Sztuka gotowania
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2019-06-06
- Data 1. wyd. pol.:
- 2019-06-06
- Liczba stron:
- 624
- Czas czytania
- 10 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328067103
- Tłumacz:
- Roman Palewicz, Piotr Jedynak
- Tagi:
- kulinaria potrawy dietetyczne
Nowa książka autorki bestsellerowego "Leksykonu smaków". Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak "działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki "Sztuce gotowania", najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przede wszystkim jak po prostu gotować - bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń. W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro. "Sztuka gotowania" to niezwykle zabawna i inspirująca książka - po jej lekturze nic już nie będzie smakowało tak samo. To również jedyna i ostatnia książka kucharska, w która warto się zaopatrzyć. Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 124
- 25
- 11
- 8
- 4
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Świetna książka, wręcz biblia gotowania. Dużo informacji o tym jak gotować, ale też o tym że wszystko się łączy. Pozwala na wyobrażenie sobie przepisów i tego jak tworzyć. Marzę, aby ją sobie kupić, bo miałam ją tylko w wersji ebook. A jednak notatki na marginesach przy tej książce to największy komplement dla autorki.
Świetna książka, wręcz biblia gotowania. Dużo informacji o tym jak gotować, ale też o tym że wszystko się łączy. Pozwala na wyobrażenie sobie przepisów i tego jak tworzyć. Marzę, aby ją sobie kupić, bo miałam ją tylko w wersji ebook. A jednak notatki na marginesach przy tej książce to największy komplement dla autorki.
Pokaż mimo toTo jest książka kucharska, której szukałam przez całe życie i nareszcie ktoś ją napisał (!) Powstawała przez 8 lat, z początku w formie notatek autorki poszukującej powiązań wśród dań świata. To kompendium wiedzy o gotowaniu, zrywające ze sztywnymi ramami przepisów naszych babć, a mówiące wprost, że gotowanie to zabawa smakiem , która za każdym razem pozostawia po sobie olśniewające świeżością owoce wyobrazni. Z głębi serduszka (i żołądka) polecam każdemu kucharzowi chcącemu się usamodzielnić i obudzić nowe pokłady manii twórczej.
To jest książka kucharska, której szukałam przez całe życie i nareszcie ktoś ją napisał (!) Powstawała przez 8 lat, z początku w formie notatek autorki poszukującej powiązań wśród dań świata. To kompendium wiedzy o gotowaniu, zrywające ze sztywnymi ramami przepisów naszych babć, a mówiące wprost, że gotowanie to zabawa smakiem , która za każdym razem pozostawia po sobie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tołośników gotowania. Po kultowym już "Leksykonie smaków", który poprowadzi Was przez świat najlepszych połączeń smaków czas na kolejną ciekawą lekturę. Autorka pokazuje jak gotować bez odmierzonych proporcji, udoskonalać własne receptury i być jeszcze bardziej kreatywnym w kuchni. Pokazuje jak przy niewielkich modyfikacjach bazowego przepisu osiągać różne efekty. Jeśli uwielbiasz eksperymentować to jestem pewna, że ta książka będzie dla Ciebie źródłem wielu inspiracji.
łośników gotowania. Po kultowym już "Leksykonie smaków", który poprowadzi Was przez świat najlepszych połączeń smaków czas na kolejną ciekawą lekturę. Autorka pokazuje jak gotować bez odmierzonych proporcji, udoskonalać własne receptury i być jeszcze bardziej kreatywnym w kuchni. Pokazuje jak przy niewielkich modyfikacjach bazowego przepisu osiągać różne efekty. Jeśli...
więcej Pokaż mimo to