Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia w stylu wolnym

Wydawnictwo: Publicat
6,9 (10 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
3
7
2
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Free range cook
data wydania
ISBN
978-8-32-451929-3
liczba stron
320
język
polski
dodała
suzuranka

Annabel Langbein to gwiazda międzynarodowego programu telewizyjnego. Jej podejście do gotowania jest zarówno praktyczne, jak i inspirujące. Pokazuje, jak w łatwy, naturalny sposób przyrządzić rewelacyjne dania z najświeższych produktów sezonowych. Annabel z wycieczek po przydomowym ogrodzie czerpie pomysły na potrawy, niewymagające dużego wysiłku. Wydała 19 książek kucharskich, które zdobyły...

Annabel Langbein to gwiazda międzynarodowego programu telewizyjnego. Jej podejście do gotowania jest zarówno praktyczne, jak i inspirujące. Pokazuje, jak w łatwy, naturalny sposób przyrządzić rewelacyjne dania z najświeższych produktów sezonowych.

Annabel z wycieczek po przydomowym ogrodzie czerpie pomysły na potrawy, niewymagające dużego wysiłku. Wydała 19 książek kucharskich, które zdobyły wiele międzynarodowych nagród, w tym najważniejsze trofeum w świecie publikacji kulinarnych - Gourmand Word Cookbook Award, za książkę Naturalne gotowanie. Jej książki zostały przetłumaczone na wiele języków i sprzedały się w liczbie ponad dwóch milionów egzemplarzy w całej Europie, Ameryce Północnej i Australii.

 

źródło opisu: www.empik.com

źródło okładki: www.empik.com

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 11
ka2 | 2016-01-14
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 14 stycznia 2016

Jeśli spodziewacie się przepisów na poziomie tych prezentowanych w Kuchni+ srodze się zawiedziecie. Jeśli w ogóle spodziewacie się książki kucharskiej, również się zawiedziecie. Jeśli jednak lubicie oglądać zdjęcia obcych wam osób, książka wam się spodoba.
Otóż pierwszy przepis pojawia się na stronie 13 a poprzedzają go zdjęcia autorki w różnych sytuacjach, za to nieodmiennie w tym samym sweterku. I tak mamy Annabel przy piecu, Annabel z brokułami, Annabel zagniatająca upierścienionymi palcami ciasto i dla odmiany Annabel przy piecu. Przepis, no dobra, coś ze trzy przepisy i znowu - Annabel z brzoskwiniami, Annabel z szyszkami ( ? ) i niespodzianka ! Annabel zagniata ciasto.
I jakaś smętna opowieść, jak kupiła brzoskwinie, zjadła je bo jej smakowały a jej córka w tym czasie jadła lody.
I znowu przepis z stylu - wymieszaj pomidorki koktajlowe z pokrojonym drobno ogórkiem i znowu zdjęcia.
Tym razem Annabel z koszyczkiem, Annabel ze słonecznikami, Annabel z wędką, Annabel w gumiakach, znowu z koszyczkiem, z kurami, z jajkami, na pomoście, w ogrodzie, na łódce w samochodzie ... o inny sweterek .... przepis dla odmiany.
Oczywiście wspaniały, przepyszny, naprawdę aż tak pyszny...
I na koniec, na jednej stronie namawia do zrobienia ciasta francuskiego, żeby na następnej podać przepis wykorzystujący gotowe ciasto kruche, które jest bardzo proste w przygotowaniu.
Oczekiwałam ciekawych przepisów, mam mało ciekawy album ze zdjęciami Annabel Langbein.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Drugie życie

Jakoś ta książka mnie nie powaliła na kolana. Sama bohaterka i jej poczynania doprowadzały mnie do szału. Można ją potraktować jako przestrogę ale nie...

zgłoś błąd zgłoś błąd