Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko…

Okładka książki Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko… Hanna Lis, Paweł Lis
Okładka książki Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko…
Hanna LisPaweł Lis Wydawnictwo: Libron historia
273 str. 4 godz. 33 min.
Kategoria:
historia
Wydawnictwo:
Libron
Data wydania:
2009-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2009-01-01
Liczba stron:
273
Czas czytania
4 godz. 33 min.
Język:
polski
ISBN:
9788373968394
Średnia ocen

7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Hanna Lis, Paweł Lis
Ocena 7,9
Kuchnia Słowia... Hanna Lis, Paweł Li...
Okładka książki Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Hanna Lis, Paweł Lis
Ocena 7,7
Kuchnia Słowia... Hanna Lis, Paweł Li...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
29 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
432
121

Na półkach: ,

Niezwykle szczegółowo opisana, właściwie historia kuchni u wczesnośredniowiecznych Słowian. Autorzy zaczynają od tego skąd wzięli źródła, czym się kierowali gdyż wiadomo, że wiele zapożyczeń trzeba było zrobić, oczywiście wszystko uzasadnili. Następnie surowce do gotowania, surowce do wytwarzania narzędzi, wytwarzanie narzędzi ze szczególnym uwzględnieniem pieców i wypalania , co na pewno jest konikiem Twórców, o czym niejednokrotnie wspominają. W końcu wytwarzanie, cel, zastosowanie i warunki ...... no generalnie na prawdę wszystko, Kończy się chyba na zastosowaniu potraw w życiu duchowym. A nie, kończy się jednak na zestawieniu przepisów, które chyba w większości zostały wykonane przez Autorów. Całość okraszona sporą ilością fotografii, niestety czarno-białych. Nie zmienia to faktu, że niezwykle przyjemnie się całość odbiera.

Niezwykle szczegółowo opisana, właściwie historia kuchni u wczesnośredniowiecznych Słowian. Autorzy zaczynają od tego skąd wzięli źródła, czym się kierowali gdyż wiadomo, że wiele zapożyczeń trzeba było zrobić, oczywiście wszystko uzasadnili. Następnie surowce do gotowania, surowce do wytwarzania narzędzi, wytwarzanie narzędzi ze szczególnym uwzględnieniem pieców i...

więcej Pokaż mimo to

avatar
5690
733

Na półkach: , , , , ,

Opinia w całości do przeczytania na: http://kaginbooks.blogspot.com/2017/06/109-kuchnia-sowian-o-zywnosci-potrawach.html
Kuchnia Słowian - naszych przodków - od dawna była obiektem zainteresowania nie tylko archeologów, ale i wszelkiej maści rekonstruktorów historii naszej przeszłości. Ale i nie tylko - poszukujący prostej, zdrowej kuchni "z naszego podwórka" ludzie też byli zainteresowani taką pozycją. I nagle, zupełnie nieoczekiwanie, na pomoc przybyła "Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko…" - absolutnie genialnie napisana książka zaspokajająca podstawowe zainteresowania.
[...]
Opinia w całości do przeczytania tutaj: http://kaginbooks.blogspot.com/2017/06/109-kuchnia-sowian-o-zywnosci-potrawach.html

Opinia w całości do przeczytania na: http://kaginbooks.blogspot.com/2017/06/109-kuchnia-sowian-o-zywnosci-potrawach.html
Kuchnia Słowian - naszych przodków - od dawna była obiektem zainteresowania nie tylko archeologów, ale i wszelkiej maści rekonstruktorów historii naszej przeszłości. Ale i nie tylko - poszukujący prostej, zdrowej kuchni "z naszego podwórka" ludzie też...

więcej Pokaż mimo to

avatar
98
69

Na półkach: ,

Ciekawe połączenie archeologii doświadczalej i zamiłowania do gotowania. Jednak - potencjalny czytelniku - nie spodziewaj się tutaj spektakularnych przepisów na eliksir dający siłę bądź wykwintnych dań na świąteczny stół. Sztuka kulinarna Słowian jest prosta, wręcz siermiężna.

Ciekawe połączenie archeologii doświadczalej i zamiłowania do gotowania. Jednak - potencjalny czytelniku - nie spodziewaj się tutaj spektakularnych przepisów na eliksir dający siłę bądź wykwintnych dań na świąteczny stół. Sztuka kulinarna Słowian jest prosta, wręcz siermiężna.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    113
  • Przeczytane
    34
  • Posiadam
    9
  • Słowianie
    3
  • Kulinaria
    3
  • Kuchnia
    3
  • Chcę w prezencie
    2
  • Teraz czytam
    2
  • A.D. 2011 - 52 książki
    1
  • Historia
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko…


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne