Cały ten cukier

Okładka książki Cały ten cukier
Damon Gameau Wydawnictwo: Varsovia reportaż
240 str. 4 godz. 0 min.
Kategoria:
reportaż
Tytuł oryginału:
That sugar book
Wydawnictwo:
Varsovia
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-01-01
Liczba stron:
240
Czas czytania
4 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788361463160
Tłumacz:
Michał Goreń
Tagi:
cały ten cukier zdrowe odżywianie kulinaria
Średnia ocen

                7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
61 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1144
964

Na półkach: ,

Ciekawa książka, która nie tylko opisuje negatywne działanie cukru, ale też cala otoczkę polityczną, gospdarczą i hisoryczna, która rozgrywa się wokół cukru.
Pierwsza część to wlasciwie wędrówka od czasów, kiedy człowiek nie znał cukru i nie cierpial na próchnicę i cukrzycę, następnie przechdzimy przez czasy starożytne, średniowiecze, aż dochodzimy do epoki od której zaczęła się ekspansja cukru, czyli odkrycia geograficzne i podbój Nowego Świata, a co za tym idzie również poznanie trzciny cukrowej i rozwinięcie uprawy trzciny cukrowej. Cukier to nie tylko rozwój chorób takich jak miarzdżyca, czy cukrzyca; ale to też wojny, rozwój niewolnictwa, walka o wpływy i pieniądze.
Druga część książki to opis jak pojawiła się cukrzyca, jak ją rozpoznano i jak szukano lekarstwa na nią. Dodatkowo dowiadujemy się też ile tak naprawdę cukru zjadamy codzennie i jak Polska wypada pod wzgledem jedzenia cukru i otyłości na tle innych krajów.
Na pewno jest to pozycja warta przeczytania, żeby uświadomić sobie niektóre rzeczy. Czasami tylko jak dla mnie jest zbyt dużo dygresji historycznych.

Ciekawa książka, która nie tylko opisuje negatywne działanie cukru, ale też cala otoczkę polityczną, gospdarczą i hisoryczna, która rozgrywa się wokół cukru.
Pierwsza część to wlasciwie wędrówka od czasów, kiedy człowiek nie znał cukru i nie cierpial na próchnicę i cukrzycę, następnie przechdzimy przez czasy starożytne, średniowiecze, aż dochodzimy do epoki od której...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    117
  • Przeczytane
    79
  • Posiadam
    22
  • Chcę w prezencie
    5
  • Ulubione
    4
  • 2016
    2
  • 2016
    2
  • Teraz czytam
    2
  • Zdrowie
    2
  • ★ Posiadam
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Cały ten cukier


Podobne książki

Przeczytaj także