontaktują się z nią na twitterze (@MonaKasten). W Polsce Wydawnictwo Jaguar publikuje jej serię Again.

Cytaty z książki Save you