Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly
Wydawnictwo: Harper Perennial kulinaria, przepisy kulinarne
334 str. 5 godz. 34 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Harper Perennial
- Data wydania:
- 2007-01-01
- Data 1. wydania:
- 2007-01-01
- Liczba stron:
- 334
- Czas czytania
- 5 godz. 34 min.
- Język:
- angielski
- ISBN:
- 978-0-06-089922-6
The book that started it all. Hands-down, Bourdain's best book to-date. This'll knock your socks off, whether you're a foodie or not.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 65
- 38
- 7
- 5
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Książka ma coś w sobie. Jest zwiewna, lekka, wciągająca i bardzo interesująca, zwłaszcza dla osób, które lubią gotować. Czuć, że AB był wielkim pasjonatem kuchni, chociaż miał swoje bolączki, problemy czy niedoskonałości, i zdawał sobie z tego sprawę. Pokazał budowanie się nowoczesnej kuchni od środka, w najciekawszych miejscach w Nowym Jorku. Pokazał jak ciężka i żmudna bywa praca szefa, jak wiele trzeba jej poświęcic, momentami zbyt wiele. Wspaniały wątek podróży zawodowej do Tokio. Dzieło Bourdaina czyta się bardziej świadomie, wiedząc że popełnił samobójstwo wiele lat po publikacji. W Kitchen Confidential opisywał swoje przypadłości, wspominał o depresji, o braku kierunku w życiu, zapewne problemy narastały przez lata. Książka warta uwagi, zwłaszcza w wydaniu oryginalnym przez dostępnośc bardzo ciekawego nazewnictwa potraw.
Książka ma coś w sobie. Jest zwiewna, lekka, wciągająca i bardzo interesująca, zwłaszcza dla osób, które lubią gotować. Czuć, że AB był wielkim pasjonatem kuchni, chociaż miał swoje bolączki, problemy czy niedoskonałości, i zdawał sobie z tego sprawę. Pokazał budowanie się nowoczesnej kuchni od środka, w najciekawszych miejscach w Nowym Jorku. Pokazał jak ciężka i żmudna...
więcej Pokaż mimo toLubię tego łajdusa :) choćby za to, jak pięknie w tej książce uzasadnił, dlaczego został kucharzem. Świetnie się czyta!
Lubię tego łajdusa :) choćby za to, jak pięknie w tej książce uzasadnił, dlaczego został kucharzem. Świetnie się czyta!
Pokaż mimo toTeraz wiem, że nigdy nie jadłem nic dobrego. Że jakieś pascale i gesslerowe nie wiedzą nic o pracy w kuchni. I w jakie dni najlepiej zamawiać rybę w NY.
Teraz wiem, że nigdy nie jadłem nic dobrego. Że jakieś pascale i gesslerowe nie wiedzą nic o pracy w kuchni. I w jakie dni najlepiej zamawiać rybę w NY.
Pokaż mimo to