Upiór w moherze

Iwona Banach Wydawnictwo: Dragon kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2024-03-13
2024-03-13

Kup Upiór w moherze w ulubionej księgarnii

Oceny książki Upiór w moherze

OPINIE i DYSKUSJE o książce Upiór w moherze

Przydałaby się kategoria "szkoda czasu, żeby to doczytać". Chaos, zero śmiesznych rzeczy, niewiadomo o co chodzi. Po zapoznaniu się z opiniami innych czytelników, jestem wdzięczna za wskazówki, że tu nic więcej się nie wydarzy. Szkoda czasu. Bardzo ładna okładka

Po przeczytaniu kryminału postawiłam na coś zabawnego i lekkiego zarazem.
Nie pamiętam już, kiedy się tak zmordowałam, czytając książkę.
Generalnie pomysł był fajny - bohater, który ze świata książkowego, wskakuje do realnego.
Jednak treść całkowicie nietrafiona.
Wulgarny język, nader dużo nawiązania do treści erotycznych oraz kompletny chaos sprawił, że dałam tylko dwie gwiazdki.
Miało być wesoło, a wyszło infantylnie.
Cóż, cieszę się, że tę mordęgę mam za sobą.

Po przeczytaniu kryminału postawiłam na coś zabawnego i lekkiego zarazem.
Nie pamiętam już, kiedy się tak zmordowałam, czytając książkę.
Jednak treść całkowicie nietrafiona.

Nie, nie i jeszcze raz nie.
Często po przeczytaniu jakiejś poważniejszej lektury lubię sięgnąć po coś lżejszego, co nazywam odmóżdżaczem i nie ma to absolutnie pejoratywnego znaczenia; chodzi po prostu o chwilę rozrywki i odprężenia.
Ale ta zabawa i odprężenie powinny mieć jednak jakiś przyzwoity poziom.
Generalnie sam początek obiecujący, ale bardzo szybko stało się nijako i po prostu nudno. Co do komediowego charakteru książki, to mnie tu mało rzeczy śmieszyło, a o wybuchach śmiechu już w ogóle nie było mowy. Rozumiem, że można mieć różne i całkiem odmienne poczucie humoru, ale moją lekturę skończyłam jednak na scenie "srania w krzakach", dla mnie przekroczyło to poziom żenady.

Nie, nie i jeszcze raz nie.
Ale ta zabawa i odprężenie powinny mieć jednak jakiś przyzwoity poziom.
Generalnie sam początek obiecujący, ale bardzo szybko stało się...

336 użytkowników ma tytuł Upiór w moherze na półkach głównych
53 użytkowników ma tytuł Upiór w moherze na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Upiór w moherze

Iwona Banach
Iwona Banach
Jestem tłumaczką, nauczycielką, mamą dorosłej niepełnosprawnej dziewczynki, pożeraczką książek, szydełkoholiczką i straszną bałaganiarą. Interesuje mnie dosłownie wszystko (no, może poza ekonomią i motoryzacją). Szczególnie kreatywna bywam w kuchni, choć rodzina twierdzi, że do moich obiadów zamiast solniczki należałoby dołączać gaśnicę (występujący w powieści pikantny sataraż nauczył mnie przyrządzać tata). Nie jestem aż tak roztargniona jak Regi, ale potrafiłabym schować masło do piekarnika, a kota do lodówki (gdyby nie to, że koty to zwierzęta przytomne i głośno protestują).

Cytaty z książki Upiór w moherze