Żywy pokarm twoim kluczem do zdrowia. Zobacz się od wewnątrz. Część 2
- Kategoria:
- poradniki
- Wydawnictwo:
- Psychoskok
- Data wydania:
- 2016-01-02
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-01-02
- Liczba stron:
- 200
- Czas czytania
- 3 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788379006212
Z natury rzeczy nikt nie lubi być kierowany lub popychany jakimiś ciągłymi uwagami np; jedz tylko to, a tego nie jedz itd.! Każdy musi sam z własnej woli podjąć decyzję w oparciu o to, co wie na dany temat oraz w oparciu o to, ile z tego trafiło do jego przekonania.
Oczywiście, że jakość zdrowia w dużej mierze zależy od rodzaju spożytego pokarmu, to jednak samo zdrowie nie zaczyna się w układzie pokarmowym, ale przede wszystkim w Twoim umyśle, czyli w Twojej świadomości.
To też każda podjęta decyzja w tym aspekcie, powinna być kierowana i kontrolowana przez Twój intelekt, a nie przez jakąś chwilową konieczność zapotrzebowania emocjonalnego, jakim jest zazwyczaj Twój apetyt lub smak.
Zapraszam Cię tym razem na wycieczkę wewnętrzną, aby się bliżej przyjrzeć co niektórym organom wewnętrznym i ich wzajemnym połączeniom oraz ich współpracy, zarówno z punktu widzenia pokarmu żywego jak i martwego.
Postaramy się to czynić w takim wymiarze, na jaki pozwolą nam nasze laickie możliwości i kompetencje, żeby chociaż w małym zakresie wniknąć w ten bardzo ciekawy i ciągle dalej tajemniczy świat własnej egzystencji.
Jeżeli tych parę uwag nie wywołało u Ciebie uczucia, że ktoś Cię do czegoś popycha lub proponuje zbyt wiele naraz, to nie pozostaje mi nic innego jak tylko ponownie życzyć Ci przyjemnej i zdrowej lektury, drugiej części tego zagadnienia!
Autor - Adam Kulpaczyński
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
- 1
Opinia
Przeciętny zjadacz chleba niewiele wie o sobie, a zapytany spontanicznie co myśli o swoim sercu, wątrobie lub nerkach, ze zdziwionym oburzeniem odpowiada:.......„A skąd ja mam o tym wiedzieć? Przecież nie jestem lekarzem!”
Wydaje się, że jest to zaimpregnowany od dzieciństwa model spychotechniki wszystkiego co niesie ze sobą ten temat,......na lekarza:
No...bo.....Pan Doktor przecież wie najlepiej!
Ale w końcu zależy to przede wszystkim od nas samych i od stopnia świadomości tego jak ważne jest, aby coś niecoś więcej na ten temat o sobie wiedzieć.
Mam tu na uwadze pewien nieduży zasób wiedzy (dostępny dla każdego laika) na konkretny temat. Nie musisz studiować żadnego kierunku medycznego, aby jako laik pobieżnie orientować się we wzajemnych zależnościach i współpracy niektórych ważniejszych swoich organów wewnętrznych oraz związanych z nimi procesów fizjologicznych tego żywego pojazdu, którym Ty sam(a) jesteś.
Myślę, że te informacje spowodują u Ciebie tak zwany „efekt domina”, podczas którego zmiana w jednym z elementów sposobu myślenia, pociągnie za sobą zmianę w innym splocie elementów myślowych.
I chociaż tę książkę kieruję do wszystkich osób zainteresowanych tematem, to jednak mam na uwadze przede wszystkim przeciętnego czytelnika.
Moje książki może czytać każdy, tak samo ten, co odpoczywa w cieniu swej mamony, jak i ten co ma wrażenie, że jest bezpieczny w cieniu nabytej wiedzy. Myślę, że żaden z nich nie powinien się poczuć zgorszony takim prostym i radykalnym przedstawieniem tematu.
Bo finansowe położenie pierwszego gwarantuje mu najlepszego lekarza, bez angażowania się w to o czym piszę i dla tego może w to wszystko wątpić lub po prostu z tego się śmiać.
Natomiast poziom wiedzy drugiego powinien mu pozwolić bez mojej pomocy rozróżnić, między pokarmem żywym a martwym, podobnie jak między wodą a ogniem, że jedno jest mokre, a drugie parzy i może się w końcu też z tego śmiać.
Tylko, że ci wszyscy co się dzisiaj z tego śmieją i nazywają ten program ekstremalnym radykalizmem dietetycznym, nie są świadomi tego, że każdy z nich znajduje się w jakimś stopniu, krótko przed swoim indywidualnym momentem krytycznym, od którego zacznie płacić, albo nawet już teraz płaci Naturze swój najwyższy haracz zdrowia.
Przeciętny zjadacz chleba niewiele wie o sobie, a zapytany spontanicznie co myśli o swoim sercu, wątrobie lub nerkach, ze zdziwionym oburzeniem odpowiada:.......„A skąd ja mam o tym wiedzieć? Przecież nie jestem lekarzem!”
więcej Pokaż mimo toWydaje się, że jest to zaimpregnowany od dzieciństwa model spychotechniki wszystkiego co niesie ze sobą ten temat,......na lekarza:
No...bo.....Pan...