Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sztuka pierdzenia

Tłumaczenie: Krzysztof Rutkowski
Wydawnictwo: słowo/obraz terytoria
5,72 (158 ocen i 27 opinii) Zobacz oceny
10
3
9
12
8
11
7
26
6
33
5
39
4
10
3
19
2
1
1
4
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Art de péter
data wydania
ISBN
978-83-7453-935-7
liczba stron
136
kategoria
rozrywka
język
polski
dodał
Snoopy

„Doprawdy wstyd, Czytelniku, że od kiedy pierdzieć począłeś, nie wiesz nawet, jak to robisz i jak to robić powinieneś. Sprawa ta, analizowana przeze mnie rzetelnie, dotąd zaniedbana była wielce nie dlatego, że niegodna uwagi, ale z powodów innych: zdawało się bowiem, iż żadnej metodzie nie podlega, i nowych w tej materii nie poczyniono odkryć. To błąd. Znacznie bardziej, niż zwykliśmy mniemać,...

„Doprawdy wstyd, Czytelniku, że od kiedy pierdzieć począłeś, nie wiesz nawet, jak to robisz i jak to robić powinieneś. Sprawa ta, analizowana przeze mnie rzetelnie, dotąd zaniedbana była wielce nie dlatego, że niegodna uwagi, ale z powodów innych: zdawało się bowiem, iż żadnej metodzie nie podlega, i nowych w tej materii nie poczyniono odkryć. To błąd. Znacznie bardziej, niż zwykliśmy mniemać, potrzebna jest wiedza, po co pierdzimy. Pryncypia owej sztuki przedkładam przeto zainteresowanym”.

"Sztuka pierdzenia" ukazała się we Francji w roku 1751. Szybko zdobyła ogromną popularność, a jej najbardziej rubaszne ustępy czytano na salonach po spożyciu ostatniego dania wystawnej kolacji. Lektura dzieła, wzbudziwszy śmiech, ułatwiała trawienie. Dziś jego przenikliwość docenią nie tylko amatorzy owej pożytecznej sztuki, ale i wszyscy, którzy lubią podróżować po krainie absurdu.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1164
Lugal | 2010-10-25
Przeczytana: 25 października 2010

Świetna rzecz dla ludzi, chcących poznać taksonomię pierdzenia. Pozycja ta, jest także niezastąpiona dla ludzi, którzy pragną poznać tajniki pierdzenia przepisowego i co najważniejsze pierdzenia ze smakiem:P

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Rzeka świadomości

WSPANIAŁA KSIĄŻKA, szkoda, że już ostatnia. Był wspaniałym gawędziarzem, który w prosty i dowcipny sposób potrafi opowiadać o skomplikowanych sprawa...

zgłoś błąd zgłoś błąd