Czekolada. Szkoła cukiernictwa
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Le Cordon Bleu
- Wydawnictwo:
- Jedność
- Data wydania:
- 2022-10-24
- Data 1. wyd. pol.:
- 2022-10-24
- Liczba stron:
- 416
- Czas czytania
- 6 godz. 56 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381444484
Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.
Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy
– osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
– wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
– a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
– zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
– wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
– dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
– zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Co przychodzi Ci na myśl słysząc słowo "czekolada"?
Może najpyszniejsza tabliczka czekolady?
Czekoladowe pralinki, smaki dzieciństwa?
A może najpyszniejsze wyrafinowane ciasta i tarty, podawane w ekskluzywnych restauracjach w towarzystwie latte macchiato, czy lekko gorzkiego espresso?
Dzisiaj masz szansę przenieść wyrafinowany klimat prosto do swojego domu, dzięki pracy mistrzów cukiernictwa szkoły Le Cordon Bleu- kolebki dla gastronomicznej elity.
Oj, dziś książka dla prawdziwych smakoszy!
Moja pierwsza myśl gdy zobaczyłam publikacje @jednoscwydawnictwo?
Koniecznie muszę zrobić kawę i zjeść coś słodkiego!
Nic dziwnego, ksiazka zachwyca perfekcyjnym wydaniem i doskonale przygotowanym prezentacjom- sprawdź sam!
Aż slinka cieknie!
Co więcej,
Podzielona na kilka części zawiera w sobie wszystko co niezbędne do stworzenia czekoladowych dzieł sztuki.
Możemy wybierać między lekkością ciast, kruchością tart, rozpływającymi się w ustach musami i finezyjne wykończonymi deserami.
Między kolejnymi przepisami znajdują się również praktyczne porady dotyczące bazy cukiernictwa, jak np. walkowanie ciasta które nie jest obciążające, idealnie kruche ciasto, albo beza czekoladowa.
Już na początku każdy zainteresowany tematem znajdzie listę potrzebnych składników i przyborów do przyrządzenia zaplanowanych pyszności, a sądząc po przepisach które udało mi się poznać- można znaleźć w niej smakołyki dla początkujących fascynatów jak i zaangażowanych zaawansowanych twórców.
Wykończona oszczędnością na miarę prawdziwego stylu idealnie wpisuje się w kanony sztuki gastronomicznej znanej całemu światu.
Przedstawione na zdjęciach czynności ułatwiają dobry początek a wykończone desery rozbudzają wyobraźnię... I prawdziwie motywują!
Wiec jak, kto się skusi? 🤩❤️
Co przychodzi Ci na myśl słysząc słowo "czekolada"?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże najpyszniejsza tabliczka czekolady?
Czekoladowe pralinki, smaki dzieciństwa?
A może najpyszniejsze wyrafinowane ciasta i tarty, podawane w ekskluzywnych restauracjach w towarzystwie latte macchiato, czy lekko gorzkiego espresso?
Dzisiaj masz szansę przenieść wyrafinowany klimat prosto do swojego domu, dzięki pracy...