rozwiń zwiń

Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Okładka książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek Wydawnictwo: Dwie Siostry kulinaria, przepisy kulinarne
344 str. 5 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Dwie Siostry
Data wydania:
2014-11-12
Data 1. wyd. pol.:
2014-11-12
Liczba stron:
344
Czas czytania
5 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788363696184
Tagi:
weganizm wegetarianizm przepisy roślinne
Średnia ocen

                8,2 8,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Pismo. Magazyn opinii, nr 6 (30) / czerwiec 2020 Marek Bieńczyk, Sylwia Chutnik, Marta Dymek, Dexter Filkins, Mikołaj Janik, Zuzanna Kowalczyk, Małgorzata Lebda, Bolesław Leśmian, Karolina Lewestam, Andrea Lundgren, Kadia Mołodowska, Magdalena Nowicka-Franczak, Adam Robiński, Tomasz Różycki, Marta Rybicka, Bartek Sabela, Dionisios Sturis, Piotr Tarczyński, Marcin Wicha
Ocena 7,3
Pismo. Magazyn... Marek Bieńczyk, Syl...
Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Wszystkie rośliny duże i małe



700 229 7

Oceny

Średnia ocen
8,2 / 10
698 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1175
1170

Na półkach: ,

„Jadłonomia” to pierwsza książka Marty Dymek, autorki najsłynniejszego bloga na temat kuchni roślinnej. Pozycja doczekała się już kontynuacji i dodruków, a blogerka nadal prowadzi działalność w Internecie. W papierowej części bloga Marta Dymek zawarła ponad sto przepisów na wegańskie posiłki.

Książka jest pięknie wydana, zaopatrzona w zdjęcia prawie każdego dania oraz oryginalną wkleję. Cała szata graficzna zasługuje na uznanie, ale to nie jest najważniejsze. Liczy się przede wszystkim treść, która jest pełna ciekawych, łatwych do zrealizowania pomysłów. Ceny przepisów mogą zaskoczyć, jedne pozytywnie, a inne negatywnie. Tom zaopatrzony został w przepisy podstawowe, czyli bazy do innych dań. Szczególnie ważny jest wstęp, w którym kucharka opisuje główne założenia wegańskiej kuchni. Wśród wielkiej ilości przepisów, najbardziej zaskakują: grochówka (bez mięsa!), tofurnik czekoladowy, gulasz z tempehu i batatów oraz spaghetti z cukinii. Przepisy na desery, napoje, śniadania, kolacje, każdy znajdzie coś dla siebie. Każdy, niezależnie od tego, czy je produkty pochodzenia zwierzęcego, czy nie.

Najbardziej zaimponował mi profesjonalizm Marty Dymek i Wydawnictwa Dwie Siostry promieniujący od tej książki. Trud bezwarunkowo się opłacił. Myślę, że każdy wegan powinien mieć to wydanie na swojej półce… w swojej kuchni! Można nazwać ją klasyką polskiej kuchni roślinnej. Smaczne dania przypadną do gustu nawet największym mięsożercą.
Agnieszka, lat 17
źródło: www.szkolnyklubrecenzenta.pl

„Jadłonomia” to pierwsza książka Marty Dymek, autorki najsłynniejszego bloga na temat kuchni roślinnej. Pozycja doczekała się już kontynuacji i dodruków, a blogerka nadal prowadzi działalność w Internecie. W papierowej części bloga Marta Dymek zawarła ponad sto przepisów na wegańskie posiłki.

Książka jest pięknie wydana, zaopatrzona w zdjęcia prawie każdego dania oraz...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    918
  • Chcę przeczytać
    849
  • Posiadam
    487
  • Chcę w prezencie
    105
  • Ulubione
    58
  • Teraz czytam
    41
  • Kulinarne
    31
  • Kulinaria
    24
  • Kuchnia
    19
  • 2018
    11

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan


Podobne książki

Przeczytaj także