rozwiń zwiń

Zielenina bez glutenu

Okładka książki Zielenina bez glutenu
Magdalena Cielenga-Wiaterek Wydawnictwo: Druga Strona kulinaria, przepisy kulinarne
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Druga Strona
Data wydania:
2016-10-25
Data 1. wyd. pol.:
2016-10-25
Język:
polski
ISBN:
9788364190179
Tagi:
wegetarianizm bezglutenowo gluten free przepisy
Średnia ocen

                5,4 5,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,4 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
240
240

Na półkach:

Magdalena Cielenga-Wiaterek to autorka ceniona nie tylko przez wegetarian. Ja jestem zdeklarowanym mięsożercą (wiem, popieram morderstwa, ale może ewolucja mnie poprawi), jednak już „Zieleninę na talerzu” przełknąłem z przyjemnością. Nie inaczej jest i teraz.
Otrzymujemy książkę solidną, popartą doświadczeniem autorki - potrawy są wypróbowane, nie ma mowy o żadnym wpuszczaniu w eksperymentalny kanał. A w środku raj dla smakosza! W dodatku samo zdrowie przychodzi do nas z każdym kęsem. To, że proponowane potrawy są bezglutenowe, to istotna wartość dodatkowa.
A największą wartością jest chyba podkreślanie znaczenia sezonowości. Ważne, żeby jeść produkty świeże ale też i takie, które w danym okresie rodzą się naturalnie. Warzywa z cieplarni są nie tylko mniej wartościowe, ale i po prostu mniej smaczne! Nasi przodkowie, może (a nawet na pewno) mieli produktów mniej, ale i znacznie mniej im szkodziły, o ile w ogóle!
Dziś trudno jeść zgodnie z naturą, bowiem i produkty "prosto z ogródka" mają w sobie zanieczyszczenia, o jakich dwa wieku temu nie mogło być mowy (choćby z powietrza), ale to nas nie zwalnia od starania się, by potomstwu przekazać trochę lepsze geny. Jedzenie wartościowych produktów to pierwszy do tego stopień.
W moich oczach wartość książki podnosi i to, że autorka nie rezygnuje z nabiału. I nabiał może być przecież zdrowy, a jego brak - przynajmniej dla mnie - odbija się na smaku niektórych potraw.
Ponadto każdy przepis opatrzony został zdjęciem, a i zróżnicowanie potraw pod kątem śniadań czy obiadów to też zaleta. W sumie: smacznego i na zdrowie!

Magdalena Cielenga-Wiaterek to autorka ceniona nie tylko przez wegetarian. Ja jestem zdeklarowanym mięsożercą (wiem, popieram morderstwa, ale może ewolucja mnie poprawi), jednak już „Zieleninę na talerzu” przełknąłem z przyjemnością. Nie inaczej jest i teraz.
Otrzymujemy książkę solidną, popartą doświadczeniem autorki - potrawy są wypróbowane, nie ma mowy o żadnym...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    12
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    2
  • Wegetariańskie
    1
  • Ksiażki kulinarne
    1
  • Dieta i rozwój
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Gatunek: Kulinarne tbb
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Zielenina bez glutenu


Podobne książki

Przeczytaj także