Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Marginesy
- Data wydania:
- 2011-05-18
- Data 1. wyd. pol.:
- 2011-05-18
- Liczba stron:
- 184
- Czas czytania
- 3 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788392843122
Zofia Nasierowska, Janusz Majewski „Nasierowska gotuje, Majewski pisze: Fotografia smaku.”
Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości to sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego. Na potrawy, którymi delektowali się sławni goście pensjonatu w Laśmiadach, a wcześniej domu przy Fortecznej, słynącego z najlepszych przyjęć na Żoliborzu.
Pasztety, bliny, tobołki, faszerowane jaja,
szczawiowa, grzybowa, koperkowa, żur,
befsztyki, eskalopki, pierogi, zrazy,
kremy, torty, sorbety, pączki i ptyś
Palce lizać! I czystymi odkrywać kolejne sekrety!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 48
- 26
- 15
- 3
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości
Dodaj cytat
Opinia
Świetny wywiad Zofią Nasierowską, urocze komentarze Janusza Majewskiego i chciałoby się napisać piękne zdjęcia potraw. Niestety tego ostatniego zabrakło. Oczywiście rozumiem, że książka została wydana po tym, jak autorka przepisów zrezygnowała z pracy fotografa ze względu na chorobę oczu, ale myślę, że po latach pracy w tej branży, spokojnie znalazłaby kogoś, kogo mogłaby zaprosić do współpracy.
Odnośnie samych przepisów: na razie wypróbowałam dwa, w tym na Lwowskie ciasto Pana Janusza i nie wiem, czy we Lwowie bezę robi się bez cukru, czy w przepisie jest błąd, w każdym razie ja swoją posłodziłam i wyszło idealnie. Drugi wypróbowany przepis wymagał niestety gotowego sosu i to jest mankament również kilku innych recept, w których pojawia np. vegeta. Myślę, że nie jest to książka dla początkujących kucharzy, ale można się zainspirować.
Świetny wywiad Zofią Nasierowską, urocze komentarze Janusza Majewskiego i chciałoby się napisać piękne zdjęcia potraw. Niestety tego ostatniego zabrakło. Oczywiście rozumiem, że książka została wydana po tym, jak autorka przepisów zrezygnowała z pracy fotografa ze względu na chorobę oczu, ale myślę, że po latach pracy w tej branży, spokojnie znalazłaby kogoś, kogo mogłaby...
więcej Pokaż mimo to