Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City

Okładka książki Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City Kristina Gill, Katie Parla
Okładka książki Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City
Kristina GillKatie Parla Wydawnictwo: Clarkson Potter kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Clarkson Potter
Data wydania:
2016-03-29
Data 1. wydania:
2016-03-29
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
angielski
ISBN:
9780804187183
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Pasta Queen Nadia Caterina Munno, Katie Parla
Ocena 0,0
Pasta Queen Nadia Caterina Munn...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
88
33

Na półkach: , ,

Katie Parla jest znana u nas z przewodnika pod tytułem "Spacerem po Rzymie". W najnowszej książce zabierze nas też na spacer, tym razem kulinarny. Znajdziemy w niej przepisy typowe dla Wiecznego Miasta, które nie zmieniły się od wieków jak i nowoczesne wynalazki. Książka jest podzielona rozdziały traktujące o poszczególnych typach dań. Przepisy są przeplatane krótkimi opisami miejsc, zwyczajów i jedzenia jako takiego. Nie zabraknie oczywiście świetnych zdjęć. Momentami zabrakło też konsekwencji i logiki. W przepisach piekarskich Autorka używa systemu metrycznego, tłumacząc że jest dokładniejszy niż imperialny, co jest ważne w wypiekach. Ja rozumiem, że książka jest przeznaczona na rynek amerykański. Ale można byłoby rozciągnąć stosowanie 'naszych' miar na całą książkę, w końcu Rzym leży w Europie i można powiedzieć że historycznie jest centrum wszechświata ;)

Katie Parla jest znana u nas z przewodnika pod tytułem "Spacerem po Rzymie". W najnowszej książce zabierze nas też na spacer, tym razem kulinarny. Znajdziemy w niej przepisy typowe dla Wiecznego Miasta, które nie zmieniły się od wieków jak i nowoczesne wynalazki. Książka jest podzielona rozdziały traktujące o poszczególnych typach dań. Przepisy są przeplatane krótkimi...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Posiadam
    1
  • Kuchnia
    1
  • Przeczytane
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City


Podobne książki

Przeczytaj także