Włoskie smaki. 118 łatwych do przygotowania przepisów
Wydawnictwo: Wydawnictwo Olesiejuk kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Olesiejuk
- Data wydania:
- 2001-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2001-01-01
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8389498693
- Tłumacz:
- Joanna Mugliston
- Tagi:
- kuchnia włoska spaghetti pizza lasagne minestrone risotto ravioli
Wybór przepisów wd Diane Mineau.
W tej książce kucharskiej znajdziecie przepisy na dania włoskie. Przepisy zawierają łatwą instrukcję przygotowania codziennych potraw, dań na specjalne okazje i ciekawych deserów. W większości wypadków przepisy zawierają sugestię z czym najlepiej podać daną potrawę i jak stworzyć inną jej wersję oraz dobrą radę, która pomoże usprawnić przygotowanie posiłku. Do tego każdy przepis jest zilustrowany kolorowymi zdjęciami, które zachęcają do spróbowania gotowania we włoskim stylu.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Kuchnia włoska jest w naszym kraju popularna, a książek z przepisami na włoskie potrawy dużo. Ciężko obecnie trafić na coś oryginalnego, w tym przypadku wydaje mi się, że książka może nie jest wyjątkowa, ale zawiera urozmaicony dobór przepisów, a przepisy podane tutaj nie wyglądają- w większości- na skomplikowane.
Książka ma format albumowy, wydana jest na kredowym papierze- oczywiście robi to wrażenie, ale nie jestem pewna, czy tak ładną książkę brałabym do kuchni gdzie pryska olej, sypie się mąka, co jakiś czas coś chlapnie... Podzielona została na kilka rozdziałów, według rodzajów potraw, na które mamy przepisy. Są więc: zupy i przystawki, sałatki, mięso i drób, ryby i owoce morza, dania wegetariańskie, pizza, nadziewane pieczywo, desery. Jak widać, mamy tutaj przekrój przez wszystkie najbardziej znane i charakterystyczne potrawy Włochów. Mnie osobiście najbardziej zainteresowało nadziewane pieczywo (choć dotąd jeszcze nigdy sama pieczywa nie piekłam i obawiam się, że nieprędko to nastąpi) oraz dania wegetariańskie. Pozostałe przepisy są równie ciekawe i apetyczne, można je przy tym obejrzeć na załączonych zdjęciach. Inne potrawy, które mnie zainspirowały, to deser lodowy Casata oraz popularna zupa Minestrone. Na uwagę zasługuje również sposób nazywania poszczególnych makaronów i dodatków, jakich się używa do różnych jego rodzajów.
Przyznam, że w praktyce jeszcze nie wypróbowałam żadnego z przepisów (choć część z nich to jedynie nieco inne wersje znanych mi już potraw),ale na daną chwilę oceniam książkę bardzo dobrze.
Kuchnia włoska jest w naszym kraju popularna, a książek z przepisami na włoskie potrawy dużo. Ciężko obecnie trafić na coś oryginalnego, w tym przypadku wydaje mi się, że książka może nie jest wyjątkowa, ale zawiera urozmaicony dobór przepisów, a przepisy podane tutaj nie wyglądają- w większości- na skomplikowane.
więcej Pokaż mimo toKsiążka ma format albumowy, wydana jest na kredowym...