Zgoda na szczęście

- literatura obyczajowa, romans
- Alibi na szczęście (tom 3)
- 2024-06-03
- 2013-07-04
Ta historia czekała na Ciebie. Rozkoszuj się nią i zapomnij o całym świecie.
Hania już wie, że chce dzielić życie z Mikołajem. Uwielbia, gdy ukochany budzi ją czułymi pocałunkami i śniadaniem podanym do łóżka. Ale na ich drodze wciąż pojawia się wiele przeciwności. Dramatyczne sytuacje dotykają także ich najbliższych. Na szczęście wokół nie brak tych, którzy gotowi są ich wesprzeć, jak ciotka Anna – pełna energii, a przy tym jakże troskliwa i wyrozumiała. Z pomocą spieszy także nadzwyczajna w swej dobroci pani Irenka, która tym razem odegra wyjątkową rolę. Czy Dominika odnajdzie się w roli żony i matki? Czy Hania odważy się wyjawić jej długo skrywaną prawdę, która całkowicie odmieni ich życie? Czy Mikołaj wreszcie usłyszy „i że cię nie opuszczę…”? Choć los wciąż nas zaskakuje, to tylko od nas zależy, czy pozwolimy szczęściu zagościć pod naszym dachem.
Zgoda na szczęście jest dla mnie jak wieczorny spacer po plaży – koi nerwy i uświadamia, jak wiele piękna i dobra jest wokół. MARTA ŻMUDA TRZEBIATOWSKA
Kup Zgoda na szczęście w ulubionej księgarni
Oceny książki Zgoda na szczęście
5847 użytkowników ma tytuł Zgoda na szczęście na półkach głównych- Przeczytane 4 169
- Chcę przeczytać 1 599
- Posiadam 1 033
- 2013 71
- 2014 65
- Literatura polska 24
- Z biblioteki 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zgoda na szczęście
Lekko i przyjemnie się czyta, a po jej lekturze zostajemy tylko z dobrymi emocjami i pozytywnymi myślami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część podobała mi się najbardziej z wszystkich przeczytanych ;) piękna historia i dużo szczęścia okraszonego niepewnością, strachem i naprawdę miłymi chwilami. Sięgam po kolejną część :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobardzo mi się podobała
bardzo mi się podobała
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakąż wyjątkową przyjemność daje poznawanie tej książki na blisko miesiąc przed oficjalną premierą, po dwóch poprzednich Zgoda na szczęście to kropka nad „i” jaką można sobie tylko wymarzyć. Znalazłem miłe odniesienie dla zarówno tej książki, jak też dwóch poprzednich, bez których ta nie będzie pełną, szczerą opowieścią.
- Przesypując pomiędzy palcami miałkość świata, czasem zupełnie przypadkiem zostaje w dłoni malutki kamyk Szczęścia… - słowa, o które swego czasu sam się pokusiłem w tym konkretnym odniesieniu stają się mottem przewodnim życiowych poszukiwań Hani i Mikołaja.
W pełnym spojrzeniu do odkrycia
w poniższym linku:
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- Przesypując pomiędzy palcami miałkość świata,...
Szczęście...
Jest tuż obok... na wyciągnięcie ręki...
Wystarczy mały gest, skinienie głowy, jedno małe tak, czy pozytywna myśl...
Złapała szczęście.
Ale nadal się zastanawia co z nim zrobić.
Jednak to teraz ona musi być tą, która pociesza. Teraz ona musi być tą, która czeka. Teraz ona musi być tą silną. Teraz jej kolej.
I wtedy zrozumiała wiele. Pomimo tego, co przychodziło, to ona musiała stawiać temu czoło. I musiała wyjść na przeciw wszystkim przeciwnościom.
Teraz to była inna Hania.
Autorka zabiera nas w dalsze perypetie życiowe Hani, Dominiki i Mikołaja.
Na jaw wychodzą tajemnice rodzinne, skrywane głęboko na dnie pudełka. Wywracają one do góry nogami życie Hani.
I chociaż to Dominika skradła moje serce już od pierwszego tomu, to Hania wreszcie się ogarnęła i dała polubić😁 bo może ogarnęła, to za duże słowo, ale jednak nie ma już wyboru. Życie dało jej w kość, i jeszcze nie jedno ją zaskoczy. Zaskoczy ją Mikołaj, który nie chce już czekać. Chce w końcu żyć. Chce być szczęśliwy i chce, aby Hania była szczęśliwa razem z nim.
Wystarczy tak niewiele... A zarazem tak dużo.
Zaskoczy ją ojciec i jego tajemnice, o których nie miała pojęcia. Zaskoczy ją życie, które niby już poukładała po stracie.
Zaskoczy ją jeszcze wiele, I na to wiele Cię zapraszam. Nie spieszna to jest historia, bo życie tocjie jeden dzień, tydzień czy miesiąc. Życie to ciągły cykl zdarzeń, niewiadomych, podejmowanych decyzji. Ale jeśli obok Ciebie jest szczęście, to grzech nie wyrazić na nie zgody.
Szczęście...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest tuż obok... na wyciągnięcie ręki...
Wystarczy mały gest, skinienie głowy, jedno małe tak, czy pozytywna myśl...
Złapała szczęście.
Ale nadal się zastanawia co z nim zrobić.
I wtedy zrozumiała wiele. Pomimo tego, co...
Zdecydowanie najsłabsza część. Bardzo szkoda że nie ma przypomnienia z poprzednich części (które wyszły dużo wcześniej) i człowiek nie bardzo wie o czym czyta. Można przebrać aby nie przerywać serii ale nie ma w niej wcześniej obecnej magii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOcena za emocje i mądrość wielu cytatów. Ja się wzruszyłam.
Ocena za emocje i mądrość wielu cytatów. Ja się wzruszyłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatnia część serii pt.: „Alibi na szczęście”.
Autorka pięknie opisała przemianę Hani, która krok po kroku odzyskała swoją pewność siebie i zgodziła się na szczęście, na życie u boku ukochanego mężczyzny i pogodziła się z przeszłością.
Trochę przewidywalna i sporo opisów (długie opisy uczuć targających bohaterami ) ale moim zdaniem piękne zakończenie serii. Poruszająca, ciepła opowieść o sile przyjaźni, miłości i więzów rodzinnych. Polecam!
Ostatnia część serii pt.: „Alibi na szczęście”.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli lubicie zakończenia "happy ever after" to jest to historia dla Was. Hania jest zakochana w Mikołaju i chce z nim spędzić życie. Na ich drodze wciąż pojawiają się przeszkody i dramaty. Na szczęście mogą liczyć na wsparcie bliskich, Pani Irenki i ciotki Anny.
Autorka pięknie opisała przemianę Hani, która krok po kroku...
Wydaje się, że Hania i Mikołaj będą się już cieszyć wspólnym szczęściem.Jednak los ma dla nich jeszcze wiele niespodzianek.I niestety nie zawsze są to przyjemne niespodzianki🥰
Tym razem to Hania bedzie wsparciem dla swoich bliskich; dla Mikołaja,Aldony oraz dla Dominiki,która nie widzi świata poza swoim synkiem,przez co bliscy coraz bardziej się o nią martwią.Na szczęście Hania może też liczyć na pomoc cioci Anny oraz pani Irenki🥰
"Zgoda na szczęście" to historia pełna radości, smutku i nadziei. Emocjonalna, wzruszająca i życiowa. Polecam 🥰🥰🥰
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem to Hania bedzie wsparciem dla swoich bliskich; dla Mikołaja,Aldony oraz dla Dominiki,która nie widzi świata poza swoim synkiem,przez co bliscy coraz bardziej się o nią martwią.Na szczęście...
Słowa znanej piosenki mówią, że "Szczęście jest blisko, na wyciągnięcie ręki".
Hanna Lerska została wystawiona na ciężką próbę. Kiedy wydawało się, że jest już tak szczęśliwa, że bardziej nie można, okrutny los z niej zadrwił i zabrał wszystko. Jej świat runął w jednej chwili, a słowo "szczęście" stało się tak odległe, jakby pochodziło z innej planety.
Pokochałam tę serię wiele lat temu, gdy czytałam ją pierwszy raz i kocham teraz. Za co? Za serdeczność bohaterów, ciepłą rodzinną atmosferę i kalejdoskop uczuć. Tutaj smutek przeplata się z radością, tęsknota z miłością, lęk z ulgą, a zwyczajna codzienność przeradza się w celebrowanie świątecznych dni, zgodnie z tradycją, wśród zgiełku kochanych osób i zapachów i smaków przywołujących wspomnienia. Czasami te z łezką w oku, ale coraz częściej te z uśmiechem na twarzy i nadzieją na przyszłość.
Nowe doświadczenia spowodowały duże zmiany u Hani, Dominiki i ich partnerów. Metamorfoza jest spektakularna, w czym niemałą rolę odegrały "dobre duchy" tej rodziny ciocia Anna i pani Irenka. Spokój, mądrość i życiowe doświadczenie kobiet okiełznały temperament młodej mamy Dominiki, a Hani pozwoliły na przebudzenie z długiego uśpienia.
W tej części role się nieco odwróciły. To Mikołaj potrzebował teraz wsparcia, a Hania to wsparcie dała. Wyzwoliła w sobie siły, by pomóc ukochanemu w bolesnej sytuacji.
Seria jest niesamowita. Mimo, że bardzo obszerna, to nie nudzi ani na chwilę. Chcemy odkrywać rodzinne tajemnice i poznawać losy bohaterów towarzysząc im na co dzień i od święta.
Zakończenie powieści i niespodzianka przygotowana przez Mikołaja poruszy serca i ucieszy miłośników powieści, bo przepis na szczęście jest w sumie prosty. Trzeba go szukać w małych rzeczach i budować relacje z bliskimi, a ze wspomnień uczynić iskierki radości i nadziei.
Przyznaję, że niepokoi mnie nieco tytuł kontynuacji powieści "Odroczone szczęście". Niepokoi, ale i ciekawi, więc z niecierpliwością czekam na jesienną premierę.
Słowa znanej piosenki mówią, że "Szczęście jest blisko, na wyciągnięcie ręki".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzym dla nas jest szczęście? Na to pytanie każdy odpowie pewnie inaczej, ale jadna rzecz będzie się często powtarzać. Szczęście to dom i kochający bliscy obok nas.