Historia naturalna i moralna jedzenia

Okładka książki Historia naturalna i moralna jedzenia
Maguelonne Toussaint-Samat Wydawnictwo: W.A.B. historia
672 str. 11 godz. 12 min.
Kategoria:
historia
Tytuł oryginału:
Histoire naturelle et morale de la Nourriture
Wydawnictwo:
W.A.B.
Data wydania:
2015-03-18
Data 1. wyd. pol.:
2002-03-01
Liczba stron:
672
Czas czytania
11 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328020399
Tłumacz:
Maryna Ochab, Anna Bożena Matusiak
Tagi:
zwyczaje historia jedzenie pożywienie kulinaria gotowanie kultura
Średnia ocen

                7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
42 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
172
4

Na półkach:

Genialna książka, która w dość przystępny sposób pokazuję ewolucję człowieka śladem tego co jemy. Odkrywa magiczną i religijną symbolikę niektórych produktów społecznych i za ich pomocą nakreśla historię Europy (tu z koncentracją na Francję). Mimo, że jest to opasłe tomiszcze to nie można się oderwać, a to co znajduje się na śniadaniowym talerzu nabiera nowego znaczenia.
Ze względu na zakres zrozumiały jest fakt, że niektóre historyczne aspekty zostają tylko wspomniane, pozostaje to jednak znaczącą skazą publikacji.

Genialna książka, która w dość przystępny sposób pokazuję ewolucję człowieka śladem tego co jemy. Odkrywa magiczną i religijną symbolikę niektórych produktów społecznych i za ich pomocą nakreśla historię Europy (tu z koncentracją na Francję). Mimo, że jest to opasłe tomiszcze to nie można się oderwać, a to co znajduje się na śniadaniowym talerzu nabiera nowego znaczenia.
Ze...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    376
  • Przeczytane
    63
  • Posiadam
    33
  • Historia
    13
  • Teraz czytam
    10
  • Chcę w prezencie
    7
  • Kuchnia
    3
  • Kulinaria
    3
  • Z wagą
    2
  • Antropologia
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Historia naturalna i moralna jedzenia


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne