Reklama

Leksykon smaków

Niki Segnit
7,8 / 10
17 ocen 6 opinii
kulinaria, przepisy kulinarne 400 str.
Tytuł oryginału:
The Flavour Thesaurus
Data wydania:
2017-10-11
Data 1. wyd. pol.:
2010-06-21
Liczba stron:
400
Język:
polski
ISBN:
9788328046955
Tłumacz:
praca zbiorowa
Wydawnictwo:
Buchmann
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne


Tytuł oryginału:
The Flavour Thesaurus
Data wydania:
2017-10-11
Liczba stron:
400
Język:
polski
ISBN:
9788328046955
Tłumacz:
praca zbiorowa
Wydawnictwo:
Buchmann
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne

Średnia ocen
7,8 / 10
17 ocen 6 opinii

Oceń przeczytaną książkę
Dodaj książkę do biblioteczki

Kup książkę

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
17 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [6]

Sortuj:
1438
14

Na półkach: , ,

Tytuł nie jest przesadzony - to prawdziwy leksykon smaków, a co więcej , leksykon złotych połączeń smakowych. Każde zdanie jest mega inspirujące; nie mam pojęcia kiedy ją przeczytam, bo ilość pomysłów po przeczytaniu jednej strony starcza na co najmniej tydzień wielkich eksperymentów kuchennych ^^

Pokaż mimo to

386
38

Na półkach: , ,

Książka nietypowa- nie jest pozycja kulinarną, chociaż o jedzeniu traktuje. Są w niej zestawienia smakowe różnych produktów spożywczych. Wyjaśnia czemu niektóre smaki podkreślają konkretne składniki, albo dlaczego czekolada z chilli smakuje nam tak dobrze, a z innym składnikiem już niekoniecznie. Książka dla kulinarnych odkrywców!

Pokaż mimo to

478
426

Na półkach: ,

Dziś coś dla smakoszy 👨‍🍳

Kochani kto lubi gotować, łapka w górę.
Ta pozycja jest dla śmiałków, którzy tak jak ja lubią eksperymentować.
Ale jak połączyć ze sobą smaki ?
Co najlepiej z czym łączyć ?
Na to i na wiele innych pytań, odpowie ta świetna książka.
Wszystko jest świetnie opisane np. historia kawy, skąd są sery twarde, jaka jest histori...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
185
6

Na półkach:

Łączenie smaków w kuchni bywa naprawdę problematyczne. Już nie raz spowodowałam małą smakową katastrofę łącząc produkty, które kompletnie do siebie nie pasowały.
Na polskie wydanie Leksykonu smaków czekałam naprawdę długo i w końcu się doczekałam. W książce mamy aż 99 produktów, które dzięki podziałowi na tożsamości smaku sprawiają, że z łatwością możemy odnaleźć dany prod...

więcej Pokaż mimo to

986
570

Na półkach: , , ,

Powiem wam, że nie dość, że możecie dowiedzieć się, że mięta i czosnek we Francji są odwiecznymi wrogami, chyba że danie ugotuje taka a nie inna osoba, choć w Turcji jest to powszechne połączenie w sosie. I wiele, wiele innych. Zorientujesz się w jakiej restauracji można spokojnie jadać wołowinę z pietruszką albo zasłyniesz z toskańskiego ciasta z kasztanów i rozmarynu.
więcej Pokaż mimo to


583
387

Na półkach: , ,

To zdecydowanie perła w mojej kolekcji książek kucharskich. Choć nie jest to typowa książka kucharska. Korzystanie z niej nie polega na wyszukiwaniu przepisów z różnych kategorii, czy według zawartych w nim składników. Dzięki tej książce dowiesz się co z czym się lubi. Szukasz więc inspiracji wychodząc od smaków, szukając odpowiednich i ekscytujących połączeń. Do dyspozycji mam...

więcej Pokaż mimo to

Dyskusje

Książka na półkach


Reklama

Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 20 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Leksykon smaków


Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd