Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów

Okładka książki Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów Lucie Reynier
Okładka książki Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów
Lucie Reynier Wydawnictwo: Jedność kulinaria, przepisy kulinarne
112 str. 1 godz. 52 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Jedność
Data wydania:
2020-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2020-01-01
Liczba stron:
112
Czas czytania
1 godz. 52 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381442237
Tłumacz:
Katarzyna Cedro
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
6 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
102
49

Na półkach:

Ciekawa książka: krótka, zwięzła i na temat. Treść nie przytłacza, w każdym z poniższych rozdziałów dostajemy najważniejsze informacje na dany temat:
1. Jak podkręcić mózg
2. Pokonaj stres żywnością
3. Uzupełnij witaminy
4. Jak jeść wieczorem, żeby dobrze spać?
5. Jak wzmocnić pamięć i możliwości intelektualne?
6. Jak zachować młody mózg?
7. Włączamy superprodukty do naszej diety
8. Ograniczenie cukru dobrodziejstwem dla mózgu

Po każdym rozdziale dostajemy kilka przepisów, których przygotowanie i gotowanie nie zajmują dużo czasu oraz propozycję zmiany czy dodania jakiegoś składnika. Przy każdym przepisie znajduję się piękna fotka danej potrawy, która zachęca to zrobienia i skosztowanie.

Ciekawa książka: krótka, zwięzła i na temat. Treść nie przytłacza, w każdym z poniższych rozdziałów dostajemy najważniejsze informacje na dany temat:
1. Jak podkręcić mózg
2. Pokonaj stres żywnością
3. Uzupełnij witaminy
4. Jak jeść wieczorem, żeby dobrze spać?
5. Jak wzmocnić pamięć i możliwości intelektualne?
6. Jak zachować młody mózg?
7. Włączamy superprodukty do naszej...

więcej Pokaż mimo to

avatar
453
442

Na półkach:

"Podkręć swój mózg" to książka, która przyda się każdemu. Kilkadziesiąt przepisów i sporo fachowej wiedzy podanej w bardzo "strawny" sposób. Zwięźle i na temat o mózgu i jego podstawowych potrzebach i funkcjach. Jak pokonać stres i co jeść, kiedy naprawdę często nam dokucza? Jak poprawić pamięć i koncentrację?
Poznamy nazwy takie, jak mózg gadzi, ssaczy stary i ssaczy nowy. Właściwie to wielu z nas przypomni je sobie z czasów nauki szkolnej, ale teraz zupełnie inaczej spojrzy na tę wiedzę.
Polecane przepisy są okraszone przepięknym fotografiami. To niezwykła zachęta dla wzrokowców i nie tylko. Możemy wypróbować dania obiadowe, jak i przekąski i desery oraz potrawy odpowiednie na śniadania, kolacje i podwieczorki.
Więcej na: GodzinaZksiazka.blogspot.com

"Podkręć swój mózg" to książka, która przyda się każdemu. Kilkadziesiąt przepisów i sporo fachowej wiedzy podanej w bardzo "strawny" sposób. Zwięźle i na temat o mózgu i jego podstawowych potrzebach i funkcjach. Jak pokonać stres i co jeść, kiedy naprawdę często nam dokucza? Jak poprawić pamięć i koncentrację?
Poznamy nazwy takie, jak mózg gadzi, ssaczy stary i ssaczy...

więcej Pokaż mimo to

avatar
408
406

Na półkach:

Zgodzicie się z tym, że ludzki mózg jest zaskakującym i fascynującym narzędziem. Jest ważne by działał on całkowicie prawidłowo, dba on bowiem o nasze dobre sampoczucie, równowagę psychiczną i wydajność intelektualną. Trzeba dbać o to by pozostał on jak najdłużej młody i wydajny.

Z pomocą przychodzi książka Lucie Reynier, dietetyka, pasjonatki dobrej kuchni, łączącej swoje zdolności kulinarne z wiedzą o zdrowiu. "Podkręć swój mózg" to zbiór przepisów na dania, które pozwolą nam wzmocnić pamięć, energię, zwalczyć stres i bezsenność, a także uzupełnić brakujące składniki w naszych organizmach.

Książka ta składa się ze wstępu, gdzie odnajdziemy najbardziej podstawowe informacje na temat ludzkiego mózgu, na jakie części on się dzieli, o neuroprzekaźnikach, i jaka żywność zapewnia nam ich odpowiedni poziom i chroni przed ich niedoborem w organizmie. Odnajdziemy tu także kilka słów o wpływie określonych substancji na nasz mózg i jak ważna dla jego dobrego stanu jest higiena życia.

Dalsza część książki to siedem tematycznych rozdziałów. Każdy z nich prezentuje nam menu odpowiednie na dane zagadnienie zdrowotne, i tak odnajdziemy tu menu antystresowe, witaminowe, na dobry sen, na dobrą pamięć, przeciw starzeniu się, menu z superproduktów, i bez cukru. Każdy rozdział prócz konkretnych dań składających się na dane menu, zawiera kilka słów wstępu na dane zagadnienie, przeczytamy tu o stresie, jego mechanizmach i konsekwencjach, o witaminach, o tym jak jeść by dobrze spać, jak wzmocnić pamięć i zdolności intelektualne, jak zachować młody mózg, przeczytamy trochę o superproduktach, takich jak jagody goji, jarmuż, kurkuma, spirulina, kakao, nasiona chia, i jak ważne jest ograniczenie spożywanego przez nas cukru w naszej codziennej diecie.

Na uwagę zasługują przyciągające wzrok zdjęcia wspominanych tutaj potraw. Są doprawdy świetne i pobudzają wszystkie zmysły i kubki smakowe. Nie można się na nie napatrzeć i człowiek od razu nabiera apetytu na przedstawiane tu dania.

"Podkręć swój mózg" to książka, poradnik idealny dla tych wszystkich, którzy interesują się zdrowym odżywianiem, dietami, czy pasjonują się gotowaniem i uwielbiają odkrywać nowe przepisy i wypróbowywać je u siebie w kuchni. Ale także dla tych, którzy cenią sobie swoje zdrowie i chcą zadbać by ich mózg i organizm służył im w pełni sił jak najdłużej. Bardzo ciekawa propozycja ! Polecam !

Za egzemplarz do recenzji dziękuję wydawnictwu Jedność.

Zgodzicie się z tym, że ludzki mózg jest zaskakującym i fascynującym narzędziem. Jest ważne by działał on całkowicie prawidłowo, dba on bowiem o nasze dobre sampoczucie, równowagę psychiczną i wydajność intelektualną. Trzeba dbać o to by pozostał on jak najdłużej młody i wydajny.

Z pomocą przychodzi książka Lucie Reynier, dietetyka, pasjonatki dobrej kuchni, łączącej...

więcej Pokaż mimo to

avatar
758
757

Na półkach: , , , , ,

Książka pt. ''Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów'' autorstwa Pani Lucie Reynier dla wielu z Czytelników będzie kulinarnym odkryciem, gdyż po wnikliwym zapoznaniu się z nią możemy się przekonać o tym, że nasze życie będzie lepiej funkcjonowało, gdy zastosujemy przepisy zawierające w składzie zdrowe i odżywcze składniki.

Na samym początku, gdy zapoznałam, się z tą kulinarną publikacją byłam pod ogromnym wrażeniem podejścia, sposobu podejścia do głównego opisywanego tematu, wiedzy kulinarnej, jak i również tej psychologicznej oraz można umiejętnie wypróbować i zasmakować nowych przepisów bazując na ich właściwościach odżywczych w szczególności w superproduktach.

Autorka wyjaśnia w bardzo prosty sposób na samym wstępie znaczenie i funkcjonowanie mózgu, wpływ funkcjonowania określonych substancji na nasz mózg oraz menu, czyli, co zawierają poszczególne rozdziały w treści.

Największą dla mnie ciekawostką jest to, że podane przez autorkę składniki do przepisów lubię je spożywać oraz przygotowywać z nich, co poniektóre moje ulubione dania.

Zwróciłam w tej oto kulinarnej książce na następujące przepisy:

Pasta z łososia, placuszki z brokułów, soczewica ze szpinakiem i serkiem tofu, sałatka z czerwonej kapusty i roszponki z miodem, sałatka z mango, sałaty karbowanej i piersi z indyka, zupa indiańska, pasztet rybny z warzywami, sałatka zbożowa, cytrynowe spaghetti z czosnkiem, omlet po japońsku, tarta z jabłkami, serem roquefort i orzechami włoskimi, sałatka z selera i jabłka w musztardzie, marchewki z cytryną i ziołami, krem czekoladowy z awokado i pistacjami, komosa ryżowa na mleku, mus kakaowy z bananami i malinami, tarta jabłkowa, domowe batoniki zbożowe.

Książka ta składa się z 7 rozdziałów barwnie i ciekawie przedstawionych przez autorkę.

Autorka książki proponuje również zastosować dodatkowo inną propozycję dotyczącą wykonania przepisu i zastąpienie go innym składnikiem oraz udziela cennych wskazówek.

Elementami dodatkowymi w tej oto pięknie wydanej książce są: trafnie nawiązująca do tytułu okładka, zdjęcia autorskich przepisów i elementów graficznych, alfabetyczny indeks przepisów oraz zamieszczone z tyłu książki informacje o autorce Lucie Reynier.

Wydawnictwu Jedność dziękuje za podarowanie mi do zrecenzowania kulinarnej książki pt. ''Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów'' autorstwa Pani Lucie Reynier.

Warto jest mieć tę książkę.

Książka pt. ''Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów'' autorstwa Pani Lucie Reynier dla wielu z Czytelników będzie kulinarnym odkryciem, gdyż po wnikliwym zapoznaniu się z nią możemy się przekonać o tym, że nasze życie będzie lepiej funkcjonowało, gdy zastosujemy przepisy zawierające w składzie zdrowe i odżywcze składniki.

Na samym początku, gdy...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    6
  • Chcę przeczytać
    2
  • Posiadam
    1
  • #WyzwanieLC2021
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • 2021
    1
  • Podarowana książka do recenzji od Wydawnictwa
    1
  • Wydawnictwo Jedność
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów


Podobne książki

Przeczytaj także