pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!
Czarodziejki.com
Sex-reportaż z życia młodych dziewcząt w warszawskiej agencji towarzyskiej, napisany przez nie same.
Moja Biblioteczka

Opinie znajomych
834ostatnia dodana przez Obywatel_Śliwka, 4 tygodnie 3 dni 8 godzin 48 minut temu, w grupie Świat książek
Opinie czytelników
Nie spodziewajcie się tzw. podniety. Jest to książka bardziej obrzydliwa niż pobudzająca zmysły, lecz na pewno warto sięgnąć i przynajmniej przejrzeć. Mnie osobiście podobała się tylko druga historia główna, a reszta... powiedzmy: bardziej przewidywalna. Biedne i nieposiadające perspektyw dziewczyny trafiające do agencji z wielu powodów opisują jedną z najgorszych stref naszego społeczeństwa. Odkrywają WSZYSTKIE jej tajemnice. Najbardziej przeraziły mnie jednak nie kobiety upadłe lecz zachcianki i dziwactwa ich klientów.
Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, gdyż słabsi na pewno będą musieli odwrócić wzrok od ociekających wulgaryzmem i upodleniem stron.
Bardzo specyficzna książka. Książka - reportaż. Do bólu prawdziwa. Użyty język, typowy żargon, proste słownictwo - nadają klimatu. Momentami bardzo zabawna, momentami nieco smutna. Na przestrzeni kilkuset stron mieszają się różne emocje, włącznie ze zgorszeniem. Myślę, że nie powinno się w ogóle sięgać po tą książkę jeśli szuka się doznań erotycznych, nie o to tutaj chodzi. Pomimo, że głównym wątkiem jest własnie seks książka pomiędzy wierszami oferuje coś więcej. Przede wszystkim pozwala zaspokoić ciekawość, bo taki świat istnieje, ma się dobrze i niekiedy jest bardzo blisko naszej codzienności.
Polecam jakoś ciekawostkę.
Książka dla dorosłych. O seksie za pieniądze. I o prostytutkach. Świetny reportaż, ciekawy! Oczami wyobraźni można zajrzeć do agencji, "podsłuchać" o czym rozmawiają dziewczyny świadczące tam usługi, poznać tajniki jakże starego zawodu.. Były momenty gdzie można się było pośmiać, ich małe lub większe potknięcia, kłótnie.. Przewijały się różne emocje smutek, gniew, radość, pożądanie.. W niektórych momentach można było odczuć lekkie zniesmaczenie. Dużo w niej wulgaryzmów, ale czegóż można by się było spodziewać, książkę napisały prostytutki.. W moim przypadku wygrała ciekawość.. Byłam strasznie ciekawa, co będzie dalej, jak wyglądało życie dziewczyn. Żal mi ich trochę, żadna w życiu lekko nie miała. One jednak są "twarde" na życie !!! W sumie.. to jakby poradziły sobie w burdelu!? co?
Odradzam czytelnikom o wrażliwej naturze ;)
Od seksu aż kipi. Nie tylko w książce. Dogłębne studium specyfiki zawodu. Kobiety odsłaniają przed nami nie tylko ciała ale i umysły. Smutek, łzy, śmiech...pożądanie... książka bombarduje emocjami. Szokuje swym prostym, jasnym przekazem - bez cenzury.
Wulgarna, obrzydliwa, obleśna i zniechęcająca książka. W zasadzie można ją przeczytać, ale nie należy się spodziewać jakichkolwiek doznań estetycznych - co najwyżej odruchu wymiotnego.
Jedna z nielicznych książek, których nie doczytałam do końca, okropny język i nudna, w kółko jedno i to samo, nie polecam.
Jeśli szukacie reportażu o pracy w agencji, który bez owijania w bawełnę opowie o życiu prostytutek - chyba nic lepszego nie znajdziecie. Całość czyta się jak nagranie wywiadu, razem z kolokwializmami, wulgaryzmami i niepotrzebnymi wtrąceniami innych osób. Spodziewałam się łzawych historii, brutalnego życia i wewnętrznego rozdarcia bohaterek - czegoś, co sprawi, że ludzie po przeczytaniu książki będą mogli zobaczyć pracujące tam dziewczyny jako wartościowych ludzi. Niestety, mam wrażenie, że wyszło wprost przeciwnie - bohaterki to pustogłowe laleczki bez żadnych ambicji w życiu, których do takiej pracy skłoniła wygoda - nie tragiczne wydarzenia. Momentami czyta się to wręcz jak pochwałę prostytucji...
Witam wszystkich! Wielkie dzięki za przeczytanie książki i jeszcze większe za Wasze opinie!
"czarodziejki.com" to była moje pierwsza, debiutancka książka, ale znajomi dziennikarze i ludzie filmu (bo będzie jej ekranizacja) zachęcili mnie do napisania następnej. Jeszcze w tym roku zostanie opublikowana moja druga: "adam i ewa" - prequel do "czarodziejek.com". Będzie też później sequel: "RAJ", ale dopiero mam jego pierwsze zarysy...
Zanim się ukażą się kolejne książki, zapraszam Was do czytania mojego bloga - "romantycznie i wulgarnie": http://ewaegejska.bloog.pl/, a także na mój profil na fejsiku.
ewa egejska
Ksiazka ta namawia do prostytucji pokazując korzyści jakie sie czerpie z
tego zawodu. Historie w niej opowiedziane, poruszają, jednak częściej bulwersują.
Prostytutka to nie ''czarodziejka'' tylko prostytutka, i o ile nic do tego zawodu nie mam
to irytuje mnie nienazywanie rzeczy po imieniu
Jednak opowieści dziewcząt są bardzo wciągające, także one pozwalają zrozumieć
istotę tej pracy.
Smutna. Bolesna i zapewne prawdziwa historia. Momentami przerażająca, choć bywa też zabawna. Zaskakujące, że atmosfera w opisywanym przybytku rozkoszy bywa tak życzliwa... To jedna z niewielu książek, która mnie zmęczyła. Fizycznie i psychicznie. Wielokrotnie odkładana, po czasie jednak coś mnie ciągnęło. Trudna, bolesna, ale warto. I każdy musi wyrobić sobie własną opinię.
Hmmm mam bardzo mieszane odczucia do tej książki. Z jednej strony napaliłam się, poznam życie kobiet, powody decyzji o zostaniu prostytutką. Ogólnie temat tabu przyciąga. Jednak książka po dłuższym czytaniu staje się po prostu nuuudna, powtarzalna, a do tego nafaszerowana takimi wulgaryzmami. Niestety nie dam rady jej skończyć. Powiedziałam pas po drugim rozdziale :/
doszedłem do 100 strony .... polubiłem ostatnio reportaże ...ale tu zwierzenia prostytutek lekko mnie znudziły ....generalnie nie polecam ... może troszkę ta forma mi się nie podobała ....
Zwykła książka o życiu pierwszego lepszego górnika, piekarza, policjanta czy rabina, tyle że w tym przypadku skupiamy się na prostytutce.
Książka nudna jeśli chodzi o fabułe, bo jej prawie nie ma, o tyle ciekawa ze względu ile rzeczy możemy sie dowiedzieć na temat prostytek.
Na początku wciąga. Potem kolejne szczegółowe opisy klientów i seksu z nimi zaczynają śmiertelnie nudzić.
wciąga i męczy.
trudno się oderwać choć drażni i chce się nią cisnąc w kont i nie wracać.
Jednak warto.
Książka, pokazuje smutną prawdę warszawskich prostytutek. Tylko dla ludzi o silnym guście erotycznym...
Polecam szczególnie bywalcom, książka z brutalną szczerością opisuje "pracę upadłych kobiet"
Tak z ciekawości, można przeczytać. Nie mniej jednak bywa momentami niesmaczna.
Momentami głupota niektórych dziewczyn jest wręcz denerwująca.
Na półkach
Cytaty z książki