O, kuchnia!

Okładka książki O, kuchnia!
Anthony Bourdain Wydawnictwo: W.A.B. Cykl: Kill Grill (tom 3) reportaż
400 str. 6 godz. 40 min.
Kategoria:
reportaż
Cykl:
Kill Grill (tom 3)
Tytuł oryginału:
Medium Raw. A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook
Wydawnictwo:
W.A.B.
Data wydania:
2012-03-21
Data 1. wyd. pol.:
2012-03-21
Liczba stron:
400
Czas czytania
6 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377476635
Tłumacz:
Wioletta Lamot
Tagi:
kuchnia
Średnia ocen

                6,8 6,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Dookoła świata. Niepokorny przewodnik kulinarny Anthony Bourdain, Laurie Woolever
Ocena 4,8
Dookoła świata... Anthony Bourdain, L...
Okładka książki Dorwać Jiro! Anthony Bourdain, Langdon Foss, Joel Rose, José Villarrubia
Ocena 6,0
Dorwać Jiro! Anthony Bourdain, L...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,8 / 10
80 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
9
9

Na półkach: ,

Anthony Bourdain.. jedni o nim słyszeli, inni nie znają w ogóle, jeszcze inni mieli przyjemność, albo nie-przyjemność spotkać się z nim oko w oko na swojej kucharsko-zawodowej drodze. Kucharz, podróżnik, wyśmiewający celebrity-chefs (patrz: Gordon Ramsey). Gospodarz programu „Bez rezerwacji”. Odsłania prawdę o amerykańskich restauracjach „z wyższej półki”.. Ale czy po lekturze nadal będziemy twierdzili, że amerykańska restauracja jest lepsza od „knajpki Pani Krysi w Lądku Zdroju”? Wątpię..:) W końcu restauracje w NY, w LA to:”zbieranina psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”. W programie, co opisuje później w swoich książkach, klnie jak szewc, ciągle mówi o seksie i swoim poprzednim życiu, bo mało kto wie, że z amerykańskich restauracji, z samego szczytu narkotyki pociągnęły go ze sobą na dno.. Facet po przejściach, dlatego bardziej wiarygodny. Bezczelny, pyskaty, ale nikt tak nie serwuje „małego co nieco” jak on. Czym jest to „małe co nieco”? Hmm.. różne rzeczy już miałam okazję próbować, wiele jeszcze przede mną. Dam radę z kawiorem, zjem z apetytem krewetki, ośmiorniczki i takie tam gadziny morskie, ale trującej ryby fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącego serca kobry, smażonych na chrupko baranich jąder czy gotowanych embrionów kaczki nie ruszę za żadne pieniądze! Ba! Nawet za darmo..! Nie, dzięki, ja popatrzę!:) Historie o potrawach z różnych zakątków świata okraszone ostrym humorem i pikantnym dowcipem.. Cały Bourdain! Świetna seria książek o kulinarnych podróżach mistrza kuchni. Tak, mistrza, bo po 28 latach porzucił szefowanie w nowojorskich restauracjach, by próbować smaków w bardziej „polowych” warunkach. Bourdain, to taki trochę Clarkson (http://bookscreations.com/beletrystyka/swiat-wedlug-clarksona/) ze świata kuchni i restauracji. W każdym razie polecam do czytania i oglądania („No Reservation”) na TLC oraz kuchnia.tv.

Anthony Bourdain.. jedni o nim słyszeli, inni nie znają w ogóle, jeszcze inni mieli przyjemność, albo nie-przyjemność spotkać się z nim oko w oko na swojej kucharsko-zawodowej drodze. Kucharz, podróżnik, wyśmiewający celebrity-chefs (patrz: Gordon Ramsey). Gospodarz programu „Bez rezerwacji”. Odsłania prawdę o amerykańskich restauracjach „z wyższej półki”.. Ale czy po...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    117
  • Przeczytane
    105
  • Posiadam
    46
  • Chcę w prezencie
    8
  • Teraz czytam
    6
  • 2012
    4
  • Empik audio fakt
    1
  • 2013
    1
  • Przemyślane
    1
  • Ebook
    1

Cytaty

Więcej
Anthony Bourdain O, kuchnia! Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także